Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Nož


Brez noža ni dobro da gremo na podvodni ribolov. Glede na prejšnje čase, ko je bil potapljaški nož cenjen zaradi svoje velikosti so noži, ki jih lahko kupimo danes elegantnejši, manjših dimenzij in v prvi vrsti bolj funkcionalni.

Razen glavne naloge, da se obvlada velik plen (kirnja, gof, ugor, murena, hobotnica, ...) nam nož lahko pomaga v raznih situacijah. Potrebno je da ima obliko bodala in da je ostrina z ene strani nazobljena, za hitro rezanje vrvi.

Nekateri noži, ki so narejeni za namen podvodnega lova, imajo na sebi nekaj dodatkov, dodatnih orodij s katerimi se lahko opravljajo različne zadeve, izvlačenje zapetih puščic, ravnanje puščic, ...

Glede na navado, se lahko nož (tok za nož) nosi pripet za pas z utežmi, na podlaktnici, nadlahtnici ali podkolenici – običajno z notranje strani. Zadnji primer je najobičajnejši, saj se v primeru odmetavanja pasu z utežmi le-ta, pri padu ne more zapeti ob nož ali njegov tok, kot bi lahko v primeru, ko bi nož na zunanji strani stegnenice.

Povzeto po članku v MORE (Andrej F.)

Pripravil: Andrej F.


Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke