Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

U. Šunj – Lopud


lokacije


Sidrišče:

U. Šunj je poleti zelo obiskana uvala s peščeno plažo. Čez dan se bo tukaj kar drenjalo kopalcev in čolnov iz Lopuda, Dubrovnika in okoliških krajev, ponoči bo pa kljub lepemu vremenu prenočila le peščica plovil. Uvala je popolnoma odprta proti jugu. Ko vplujemo iz zahodne smeri, je potrebno paziti na plitvino, ki pa je za ribolov izvrstna.


Lov:

lokacijeNa severni strani se stene strmo dvigajo nad morje. Kakšnih 100m od obale je nad vodo špilja, v katero se lahko zapeljete z malim čolnom. Podobno je tudi pod vodo, kjer stena strmo pada proti globini do 15. metrov, dalje pa se kamnito dno počasi spušča proti globini. Ko plavate proti jugu srečate mnogo razpok in manjših špilj, ki segajo tudi daleč v obalo. V eni od takšnih pok sem našel tudi manjšo kirnjo. Mnogo razpok je dovolj velikih, da lahko v njih zaplavamo, in se znotraj razširijo v prave jame, vendar se jaz v takšnih luknjah počutim utesnjeno, in sem se raje posvečal preprostejšemu zalezovanju drugih rib.

Druga možnost je, da plavate do južnega rta, kjer je le nekaj metov v smeri jugozahoda manjša čer, okoli katere vam bodo na čakanje pred puško priplavali solidni šargi, pici, orade ali kakšen brancin. Ko plavate nazaj do jadrnice pa ne pozabite opazovati za hobotnicami. Te so tako in tako povsod, le najti jih je treba.

Dober ulov, krasno jadranje in vsaj za pest vode pod kobilico!

Avtor: Lovro Arnuš


Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke