Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Taktika

 
<< < 1 2 > >>
 

V iskanju svetega grala – dobre pozicije za podvodni lov

Dobre in zanesljive pozicije za podvodni lov so ena najbolje varovanih skrivnosti podvodnih lovcev (pa tudi ostalih ribičev). V medsebojnih pogovorih o pozicijah lovci in ribiči uporabljajo različne pristope, od približnega in zelo posplošenega nakazovanja pa do, čeprav zelo redko, natančnega posredovanja orientirjev. Morda bo kdo uporabil tudi taktiko zavajanja, čeprav to najbrž velja bo...
 

Lov gofa (falun, orhan)

Gof je mogoče ena najbolj agresivnih rib Jadrana. Je tako imenovana pelagična riba, ki je neprestano v gibanju. Po govoricah nekaterih v začetku svoje življenjske dobe vsako leto skoraj podvoji svojo težo. Običajno se nahaja v manjših in včasih tudi večjih (predvsem manjši primerki) jatah. Večji gofi so običajno samotarji in lovijo v nekem teritoriju ter so zelo plašljivi (izkušeni).
 

Kako si zapomnit pozicijo - jemanje orientirov

V spodnjih nekaj odstavkih vam bom predstavil kako si zapomnimo pozicijo na morju. Velikokrat se zgodi, da po večurnem ali celo večdnevnem pregledovanju terena naletimo na pozicijo, ki je zanimiva in bi si jo radi zapomnili.

GPS je naprava, ki preko satelitov sprejema (izračunava) pozicijo ter nam omogoča, da želeno pozicijo shranimo v samo napravo. Naslednjič pa se s pomočjo GPS-a lahko spe ...
 

Lov kirnje

Kirnja je dolgo veljala in še velja za trofejo podvodnega lovca (seveda tiste večje, ne podmerske). Običajno jo je zelo težko videti od zunaj, še težje pa najti v skali. Zato področje kjer so kirnje, zahteva natančno in naporno preiskovanje, pogledati je potrebno dobesedno v vsako luknjo in jo tudi dobro presvetiti s svetilko.
 

Kirnja - kraljica podvodnega lova

Zakaj je kirnja za podvodnega lovca tako pomembna? V čem je drugačna od drugih rib, da je prevelika želja in strast, da bi jo ujeli, že marsikoga, začetnika ali vrhunskega lovca, premamila in se ni več vrnil iz morskih globin.
<< < 1 2 > >>
Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke