Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Vrvica ali žica za ribe (SLO), Nizka (CRO), Porat Peschi (ITA)


Na prvi pogled banalen del opreme vendar se je v zadnjem času razvilo kar nekaj oblik tega pripomočka podvodnega lovca. Od v krog zvite žice, do vrvice ki ima na drugi strani ošiljeno palico dolžine okrog 15 cm, ki ima na sredini - v ravnotežju luknjo skozi katero je pritrjena na vrvico, ki pa je lahko spet iz različnih materialov. V zadnjem času se najbolj uporablja zadnja oblika – ošiljena palica z vrvico. Vrvica ne sme biti predolga, ker si jo podvodni lovec običajno namota okrog pasu, ob pasu z utežmi, naj bo njena dolžina nekje enaka obsegu pasu podvodnega lovca.

Vrvica za ribe služi prvenstveno za nošenje rib v času lova (ko je lovec v vodi in nima v bližini čolna). Ošiljeno palico ne enem koncu podvodni lovci uporabljajo tudi za »human vbod« plena. Živa riba na vrvici je včasih lahko tudi razlog za nepričakovan beg lovljene ribe.

Povzeto po članku v MORE (Andrej F.)

Nizka, ki jo uporablja Jože Turk.


Pripravil: Andrej F.


Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke