Sem nov član na forumu, star 21 let, z lovom pa sem se začel ukvarjati to poletje in me je popolnoma navdušil. Naj vam najprej povem, da imate super forum. Sam sem se večino stvari naučil ravno iz branja vaših nasvetov in izkušenj.
Sedaj pa dve vprašanji:
Pri lovu sem uporabljal 75 cm puško (omer dragon), sedaj pa sem opazil, da mnogo rib s tehniko čakanja ne morem ujeti ravno zaradi dolžine. Zato nameravam kupiti novo puško, tu pa bi se obrnil na vas. Prosim za nasvet, kateri model naj kupim. Zaenkarat imam v mislih Omer cayman hf 90 (kaj dobiš za ceno 190 eur na spletni trgovini tuttopescamare) ali pa Imersion concept pro 90, vesel pa bi bil vsakeka vašega predloga za ostale modele. Zanima me tudi dolžina-naj raje vzamem 100cm(lovim nekako do 8m in sicer so moja tarča predvsem orade, pici in pa brancini, ki pa zaradi omenjene težave prav lepo brijejo norca iz mene
Zanima pa me še, ali je normalno, da so se mi plavuti Omer millenim na predelu, kjer se stikata čevelj in listi na zgornji strani rahlo natrgali, ali pa gre za mojo napačno tehniko plavanja s plavutmi. Če obstaja pravilna tehnika, bi prosil za kratek opis.
Zahvaljujem se za odgovore.
Lp, Anže