Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Krknjaš – Veli Drvenik


lokacije


Sidrišče:

Je lepo sidrišče na jugovzhodnem delu Velega Drvenika. Pred valovi nas ščitita otočka Mali in Veli Krknjaš, med katerima je globina le 3 metre, v bolj notranjem in severnem delu sidrišča pa pade na 2 metra. Če imamo večji ugrez, moramo vpluti med Velim Drvenikom in V. Krknjašem ter poiskati ustrezno globino za sidranje. Med M. Krknjašem in V. Drvenikom je plitvina, ki ob oseki pogleda iz vode. V južnem delu sidrišča so tla pokrita z gosto pozidonijo in tukaj vam sidro ne bo najbolje prijelo. V notranjosti sidrišča so tla peščena in dno drži dobro. Sidrišče je odprto za južne vetrove in takrat se je bolje premestiti drugam. Maestral piha preko V. Drvenika v močnih kratkih sunkih, vendar je na sidrišču morje mirno.


Lov:

lokacijePlaval sem že v več smeri, vendar mi je najbolj všeč in je tudi najbolj učinkovito (vsaj po mojih izkušnjah), tik pred večerom počasi obplavati Mali ali Veli Krknjaš ali pa kar oba, saj nista velika (tudi zgodaj zjutraj je verjetno enako, le da mi še ni uspelo poskusiti). Sam se tukaj bolj malo potapljam, ampak se večinoma počasi z rokami vlečem čez skale tik ob obali. Zato se temu primerno bolj obtežim. Obala je skalnata in polna razpok ter kanjonov in osamljenih blokov skal, okoli katerih je treba zaplavati še posebej previdno. Tik ob obali se ponavadi pasejo res lepe salpe in ciplji, vsake toliko bomo presenetili kakšno orado ali pica. Pred leti sem ob obali V. Krknjaša ustrelil lepo balestro, slike žal nimam, tako da mi ne rabite verjeti.

Avtor: Lovro Arnuš


Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke