Evo, še jaz kaj napišem, na žalost sicer nisem član kluba (če bi bil bliže Maribora bi sigurno bil), ampak vseeno. Torej, najprej, da povem, da sem se letos pred 1. majskimi častil z novo Trygons DMF100 (prej je bila moja najljubša Seatec Gabbiano 100). Lovil sem na Lošinju, brez čolna, direkt z obale in še to samo pod vikendom (uvala Artatore, oz Kandija, kdor bolje pozna Lošinj). Voda zelooooo mrzla, pa še stara Omer obleka mi je puščala pri vseh šivih...brrrrr. Rib zelo malo (kantarišč tam na žalost ni), ulov temu primeren, nekaj kar solidnih Orad, večji Fratr, cca 5 kilska Hoba. Puška pa: na daleč zelooo natančna in velik domet, večjo Orado sem skinil povsem na koncu dvojnega navitja, prebilo jo je tako, da je bilo skozi le eno pero, na srečo sem jo dobro zadel, tako da je šla z mano. Na blizu pa sem falil dva lepa Pica (ki sem ju že videl za pasom), tako da bom moral, ko bo topleje mal trenirati (shoting practice) in ugotoviti kaj delam narobe...Kar me na puški moti je pa line release (se zavrti okoli če nisi pozoren in moraš puščico spet dajati ven, se ti tudi ne postavi fiksno) skratka na Seatecu je doooosti boljši...Sem bil opozorjen, da bom malo težje zadevo napenjal zaradi inverznega mehanizma, sam s tem nisem imel najmanjših težav, pa res nisem nek hrust (178, 74). Aja pa še to, ko kupite novo puško, če jo že dobite povezano, takoj zamenjajte laks: Meni je drugi dan lova naredilo samo pengg in je šel laks pri line releasu (verjetno je tako nategnjen laks stal predolgo...) in sem lahko samo še plaval nazaj (vrvica na mulinelu je predebela in je ne moreš začasno navezati direkt na ašto...). Bottom line, puška je dobra in denarja mi ni žal niti malo (ej, le enkrat se živi...).
P.s.: slik nimam, običajnega lova nisem navajen slikat (če pade kaj res kapitalnega, pol pa že

). Rcimo kaj takšnega kot je tamle:
http://www.submania.hr/forum/index.php? ... rdseen#new, 4,6 in 3,4kg oradi
Lp, cink