Napisal/-a alesn dne To jun 10, 2008 21:52
no, tole je dolg za nazaj, imam opravičilo, da nisem objavil prej. z juretom sva torej odrinila na eno hitro akcijo, ki sva jo pripravljala že dlje časa. razmere so bile super, rahel jugo, k Mateju prispeva v petek ponoči, v soboto dopoldan kava in dovolilnice, čoln v vodo in malo kasneje že šibava proti šibenskem arhipelagu. valovi dobro nabijajo, bolj kot bi si želel, ledvice trpijo. izbereva lokacijo, zavetrje, vendar izjemno močan tok. na to sem bil slabo pripravljen in zaradi tega slaba koncentracija. rib skoraj ni, voda prijetno topla (za razliko od prvega maja). menjava lokacijo, pomikava se proti odprtemu, izbereva privetrno stran, razmere malo boljše, lov pa zaradi kombinacije močnega toka in visokih valov še zahtevnejši. na otoku mladosti si privoščiva piknik in počitek in nadaljujeva na novo lokacijo v bližini, ki naju navduši s krasno podvodno konfiguracijo, mene dodatno prevzame lep komad zobatca, ki ga srečam na 12 m. vračava se proti izhodišču, na plitvini v bližini murtera se lotim lepih trilj, ki pa se spretno izmikajo (pre)veliki puški. presenetim še hobotnico in že sva doma. matej naju pričaka s segretimi gradelami in dobrim vinom. naslednji dan se v pričakovanju upada juga odpraviva na najbolj zunanje (oddaljene) otoke in naju zelo resno nabuta. na jugu kornatov vidiva jato delfinom, krožijo okoli čolna, krasen pogled. ustaviva na prvi lokaciji, vržem sidro, k nama ga prižge še en gumenjak in zrave v vodo diverzantsko odvrže lovca, ki nonšalantno plava mimo mene in nekaj mimogrede navrže. in to na lokaciji 20 km od obale! motivacija mi seveda drastično pade, saj je tip ropotal in razgrajal po vodi. nadaljujem okoli rta, se malo zberem in v močnem toku pričnem z lovom šargov. super teren in kar dobro mi je šlo. močan tok vzame svoj davek in kmalu počivam na čolnu. hočeva menjati lokacijo, ko vidim, da je drug gumenjak (oni od prej) parkiran na želeni poziciji. za razliko od njega korektno odpeljem dalje in se prestavim. spet zelo močan tok, izgubljam voljo in hitro menjam lokacijo za zavetrje na večjem otoku. tukaj je super, toka ni in pričnem z normalnim lovom. na rtu najdem jato šargov in se jih lotim. mimogrede zastreljam lepo tabinjo, kasneje se z manjšo puško vrnem po njo, treba se je bilo malo zavlečt v razcep. dan zaključiva zadovoljna ob matejevem žaru in s kapljico. zadnji dan loviva blizu murtera, v kratkem času uloviva nekaj orad in se odpraviva domov. vidiva nekaj malih zobatcev in ničesar kapitalnega. prijeten oddih od službe in dobra družba. taki vikendi (podaljšani ali pa tudi ne) so dobra varianta.
- Priponke
-

- jutranja idlila
-

- gradela
-

- orade pred odhodom
-

- mojster žara
-

- matej