Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Ulov meseca septembra 2017


Lovec:
 Domen Peršič
Datum ulova:  5.9.2017
Žrtev:  Kirnja
Teža:  20 kg
Globina:  24 metrov
Lokacija:  Lastovo
Tehnika lova:  plazenje, poniranje
Puška:  Carbonia invert roller 115

Drugi dan lova na otoku. Začetek meseca septembra je in pričakujem kakšno kirnjo, ki je ostala v plitkem po končanem drstu. Vzamem kratko puško in svetilko. Pregledujem plošče in vsak kamen na terenu ki bi lahko skrival to ribo. Po 3 urah pregledovanja ne najdem niti ene ribe ne kirnje, šarga , škarpine,… Naredim kratko pavzo in spremenim taktiko. Vzamem daljšo puško. Pregledujem odrone na rtu otoka in drugega kot plave ribe ni videti. Streljam na jato velikih lucev ampak so prehitri in zgrešim. Malo še raziskujem teren(tukaj lovim prvič) in v podronu najdem lepo glavo, na samem rtu z vrhom na 19m.

Sledi potop na vrh glave kjer se uležem in se počasi priplazim do roba. Pogledam čez in kakih 6m globje pred luknjo vidim ležati veliko kirnjo. Puško povlečem nazaj k sebi da ne gleda čez rob. Počasi in previdno se spustim proti kirnji, ki me še ni opazila. Ko me opazi je že v dometu puške. Streljam. Zadetek je dober vendar pa me skrbi ker je riba ostala na laksu in se poskuša zavleči v luknjo. Na hitro jo dvignem od dna. Ko vidi da ne more v luknjo se zapodi na drugo stran odrona. Spodaj je čistina, tako da me ne skrbi. Malo popustim vrvico, da se umiri jaz pa se dvignem na površino. Počasi jo začnem dvigati ampak je še kako živa. Prijatelj mi s čolna poda še drugo puško s katero ji skrajšam muke.

Čez nekaj minut sedim v čolnu in v rokah držim veliko lastovsko kirnjo….


 Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke