Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com
 
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
 

Ribe in začimbe

Ljubitelji rib pravijo, da mora riba v vodi plavati trikrat. Iz morja ali jezera roma v olje, potem pa jo je treba poplakniti z dobrim vinom. Pri pripravi rib pa so pomembni tudi značilni dodatki, začimbe in dišave, ki se dobro ujemajo z določenimi vrstami rib. Nekatere ribje jedi prenesejo samo sol, druge pa lahko obogatimo s paleto začimb in dišavnic. Pravilo manj je več pa velja tud...
 

Kaj z ribo, ki je ne moremo pojesti?

Verjetno se strinjate, da bi bil greh ribe, ki smo jih ulovili in lepo pripravili na žaru, olju ali kuhane (lešo), zavreči. Zgodi se nam, da so oči prevelike, da mislimo, da bo kdo pojedel več kot to dejansko lahko, ..... , pripravimo vse, na koncu pa nam ostanejo. Sedaj smo šele pred moralnim problemom (zavreči kvalitetno svežo ribo), ki ga z malo domislice lahko kar hitro rešimo.
 

Tržaška polivka

Drobno sesekljamo česen, peteršilj in dodamo olivno ali belo olje. Lahko ponudimo hlado k vroćim ribjim jedem ali pa nekoliko zagrejemo olje, da prjetno zadiši ko smo postregli.
 

Blitva s krompirjem

Kuhanem krompirju dodamo maslo in mleko ter vse skupaj grobo pretlačimo. Krompirjevem pireju dodamo kuhano blitvo in na oljčnem olju na hitro prepražen česen. Vse skupaj premešamo in postrežemo.
 

Slane sardele s krompirjem

Slanim sardelam očistimo luske in odrežemo glavo. Odstranimo drobovino in hrbtenico, filete pa zrežemo na koščke. Skuhamo krompir, ga olupimo in narežemo na rezine. S krompirjem zmešamo koščke sardel.
Za omako v posodi dobro premešamo olivno olje, kislo smetano, dodamo kis po okusu in drobno nasekljan koper. Z omako prelijemo krompir s sardelami.
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke