zubi vikend

Jaz sn zadnjič tako ribo pokno....

Moderator: alesn

zubi vikend

OdgovorNapisal/-a Tajna dne Po jun 23, 2008 23:10

Sezona lova na zobatce se je odprla, Jure je nabrusil ašto za svoj top in v petek po službi sva se odpravila proti Krku. Zvečer sva prispela v kamp še ravno dovolj zgodaj, da sva postavila šotor pred temo. Žal pa ne dovolj zgodaj, da bi si še lahko kupila dovolilnice. Tako je bilo treba v soboto zjutraj najprej v turistično agencijo po dokumente, potem dolga vožnja do lokacije in končno skok s puško v vodo- komaj ob 9h. Jure se je takoj usmeril proti placu za zobatce, jaz pa sem plavala v drugo smer. Rib je bilo kar precej, voda prijetno topla (sploh, če se spomnim na prvomajsko zmrzovanje) in kmalu sem si ponosno na portapesci nataknila ciplja. Kasneje sem ujela še dve sipi in kot začetnik (to je bil moj 4. lovski dan) sem zadovoljna zaključila z lovom. Jure me je že čakal na obali in mi pokazal svoj ulov- lepega pica. Sreča z zobatci pa se mu je nasmehnila med popoldanskim lovom, ko me je razveselil z 2 kg zobatcem. Se je pa pojavil problem, ker sva bila sama in niti slučajno nisva bila zmožna pojest celotnega dnevnega ulova. Še sreča, da sva lahko dala zobatca zmrznit na recepciji v kampu. Ostalo pa sva spekla na gradilah, se najedla do nezavesti in padla v posteljo. Naslednje jutro sva bila ob 6h v vodi, polna pričakovanja, Jure si je želel ogromnega zobatca, jaz pa kakšno oradico. Vendar sva lov razočarana zaključila skoraj brez ulova. Morje je bilo čisto mirno, toka ni bilo, rib pa tudi ne. Tako sem za kosilo postregla s špageti s tuno + malo nasekljanega pica (Juretov ulov). Popoldanskemu lovu sva se odpovedala in sva se pred odhodom domov le še skopala.
Priponke
mala-1.JPG
Zubi
mala-2.JPG
priprava večerje
mala-3.JPG
pečena večerja, mnjam
Uporabniški avatar
Tajna
Paglavec
Paglavec

Re: zubi vikend

OdgovorNapisal/-a asja dne To jun 24, 2008 16:38

Tajna je napisal: Se je pa pojavil problem, ker sva bila sama in niti slučajno nisva bila zmožna pojest celotnega dnevnega ulova. .

Ja kein problem, nas bi povabla, bi vse pojedli :D . Lepa reportaža, kar tak naprej.
LP
Lepe reči morš guštirat na lahnu, da nebeš usahnu, še prej ku boš zdahnu...
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

Kraj: Kraška vrtača

OdgovorNapisal/-a baracuda dne Če jun 26, 2008 08:12

Lahko tebi, Jure, loviš zobatce, ko veš, da bo Tanja nalovila za kosilo. :lol:

Super mi je, ko se človek odloči, da gre pogledat za zobatce, pa ga tud dobi. :notworthy:
Bravo obema.
baracuda
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a Daić dne Če jun 26, 2008 21:37

alesn je napisal:a sipe so se v redu spekle?

Pravi gurmani bi imeli pripombe, nama pa sta dobro teknili. Treba jih je dat na zelo vroč ogenj in na hitro zapečt, polit z olivnim oljem in so super.

Zdaj pa o zubijih, kot jih omenja naslov. Že tradicionalno zadnji čas počakam na konec lovostaja in izkoristim prvo priliko za lov meni najljubše ribe. Poznam še par boljših lokacij za lov zobatcev, problem pa je, da so vse predaleč za vikend lov. Tako sva se s Tanjo odločila, da greva na Krk, ki tudi ni slab. V soboto mi je bilo prav grozno čakat do 9.00, da sem lahko prišel v vodo. Prvi potop sem naredil še pred dobro poznano lokacijo, da sem videl če riba dela. Po par sekundah so prišli prvi šargi in orade, kmalu za njimi pa sem videl dva velika zobatca. Mirno sem zaključil potop in poln optimizma odplaval na moje mesto. Iz površine sem videl, kako je pod mano preko mivke zaplaval lep zobatec. Živahnost zobatcev pa mi je povzročila problem. Že med potopom so zobatci krenli na mene in nisem se uspel skriti v dober zaklon. Tako sem na pol odkrit s slabim pregledom obležal na mestu. Zobatci so prihajali na mene iz plitvine, iz strani, samo iz globine ne, kamor je bila obrnjena puška. Med obračanjem glave puške,.... sem zamudil par 100% prilik za strel. En zobatec se je preveč opogumil in prišel direkt pred špic. Ker sem puško do takrat držal pravokotno na telo, s pokrčenim komolcem, streljal instinktivno,.... sem zobatca zadel v zgornji del in po par sekundah divjanja se je strgal. Po potopu mi je bilo prav žal, da ga nisem zgrešil ali bolje zadel, ker sem ga samo ranil. Približno 3kg kosilo je tako odplavalo. Sledilo je še par potopov, par metrov levo in desno in ne rabim vam razlagat, da so bili zobatci na varni razdalji. Velikih šargov, orad pa ogromno, vendar sem jih zaradi zobatcev ignoriral. Vseeno sem ulovil cca. 0,8kg pica, da bo za kosilo.

Sledil je počitek in popoldanski lov. Po par potopih spet naletim na zobatce. Prvi, ki sem ga sloh videl je prišel direkt na mene, a tudi on iz boka in ne iz globine kamor sem meril. Ponovno sem streljal poševno, s pokrčenim komolcem, slabo meril in ga zadel v trebuh. Po strelu sem bil prepričan da mi ne more pobegniti, ko pa se je po 10s z vrvico zapletel med skale in "ruknil" je pokazal, da temu ni tako. Lahko sem samo gledal,kako plava proti globini. Ta zobatec je tehtal preko 4kg (moja ocena). Če je prvi imel šanse, da preživi, jih ta zagotovo ni imel. Čez dobre pol ure sem imel ponovno pred seboj jato zobatcev. Tokrat nisem več izbiral večjih primerkov, ampak sem izbral najbolj ziher strel. Veselje ob ulovu je vseeno spremljal občutek krivde zaradi dveh ranjenih zobatcev.

Ker je Andrej na torkovem mesečnem srečanju razlagal, da je zobatec najboljše pripravljen v soli, sva ga v sredo s Tanjo prvič pripravila na tak način. Z Andrejem sva se dogovorila, da jeseni prineseva vsak svojega največjega zobatca na mesečno srečanje, kjer ju bomo skupaj pojedli. Ponovno bo treba v akcijo!

To bee continued!

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Tajna dne Če jun 26, 2008 22:22

Kako je zubić končal svojo pot si poglejte tukaj: http://www.h2oteam.com/morska-hrana-rec ... t1353.html

LP Tanja
Uporabniški avatar
Tajna
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Ziga dne Pe jun 27, 2008 08:57

Jure, na kakšni globini so se zadrževali zobki?
Ziga
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a Daić dne Pe jun 27, 2008 09:38

Blizu so prihajali izključno na globini od 10 do 12m. Konfiguracija terena je takšna, da ne gre drugače. Termoklima pa je bila čisto zmešana. Prva je bila na 3m, kje pa je bila druga pa sploh ne vem.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a Ziga dne Pe jun 27, 2008 10:22

Evo jaz sem imel podoben občutek in mi ni bilo nič jasno, druge termokline sploh opazil nisem in tudi zobki so bili zelo nezinteresirani za razliko od tvojih.
Ziga
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a mrandrej dne So jun 28, 2008 07:13

Prejšnji vikend (20-22 6.) po mojem mnenju ni ravno bil nek ribolovni vikend, pravzaprav je bil zelo slab za ribolov (bolj za sončenje in kopanje). Riba enostavno ni delala. V petek 20. je še nekako šlo, sobota in nedelja pa je bilo totalno slabo. Vidljivost je bila slabša zaradi oblice dežja v prejšnjih dneh, plast vode na površini debela caa. 30 cm je imela 22-23 stopinj, spodaj 19, ker je bilo morje mirno se ni pomešala, ampak je bil efekt malinovca. Še sreča, da mi je bila lovska sreča naklonjena in sem ujel kirnjo, drugače bi bil to eden izmed mojih najslabših ribolovnih vikendov.

Lep pozdrav, Andrej
mrandrej
Calvo
Calvo

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Ziga dne So jun 28, 2008 10:28

In kdaj bomo videli to kirnjo? Daj, daj,... :wink:
Ziga
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a mrandrej dne So jun 28, 2008 10:47

Načeloma ne objavljam slik ulovov, vendar tokrat naj bo.

LP, Andrej
Priponke
kirnja.jpg
Kirnja 21.6.2008
mrandrej
Calvo
Calvo

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a mylo dne So jun 28, 2008 18:34

lepo andrej :) čestitke!!!
Because I've played before
Uporabniški avatar
mylo
Calvo
Calvo

Kraj: Videm@Ptuj

OdgovorNapisal/-a Ziga dne Ne jun 29, 2008 11:09

He he, lepo se je najedla. Kolko je imela? 5kg?
Ziga
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a alesn dne Po jun 30, 2008 11:07

mrandrej je napisal:Načeloma ne objavljam slik ulovov, vendar tokrat naj bo.

Jaz mislim, da si tale kirnja zasluži tudi zgodbo. :wink: mrandrej?
sicer pa čestitke za ulov :!:
a si jo tudi pripravil?
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Tuna dne Po jun 30, 2008 19:13

Zanimivo je to, da vsi ribiči na panulo trdijo, da zobatcev ni, vi pa jih vidite na 10-12 m. Očitno se ne hranijo z ponujenimi vabami.
S sinom sva lovila zadnjih 5 dni prejšnjega tedna okoli Žirja in Kosmerk. Rezutat je bil: nula. Pregledala sva perfektne skale in luknje do 12-13 m, niti enega ugorja, nekaj orad komaj vrednih strela, nekaj spodobnih šargov in picev, nobenega zobatca. Očitno so Hrvati dobro počistili.
Povprečje sva popravila na trnek na globini 80-90m, kjer je očitno še nekaj rib.
Na splošno je pa katastrofa. Razen nekaj slučajnih pelagialnih ulovov ni šanse kaj ujet. Smo se šli bolj turizem...

Tuna
Uporabniški avatar
Tuna
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po jun 30, 2008 23:17

Mrandrej, super kirnija!

Tuna, kolikor slišim od ostalih lovcev je zobatcev zelo dosti, so pa nezainteresirani za akcijo. Upam da se bo to spremenilo do poletja ko bo na vrsti letni dopust. Sam imam letos z ribo zelo dobre izkušnje. Ulov me še ni razočaral, sem pa zamudil par priložnosti za mega ulove.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a alesn dne To jul 01, 2008 07:33

Tuna je napisal: Zanimivo je to, da vsi ribiči na panulo trdijo, da zobatcev ni, vi pa jih vidite na 10-12 m. Očitno se ne hranijo z ponujenimi vabami. Tuna

In tudi mi, ki jih čakamo, jih žal ne zanimamo. Slišim pa, da je na severnem Jadranu precej bolje in prihajajo na strel. Res so okoli 12 m, ker je trenutno tukaj termoklina, vendar je to v vsakem primeru zelo plitko in na tej globini tudi sicer zelo slabo prihajajo, ker so plašni.

Tuna je napisal: S sinom sva lovila zadnjih 5 dni prejšnjega tedna okoli Žirja in Kosmerk. Rezutat je bil: nula. Pregledala sva perfektne skale in luknje do 12-13 m, niti enega ugorja, nekaj orad komaj vrednih strela, nekaj spodobnih šargov in picev, nobenega zobatca. Očitno so Hrvati dobro počistili. Tuna

Tudi jaz, v petek in nedeljo. Rezultat skoraj identičen, par manjših ribic, kake spodobne niti videl nisem.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Vrni se na splošno o podvodnem lovu