Podvodni lov v tujini

Novi v svetu podvodnega lova?

Moderator: alesn

Podvodni lov v tujini

OdgovorNapisal/-a Paramedic dne Ne apr 08, 2007 16:50

Lep pozdrav vsem lovcem :)

Sem nov na forumu, pa tudi v tej zvrsti športa in lova. Zanima me, ali so te dovolilnice potrebne samo v Sloveniji, Hrvaški? Kaj pa Grčija, Turčija, mogoče Italija?

Osebno se mi zdi kar smešno, da potrebuješ dovoljenje Hrvaškega ministrstva za ulov tiste ribe, dveh ali treh. Kamlu bo potrebno dovoljenje za nabiranje regrada :D :roll:

Pa se to: ali z puško 75cm dolgo ni mogoče loviti na druge načine kot ''po luknah'', ali je zadeva pač le manj praktična?

Vsem hvala za odgovore in pomoč!

Lp :D
Paramedic
Paglavec
Paglavec

Kraj: Gornja Gorenjska

Re: Podvodni lov v tujini

OdgovorNapisal/-a mrandrej dne Ne apr 08, 2007 18:02

Paramedic je napisal:Lep pozdrav vsem lovcem :)

Sem nov na forumu, pa tudi v tej zvrsti športa in lova. Zanima me, ali so te dovolilnice potrebne samo v Sloveniji, Hrvaški? Kaj pa Grčija, Turčija, mogoče Italija?

V kakem starejšem članku na forumu boš našel kaj konkretnega na to temo. Kolikor mi je znano se pravila razlikujejo od države do države in sicer v Italji ni potrebno imeti dovolilnice - so pa zaščitena območja, prepovedan je lov v bližini kopališč in pristanišč, obvezna uporaba boje, ... skratka za pravila se je potrebno lokalno pozanimat. Grčija mislim, d aima fomralno neke dovolilnice, ki so poceni (25 EUR za mesec dni), vendar jih je težko nabavit, ni pa kontrole, tako da ...
Najboljše, da napišeš na katero lokacijo namravaš iti, pa ti bo že kdo odgovoril.

Paramedic je napisal:Osebno se mi zdi kar smešno, da potrebuješ dovoljenje Hrvaškega ministrstva za ulov tiste ribe, dveh ali treh. Kamlu bo potrebno dovoljenje za nabiranje regrada :D :roll:

Tako pač je, sicer formalna pot do karte ni tako težka, da se jih nabaviti tudi v Sloveniji.

Paramedic je napisal:Pa se to: ali z puško 75cm dolgo ni mogoče loviti na druge načine kot ''po luknah'', ali je zadeva pač le manj praktična?

Pravilno si ugotovil, zadeva je predvsem manj praktična ni pa neuporabna. Pravemu mojstru, ki se zna dovolj približat ribi ni tako zelo omejujoče kot kakšnemu novincu, velika pomanjkljivost je kratek domet, zato je mogoče primerna še za šuljo v plitvem če so večji valovi in se je ribi lažje približat.

LP, Andrej
mrandrej
Calvo
Calvo

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Paramedic dne Po apr 09, 2007 17:04

Najbolj me interesira Grčija ali Turčija. Nekaj v tem smislu.
Kaj pa kornatsko otočje?

lp:)
Paramedic
Paglavec
Paglavec

Kraj: Gornja Gorenjska

OdgovorNapisal/-a zubatac dne Po apr 09, 2007 20:16

Paramedic je napisal:Najbolj me interesira Grčija ali Turčija. Nekaj v tem smislu.
Kaj pa kornatsko otočje?

lp:)

kornati so nacionalni park in je podvodni lov STROGO prepovedan :!: :!:
Uporabniški avatar
zubatac
Calvo
Calvo

Kraj: Ljubljana-Maribor

Vrni se na začetna vprašanja