Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Maj 2017


Lovec:
 David Trontelj
Datum ulova:  23.05.2017
Žrtev:  brancin
Teža:  cca. 3,5 kg (70 cm)
Globina:  strel s površine
Lokacija:  Lanterna
Tehnika lova:  šulja
Puška:  J.B. ESCLAPEZ 90 cm

Z družino smo bili na oddihu v Lanterni. Prvi dan, ko sem lovil sem si bolj kot ne ogledal teren in ugotovil, da je presenetljivo veliko brancinov večina porcijskih. Naslednje jutro se parkiram ob obali okoli 5 ure si nadanem obleko, se v plitvini še obtežim, uredim ostalo in napnem elastiko na puški ter čim bolj neslišno zaplavam. Odšuljam se do bližnjega rta, ki je bil oddaljen cca 10 metrov. Previdno pokukam izza rta in šok. V tistem trenutku, ko sem pokukal je v uvalo izza rta zaplaval velik brancin. Šok kaj sedaj! Hitro se pomaknem nazaj in ga čakam za skalami. Čez manj kot minutko se izza skal prikaže velika glava in instiktivno pritisnem na petelin. Brancina puščica zadane direktno za škrge in ga v celoti prebije. V tistem šoku ne vem ali mi je brancin z sunkom izbil puško iz roke ali pa sem jo spustil sam (nimam mulinela!) kajti kapitalec čisto ponori in k sreči odplava k obali. Hitro odplavam do njega, z eno roko primem puško in z drugo puščico, oboje dvignem iz vode in na laksu obvisi moj prvi brancin.

Nato nadaljujem z lovom in z nekaj sreče ulovim še enega 35 cm dolgega brancina. Preneham z lovom zaradi dekoncentacije. Pridem do hiške si natočim bambus in v miru počakam, da se žena in otroci zbudijo. Žena pride na teraso in me začudeno vpraša kako to, da sem že doma? Z nasmeškom sem ji pokazal zakaj :)


 Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke