shranjevanje dokumentov in dovolilnice

Novi v svetu podvodnega lova?

Moderator: alesn

shranjevanje dokumentov in dovolilnice

OdgovorNapisal/-a Bine dne Sr jul 02, 2008 12:24

Malo sem brskal pobrskalniku a mi ni uspelo najti odgovora na ta problem. Vprašanje je kje shraniti dokumente in ribolovno dovolilnico, če nimamo čolna, ampak lovimo na taktiko presenečenja ob obali. Ob iskanju terenov je potrebno preplavati velike razdalje, s sabo bi pa morali imeti vse potrebne dokumente, vključno z osebno izkaznico. Zanima me, kako vi rešujete ta problem.

Hvala za odgovore.
Bine
Paglavec
Paglavec

Re: shranjevanje dokumentov in dovolilnice

OdgovorNapisal/-a Ziga dne Sr jul 02, 2008 12:53

Jaz jih imam v zgornjem žepku nahrbtnika, notri nimam uteži, ker me moti.
Ziga
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Sr jul 02, 2008 14:14

Poglej tukaj:

http://www.alter-sport.si/aquapac/Wallet/wallet.html

če ti bo kaj koristilo. Torbice, bi naj bile testirane do 10 m, kaj se pa lahko zgodi za naprej pa ne vem. (po moje če stisneš ves zrak ven, se ne bi smelo kaj zgoditi.)

lp
s
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a roky dne Če jul 03, 2008 06:43

Lp.Upam da uporabljaš bojo?! Dokumente daš v vrečko,jih dodatno zavaruješ z vrvico,ter jih daš v žepek na notranji strani boje,v katero spravljaš tudi tekočino za pitje. Lp Rok
roky
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Če jul 03, 2008 08:06

roky je napisal:Lp.Upam da uporabljaš bojo?! Dokumente daš v vrečko,jih dodatno zavaruješ z vrvico,ter jih daš v žepek na notranji strani boje,v katero spravljaš tudi tekočino za pitje. Lp Rok

Žal ne. Te dokumente imam na čolnu. Sem pa že lovil, tako, da sem si torbico zataknil pod obleko.
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a Bine dne Če jul 03, 2008 13:53

roky je napisal:Lp.Upam da uporabljaš bojo?! Dokumente daš v vrečko,jih dodatno zavaruješ z vrvico,ter jih daš v žepek na notranji strani boje,v katero spravljaš tudi tekočino za pitje. Lp Rok

Za lov v plitvini, ob obali ne uporabljam boje. Tudi sicer na boji nimam nobenega žepka. Kupil sem waterproof vrečko, ki si jo bom navezal direktno na pas, ker na nahrbtniku ne morem dat ven uteži, ker bi bil potem neuravnoteženo obtežen(uporabljam omerjev nahrbtnik z utežmi), poleg tega pa mi ta waterproof vrečka sploh ne gre v žepek....

Hvala za pomoč.
Bine
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Daić dne Če jul 03, 2008 15:14

Jaz prakticiram sledeč način uporabe dokumoteov pri lovu iz obale. Dozvolo imam vedno pri sebi, dam si jo pod obleko na zunanjo sran beder. Tako sploh ne čutim da jo imam. Izkaznice in osebni dokument pustim v torbi na obali. Če je nevarnost da bi mi torbo vkradli, pa vse skupaj pustim v avtu. Na vseh dosedanjih kontrolah so me spraševali samo za dovolilnico in nikoli za ostale dokumente.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a Kotzi dne Pe jul 18, 2008 08:31

Osebne nisem nikoli imel v vodi. Izkaznice smo vcasih tlacili v nogavico, cez zavihas se neopren, zapnes se nozne utezi in drzi. Od kar imam nahrbtnik jih dam v zepek za utezi. Pravis, da plavas brez boje? A pijace ne jemljes s seboj, ce gres lovit za dalj casa, al imas zato kaksno drugo resitev?
Kotzi
Nemo
Nemo

Vrni se na začetna vprašanja