Napisal/-a Daić dne Če dec 13, 2007 14:00
Kam in kdaj ciljat ribo je zanimiva tema. Način strela se razlikuje pri posameznih vrstah, pa tudi vsak lovec ima svoj način. Pomembno je tudi s kakšno puščico in puško lovimo. Pri malih ribah do 1kg je dovolj da jo zadenemo (po možnosti ne v trebuh).
Pri večjih ribah imamo včasih možnost izbirati kam jo bomo zadeli. Kirnije se ponavadi ciljajo direkt v glavo. Velike pelagične ribe (gofi, lice, palamide,...) so zelo pogumne in se nam počasi približajo na čisti strel. Takrat je dobro ciljati za strasko plavut. Pri teh ribah ne ciljat iz bočne strani v sredino, da ne zadeneš hrbtenice, ker ni nujno da jo bo puščica prebila. Najboljše je če velike ribe zadenemo v repno plavut, ker ji onemogočimo normalno plavanje in riba ne more dobit velike hitrosti. Pri ciljanju v repno plavut pa je velika možnost da zgrešimo. Velike zobatce je najboljše ciljat direkt v glavo še preden se obrnejo bočno.
Sam sem imel le par priložnosti ciljat takšne ribe, zato zgoraj napisane stvari niso preizkušene. Prevzel sem jih od drugih lovcev.
Še lastna izkušnja. Lani sem na Kanarskih otokih zadel cca. 8 kg ribo "wahoo", ki je puščica ni prebila in se je po par sekundah upiranja strgala. Verjetno sem jo zadel v hrbtenico in jo žal izgubil. Dodajam še 2 sliki večjih primerkov vrste ribe, ki sem jo zadel.
LP Jure
- Priponke
-

- Wahoo2
-

- Wahoo1
Zadnjič spremenil
Daić, dne Pe dec 14, 2007 11:24, skupaj popravljeno 2 krat.