Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com
 
<< < 1 2 > >>
 
7.5.2012

Azori – otok Terceira

Enotedenski družinski dopust se je končal pred štirimi dnevi pa še kar nisem navajen na domače kraje. Azore bi najboljše opisal, če bi rekel Jadran pred 100 in več leti. Res, da sem obiskal le en otok-Terceira, a predvidevam, da je podobno vsepovsod. Vsak košček zemlje je obdelan, ljudje živijo od kmetijstva in ribolova, v zadnjem času pa še od turizma. V preteklosti so bila pomembna ...
 

Uvod

Jadranje in podvodni lov? Mnogi, med njimi tudi izkušeni jadralci trdijo, da ribolov in potovalno jadranje ne gredo skupaj. Deloma imajo prav. Dejstvo je, da so zalivi, primerni za sidranje, daleč preveč obljudeni in prometni, da bi lahko v njihovi neposredni bližini našli kakšno »ta pravo« lokacijo za podvodni lov. Na jadrnici ali motorni jahti imamo na voljo ponavadi le ma...
 

U. Krivica – Lošinj

V Peljaru, piše: »Ljupka i rado posječivana uvala sa sidrištem u kojoj se može udisati šumski zrak.« Kadar je prazna je to gotovo ena najlepših uval na Jadranu, vendar je to žal zelo redko.
 

Zapuntel – preliv med Istom in Molatom

Je sidrišče, zaščiteno pred vsemi vetrovi. Od napovedi in vetra je odvisno na katero stran preliva se sidramo. Zadnjih nekaj let smo se prisiljeni vezati na katero od mnogih priveznih, boj, ki jih poleti postavijo, tako na severni kot tudi na južni-Molatovi strani preliva.
 

L. Krijal – Premuda

Krijal je majhna lučica in poleti boste v njej le stežka našli mesto za privez. Večino prostora zasedajo ribiški čolni domačinov, na zahodni strani severnega pomola je prostora za približno 5 plovil dolžine do 9 metrov.
<< < 1 2 > >>
Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke