BARVANJE NEOPRENSKE OBLEKE

Novi v svetu podvodnega lova?

Moderator: alesn

BARVANJE NEOPRENSKE OBLEKE

OdgovorNapisal/-a mihakrizaj dne Po avg 14, 2006 16:10

Živjo!

Sem novinec v svetu podvodnega ribolova in zadevo kombiniram s surfanjem...
kupil sem si dolgo neoprensko obleko, ki je namenjena surfanju in je povsem primerna tudi za podvodni ribolov, če bi lahko preberval ramena, ki so iz rdečega neoprena oz prevleke.
Ali se to da prebarvati in kako...

pa še eno vprašanje. na bolhi sem videl oglas za puško OMER T 90 cm...
Ali je to puška vredna nakupa in koliko je vredna..
mihakrizaj
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a alesn dne Po avg 14, 2006 16:48

za podvodni ribolov predvsem potrebuješ obleko s kapuco, ker je izguba toplote na glavi izjemno velika. (za surfanje dobiš tudi posebej kapuce)

rdeča barva ni tako problematična, ker v vodnem stolpcu z globino hitro izgine. če želiš prebarvat pa tudi lahko, glede barve ti ne znam pomagat, ker tega nisem nikoli delal, boš pa to našel na apnea 2000 forumu, ker se je tam nekaj pisalo o tem. mislim da gre za barve na akrilni osnovi.

omerjeve puške nisi pravilno navedel. ne obstaja model omer T (najbrž misliš model T20 ali kaj podobnega). natančno preberi, pa se morda še enkrat slišimo. starejša rabljena puška je vredna samo nekaj tisočakov, pazi da se ne zaletiš. tudi elastike in puščico boš najbrž moral kupit novo,
potem pa boš že zelo blizu cene nove puške. dobro razmisli.

upam, da sem ti kaj pomagal.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mihakrizaj dne Po avg 14, 2006 17:42

kapuco imam namen kupiti posebej.... hvala za opozorilo. Prebarvati pa vseeno mislim, ker je rdeče kar veliko tako da... bom probal poiskati.l
puška pa je baje nova kupljena kot darilo in 1x uporabljena ( stara 2 meseca) tudi jaz tega modela nisem našel je pa tako naveden ( napaka prodajalca)

hvala za odgovore! lp
mihakrizaj
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Zivko dne Po avg 14, 2006 20:53

Javi ko boš pobarval in s čem zato ker bi jaz tudi moral prebarvat obleko ker je bolj pisana ker sem jo kupo par let nazaj za potapljanje z jeklenko pa nisem rabil temne. Se sploh splača prebarvat celo obleko al je bolše da kr novo nabavim? Aja al mogoče če ima kapuco, rokave in od kolen dol svetlo zeleno drugo pa temno modro sploh nebi blo treba barvat?

LP
Zivko
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a alesn dne Po avg 14, 2006 21:36

Zivko je napisal: Aja al mogoče če ima kapuco, rokave in od kolen dol svetlo zeleno drugo pa temno modro sploh nebi blo treba barvat?

LP

svetle barve niso preveč v redu. temni odtenki so pa OK.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Zivko dne Po avg 14, 2006 23:29

Saj vem samo ko mi je škoda novo obleko kupo kr je še kot nova pa ne vem kaj se da nardit glede barvanja kr sem malo skeptičen glede tega.
Zivko
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Sr avg 23, 2006 06:39

Da se jaz povem eno glede barvanja, ker vidim da se pogovarjate o tem.

Kupiti je potrebno barvo za blago, ki ne potrebuje toplotne obdelave (prekuhavaja). V Mariboru jih je imeli trgovinica v Prešernovi, kjer je sedaj hranilnica Lon, pod Unionom. Sicer pa bi morale imeti te barve vse trgovine z barvami za slikanje, mislim, da je to barva za svilo in ostale tkanine. V Mariboru so jih imeli vso paleto, res zelo veliko izbiro. Barva je dokaj obstojna vendar ne popolnoma, počasi, če si veliko v vodi malo zbledi.

Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

Vrni se na začetna vprašanja