Novi uporabnik z verjetno zlajnanimi vprašanji

Novi v svetu podvodnega lova?

Moderator: alesn

Novi uporabnik z verjetno zlajnanimi vprašanji

OdgovorNapisal/-a andrej dne Sr maj 16, 2007 11:28

Pozdravljeni!

Sem doma iz okolice MB in sem se odločil da po 2 letih plašenja rib na morju se zaenkrat včlanim v ta forum kasneje pa še verjetno v društvo.(koliko je članarina, kje se dobivate...)
Za začetek imam puško viper black 75mm ki pa je že kar dobro zdelana( zlomljen petelinček, v puško mi je že pprišla voda, sem malo z silikonom na morju pocal, v ročaju kar nekaj odlomljenih bodic ko sem si delal prostor za čeko itd...)Najprej pa vprašanje:na gumah se pojavljajo luknjice. A to pomeni da je guma fuč? Po kolikem času so za zamenjat? Kakšno gumo naj dam na takšno puško?
2. Vprašanje! Rad bi si kupil še eno puško in izbiram med pathos open in med cressijevim commanchem( valda na podlagi mnenj uporabnikov) katero bi vi vzeli in najbolj važno KJE bi jo nacenje kupil. Upam da nisem bil predolg, za odgovore pa se vam že zahvaljujem.

P.S. Ali greste kdaj kot člani skupaj na morje za več dni in kako se lahko pridružim(osebno mi ni ravno križank reševat, pa se dolgočasit na plaži :lol: )
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

Kraj: Pesnica pri Mariboru (Gačnik)

OdgovorNapisal/-a alesn dne Sr maj 16, 2007 11:42

andrej, pozdravljen.

gremo po vrsti...
tvoje gume so seveda že zdavnaj fuč. ko se na gumah pojavijo komaj vidne razpoke, je gume ža veliko prestara. potrebno jo je zamenjat (že pred tem pojavom). jaz svoje zamenjam vsako leto. Kakšno gumo? Po želji...Najboljše so US Latex, vendar bi jih moral sam izdelati na želelo dolžino in opremiti z ogivo. Drugače pač vzameš, kar dobiš...za 75 cm puško zadostuje 17.5 mm elastika.

katero puško kupiti? sodobno, z odprto glavo in kvalitetno puščico. Pathos niso slabe. Tudi Cressi ne. Obstaja pa še veliko boljših pušk.

Članarina...20 €.
Klubske aktivnosti pa si poglej pod: http://www.h2oteam.com/forum/viewforum.php?f=6

če te še kaj zanima, kar na plano...
lp aleš

PS Velikokrat gremo skupaj na morje...predlagam, da si najprej dobro prebereš forum in spletne strani, ker boš tako našel vse potrebne informacije.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a andrej dne Sr maj 16, 2007 11:45

huuu to pa je odziven čas :lol:. a 20€ je na mesec verjetno. Ne se smejat ker ne vem no...Za druge puške se ne bi odločal ker so že predrage, tud ne vem no. A vi opremo kupujete preko kluba al kako čim ceneje seveda?
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a alesn dne Sr maj 16, 2007 12:11

andrej je napisal:huuu to pa je odziven čas :lol:. a 20€ je na mesec verjetno. Ne se smejat ker ne vem no...Za druge puške se ne bi odločal ker so že predrage, tud ne vem no. A vi opremo kupujete preko kluba al kako čim ceneje seveda?

20 € je na leto. :D
opremo kupujemo pri svojih dobaviteljih (običajno) s popustom.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Daić dne Sr maj 16, 2007 13:37

Andrej, lepo pozdravljen.

Večino stvari ti je že povedal Aleš. Mogoče lahko najprej malo pobrskaš po spletnih straneh, kjer je ogromno koristnih informacij,...

Na vsak način bi se ti splačalo, da se nam pridružiš na kakšnem klubskem srečanju ali pa na bazenu.

Če napišem še nekaj o puški. Gume ne predstavljajo velikega stroška in če imajo luknjice se ti jih splača zamenjat. Kako hitro se gume oničijo je odvisno koliko loviš, kako skrbiš za opremo,... lahko zdržijo do 3-4 sezone, lahko pa manj kot eno.

Patos je dobra izbira, obstaja pa ogromno dobrih pušk. Preden kaj kupiš se ti splača posvetovat pri izkušenejših lovcih, da ne kupiš predrago, pa še napačno lahko izbereš,...

Če te še kaj zanima pa kar na dan z vprašanji, z veseljem ti bomo odgovorili.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a andrej dne Sr maj 16, 2007 14:36

Juhu 20€ na leto to pa je fina članarina. :D :D ziher se včlanim. Kako ste kaj ta teden, kdaj se dobite? (ne da se mi brskat )
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a andrej dne Sr maj 16, 2007 14:50

Nekaj malega bi še samo omenil hehe mogoče bo komu smešno.

1. Zasledil sem in tudi dobro občutil, bolečine v križu od svinca ( 8kg na pasu), pa me zanima tud kako se obnese tale nahrbtnik itd, ker sčasoma postanejo uteži res težke.

2. To je malo smešno zdaj: moti me da ko lovim moram vsako uro hodit iz vode scat tudi če nisem nič pil zvečer, zjutraj pa grem lovit. Kako se da to rešit, :oops: drugače nimam problemov nobenih z mehurjem. Sem nekje bral da obstaja stvar podobna kondomu. Kako vi to rešujete? Jaz če se oblečem pol me 5-6 ur ni ker je preveč sitno oblačenje pa slačenje pa pranje v sladki vodi, pa vsakič en pir ko ven prideš....hehehe
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a alesn dne Sr maj 16, 2007 14:53

andrej je napisal:Juhu 20€ na leto to pa je fina članarina. :D :D ziher se včlanim. Kako ste kaj ta teden, kdaj se dobite? (ne da se mi brskat )

najlažje nas boš našel pred treningom na bazenu Pristan, ponedeljek in sreda, okoli 18:45. Sedaj gre sezona bazena bolj h koncu, pa ne hodimo v tako velikem številu, koga boš pa že lahko srečal. Včlanitev pa je potrebno opraviti prek izpolnjene pristopne izjave: http://www.h2oteam.com/?menu_item=dokumenti

Nakazilo na: H2O Team, Vajngerlova 11, 2000 Maribor TRR: 02280-0255799113 (NLB)

malo pa le pobrskaj po straneh, ker vsega pa ti ne bomo na novo pisali!

lp
aleš
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a alesn dne Sr maj 16, 2007 14:58

andrej je napisal:1. Zasledil sem in tudi dobro občutil, bolečine v križu od svinca ( 8kg na pasu), pa me zanima tud kako se obnese tale nahrbtnik itd, ker sčasoma postanejo uteži res težke.

ja, dosledno uporabljamo nahrbtnike. drugače križ preveč boli.

kar se uriniranja tiče pa...če je treba, greš pač vsako uro ven scat, a ne... pri tem malo pomaga, da zjutraj (pred lovom) NE piješ kave.

druga rešitev pa je obleka z nastavkom za uriniranje (na hlačah). Noter vtakneš...zadevo...in ko je potreba lepo teče ven. Gre za neke vrste neoprenski kondom, prilepljen na hlače.

uriniranje v obleko (včasih sicer precej razširjeno, zlasti pri skubaših) pa je vedno bolj iz mode, predvsem zaradi težav, ki so s tem povezane (izguba toplote, razne okužbe ušes itd...)
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Daić dne Sr maj 16, 2007 17:01

Glede uteži. Ali nabaviš nahrbtnik ali pa gumjast pas in uteži spostiš iz hrbtenice na boke in potem manj boli. Za lov v plitvini je nahrbtnik nujen!

Uriniranje je pri potapjanju običajno zelo pogosto. S tem se srečujemo vsi. Zato uporabljamo hlače z visoki pasom in zadeva se lahko opravi v minutki. Poleti ko je voda topla kar v vodi, pri vodi pod 20°C pa do pasu iz vode in problem je rešen.

Če manj piješ to ne pomeni da boš potem manj uriniral. Je pa apneja pod vpljivom dehidracije dosti slabša in s tem nevarna. Zato vedno pij med, pred in po potapljanju!!!

Kje nas lahko vidiš? Preberi vsaj tole http://www.h2oteam.com/?menu_item=aktivnosti pa boš vedel. Najboljše je na bazenu oziroma na rednih mesenih srečanih.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a andrej dne Sr maj 16, 2007 20:03

To pomeni da se 29.5 dobite v Bezeni? A lahko pridem pol kar tja?

Pa hvala za odgovore. Kar se pa tiče "scanja" v obleko pa sem samo enkrat probal pa nikoli več... :lol: :lol:
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a alesn dne Sr maj 16, 2007 20:48

ja, vabljen v Bezeno. :wink:
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a andrej dne So jun 23, 2007 14:25

A mi lahko kdo pove kaj v italjanščini pomeni Vaglia postale?
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

Vrni se na začetna vprašanja