Sicer moram povedat, da že več let ne lovim več, pa še takrat ko sem, nisem bil neki svetovni fenomen...
imel sem pa eno izkušnjo na to temo in od takrat dalje NE podajam svojih rok niti najmanjši hobotnici več... OK, če je taka čisto mičkena, potem ja, drugače pa ....
Lovil sem na kar lepem terenu, in sem v eni luknji pač zagledal hobotnico. Zgoraj skala, dno delno skala, delno kamenje, ... Ker seveda spet nisem imel nič rib, sem se pač odločil, da bo za kosilo hobotnica na solati... Hobotnico sem ocenil na 40-50 cm (...napaka, in to gadna) in ker nisem vedel kak bi jo ustrelil v tisti luknji, sem se odločil, da bom jaz to kar "na roko" porihtal...
Malo sem se igral s to hobotnico, da sem jo spravil bolj "na svetlo" in z naslednjo sapo sem se odločil, da jo bom ven potegnil. Mislim, da je to čutila, saj se je spet malo zavlekla, ampak jaz vseeno zgrabim... Pol pa glej čudo...

... ta ž'vau je zgrabla na eni strani mene, na drugi strani pa vse kar je dosegla...

Ko sem uspel odlepit lovke od skal in se je držala "samo" še za kamenje, sem vredu potegnil in je bila zunaj!!!
Spet narobe ocena! Ta hudič je bil večji kot sem ocenil in prisesala si je eno tono kamenja, istočasno pa je držala še mene, ki mi je počasi šlo bolj na ozko z luftom... Ja, nič! Gor je treba it, pa bilo kak' bilo! Ko sem priklobasal na površino, sem bil tik pred tem da omagam... Ko smo hobotnico in mene spravili na barko, sem se pa zamislil... Bila je 80 cm dolga, na sebi pa je držala 15 kg kamenja....
V glavnem če ne bi bila globina samo 7-8m in če ne bi imel barke blizu in če ne bi blo prijateljev na tej barki in če... Zamislil sem se nad vsemi ČE-ji, in prišel do zaključka, da sem imel kar veliko srečo...
V glavnem imam zdaj veliko rešpekta pred "malimi" hobotnicami... Sicer je večina Vas mnogo bolj izkušenih, kot sem bil jaz takrat ampak vseeno malo pazite, kam roko vtaknete...

Sicer pa to velja tudi za vse druge življenske situacije
Pa dosti lepih in varnih potopov v letošnji sezoni ter se veselim novih lovskih dogodivščin, ki se Vam bodo pripetile...