novi navdušenec

Novi v svetu podvodnega lova?

Moderator: alesn

novi navdušenec

OdgovorNapisal/-a romanp dne Po jan 21, 2008 07:12

Pozdravljeni sem Roman iz Ljubljane novi na forumu.
Drugače ribič od malega ,zadne dve sezone pa sem se poiskusil tudi v PL. In kaj naj rečem : gre direkt v čelni režen v center za užitke.
Na obali preživim nekje mesec pa pol seveda na obroke od zgodnje pomladi do pozne jeseni pa še kak vikend pozimi. Tako da je počasi pripeljalo do tega načina lova iz šnorkljanja. Počasi se učim, iz iskušen na forumu pa stvari gredo navzgor. Kompletiram opremo po svojih potrebah in željah pa iskušnjah. Seveda se pojavijo uprašanja ko ne najdem čistega odgovora.
Eno tako se mi je pojavilo lanskega septembra ko je v Dalmaciji bilo izredno veliko hobotnic , če bi bilo posneto kaj sem vse izvajal pod vodo bi bilo samo za smešnico pa še nagrado za bedastoče bi dobil. Na koncu sem se ih loteval kar z golo roko pa ni ravno prijetno, pa kaj češ ko naletiš nanje ko najman pričakuješ.
No tukaj je keč kako učinkovito hitro humano pokončati hobo, to mi ni jasno. Ko sem videl domačina ki jo je vrgel na obalo in začel skakati po njej sem začel razmišlati da je še kaj bolj naravnega pa izvedljivega v vodi. Sam sem obračal vrečko pa ni prijetno.
No to je začetek pa ne se jezat če bo za vas še več uprašanj.
Kdaj bo toplota !!!!!
romanp
Paglavec
Paglavec

Re: novi navdušenec

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po jan 21, 2008 08:02

Roman, pozdravljen na forumu. Z veseljem bomo odgovorili na tvoja vprašanja, tako da kar na dan z njimi.

Kako pokončati hobotnico? Če nimaš pri sebi noža ji enostavno obrneš "vrečo", tako kot si delal. Če uporabljaš rokavice se mi ne zdi neprijetno. Lažje je če imaš pri roki nož. Nekateri jo pičijo med oči in zarežejo. Jaz jo prerežem na mestu med očmi in lovkami, tako da se lovke še vedno visijo na glavi. Potem ji odstranim kljun, s katerim zna vgriznit skozi obleko. Na koncu ji obrnem še vrečo, jo dam na porta pescija in lovim naprej.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a romanp dne So jan 26, 2008 15:49

No to meni ne rata vedno, zoprno je ko jo zarežeš pa naj bi bilo opravljeno, ona pa se kasneje še začne zvijat opletat. Pa še to bi preživel jaz, ne pa moja bolša polovica ko gre čistit, sedaj me najman petkrat upraša če sem ih pokončal.
Imam pa še eno vprašanje ,za lov po luknjah, ali je na Hrvaškem dovoljena uporaba podvodnih svetilk. Seveda v normalnem času lova od zore do mraka.
Pa kako je letos z dovolilnicami za Hrvaško : še vedno potrebno neko članstvo v njihovih klubih, nakup v Sloveniji je ali ni možen, ne hodi se mi več v njihove lokalne klube kjer je ali pa ni nikogar, te silijo v neko članstvo itd itd.
Najlepše bi bilo to imeti pred odhodom urejeno v Ljubljani.
LP Romanp
Toplllllooooootteeeeeee
romanp
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a RokP dne So jan 26, 2008 17:36

je je :) od vzhoda do zahoda
RokP
Nemo
Nemo

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Primož dne So jan 26, 2008 22:58

Do nedavnega sem tudi jaz vedno izrezal kljun hobotnici .Vendar ni potrebno ,baje še ni bilo primera da bi hobotnica koga ugrinila . Pač pa se je treba bati lignjev in sip .To pa vrjamem ,me je enkrat sipa lepo vščipnila.
Primož
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a alesn dne Ne jan 27, 2008 08:19

dovolilnice pa seveda lahko kupiš v ljubljani. imajo jih v aquas in v skubatomu.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Primož dne To jan 29, 2008 12:10

Če si pa ded in je hobotnica manjša ,tam nekje do dve kili .Potem jo lahko usmrtiš kar tako ,da jo ugrizneš .In sicer tako, malo bolj proti desnem očesu ,hitro in močno .Je v trnuku mirna.. pa da vidimo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Primož
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a romanp dne So feb 23, 2008 17:50

Ded gor ali dol, grizlal bom pa samo ko bodo ispod peke z krompirjem njammmi.
Toploteeee :scool:
romanp
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Maticccc dne Pe apr 25, 2008 14:21

Kaj pomeni tole: "Če imamo v bližini še avtomobilsko pnevmatiko in pod njo napeto mrežo, smo že precej dobro opremljeni. "...iz članka z navodili začetnikom?
Maticccc
el Tonno
el Tonno

Vrni se na začetna vprašanja