Ponudba za podvodni lov v času 1. maja

Jaz sn zadnjič tako ribo pokno....

Moderator: alesn

Ponudba za podvodni lov v času 1. maja

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Sr apr 02, 2008 08:18

Imam zanimivo ponudbo enega od zelo poznanih, lovcev veteranov.
Lov na Dolgem otoku - skupaj z nami v hotelu v Božavi (ima čoln) odhod iz Ljubljane.
POGOJ delitev stroškov.
Priporočam tistim, ki imajo vsaj malo izkušenj, optimalna varianta za pridobiti nekaj izkušen od enega najboljših lovcev v Sloveniji.
Če koga zanima naj se mi javi: andrej.furman@informatika.si ali 041/756310

Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

Re: Ponudba za podvodni lov v času 1. maja

OdgovorNapisal/-a alesn dne Sr apr 02, 2008 10:04

Glede na to, koliko lovcev je brez čolna ne bo nobenih težav za zapolnitev mest na njegovem plovilu.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Sr apr 02, 2008 12:42

Zdravo.
Upam da sem bil jasen,
ne gre samo za zapolnit mesto na njegovem čolnu, gre za 3 - 5x skupen lov (odvisno od vremena) v časi našega aranžmaja 7dni za 1. maj na Dolgem otoku, skupen prevoz, ... celoten aranžma, delitev vseh stroškov.
Velja seveda do preklica, oziroma do poteka prijave za Dolgi otok 10.4.2008

Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a zubatac dne Sr apr 02, 2008 18:11

AndrejF. je napisal:Zdravo.
Upam da sem bil jasen,
ne gre samo za zapolnit mesto na njegovem čolnu, gre za 3 - 5x skupen lov (odvisno od vremena) v časi našega aranžmaja 7dni za 1. maj na Dolgem otoku, skupen prevoz, ... celoten aranžma, delitev vseh stroškov.
Velja seveda do preklica, oziroma do poteka prijave za Dolgi otok 10.4.2008

Andrej

Aleš, a ne razumeš, povdarek je na delitev vseh stroškov, če je tako že vem kdo je ta veteran, ker samo on postavlja tak pogoj :realmad:
Uporabniški avatar
zubatac
Calvo
Calvo

Kraj: Ljubljana-Maribor

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Če apr 03, 2008 05:57

Zubatec moram ti nekaj reči.

Vsi lovci, ki lovimo že ... postavljamo ta pogoj. Ali si ti dobera mati Tereza in jih jemlješ k sebi, s sabo iz usmiljenja.
Zadeve so jasne in znane. Tako kot stroški podvodnega lova. To delamo tako že 30 let ni po babu ni po stričevima.

Prosim, da se ta debata pod tem naslovom prekine. Če ni nihče zainteresiran pač ...

Da ne rečem še kakšne pikre na vaš račun.

Ajd zdravo. Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a agajsak dne Če apr 03, 2008 20:51

Jaz in 2kolega bomo na Molatu stacionirani od 28.04.-03.05. Imamo čoln, pišem pa da ne bo gužve in slabe volje mislimo loviti na dugem rat-u. Recimo temu, da imamo tam neporavnane račune. V oktobru smo imeli srečo in bili na poziciji prvi, vsaj tako mislim, ko pa smo naredili preskok smo več kot očitno prišli na že obiskan teren(če loviš po luknjah). Pa ne to razumet kot rezervacije terena, ampak kot povabilo na pivo.
agajsak
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Sr maj 07, 2008 07:13

Samo v informacijo, ker so se nekateri spotikali ob ponudbo.

Vsi lovci večina lovimo pod takšnimi pogoji, delitev stroškov. Tudi jaz. In to že vrsto let.
Za letošnji 1. maj je bil moj stroške za čoln 1150HK = 150€ (višja cestnina + trajekt za čol + gorivo in + dvotaktno olje). Kar je za 3 osebe po osebi 50€ - relativno majhen strošek, za enega pa ?.
Mnenja sem, da je takšna delitev zelo fer in poštena. Seveda je to stvar odločitve in mnenja vsakega posameznika.
Tudi Vane je našel 3 partnere za lov s svojim čolnom. Moram reči, da je za svoja leta (nekaj čez 60 jih ima) Vane lovil več kot odlično, vsaka mu čast. Kapo dol. Škoda, da ga niste uspeli izkoristiti za kakšen večerni razgovor o podvodnem lovu. Je pravgotovo živa zakladnica izkušenj in znanja o podvodnem lovu. Priložnost zamujena ne vrne se nobena.

Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a alesn dne Sr maj 07, 2008 08:00

Stroške, povezane s čolnom, se mi zdi skoraj nemogoče izračunati. Jaz sem imel letos namreč samo za 600 eur rezervnih delov stroškov. Vsak lastnik plovila ve, da je treba zraven konkretnih stroškov cestnine in goriva plovilo tudi vzdrževati. Pri meni je strošek goriva v letnem proračunu čolna po deležu pravzaprav manjši strošek. Vse ostalo nanese več. Letos sem recimo prenovil del prikolice (inštalacije, gume itd), ob standardnem potrošnem materialu za motor sem letos menjal še komplet semeringov, set za vplinjače itd. Vsak sprej za konzerviranje ali podmazanje stane okoli 20 eur. Kupiti sem moral tudi novi globinomer, ker je starega (1 leto!) zalil prš morske vode in je žal crknil. Če več lovcev gre skupaj na lov je samo po sebi umevno, da si delijo stroške (vsaj gorivo + olje). Stroškov cestnine in ostalega jaz ne obračunavam, a recimo pri dragem trajektu bi se mi zdelo prav, da dajo zraven tudi ostali, če so partnerji na čolnu potem stalni. Jaz se vsak dan ribolova vozim v povprečju 2 do 2.5 uri (s preskoki vred). Oddaljenim lokacijam se v zadnjem časi zogibam, malo se mi ne da vozit tako dale, malo pa zaradi stroškov. Če sta na čolnu dva je poraba slabih 10 litrov na uro. Stroškov potem ni več težko izračunati.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a asja dne Sr maj 07, 2008 08:22

Osebno mnenje: to je čisto prav, da se stroški razdelijo, pa naj bo to za karkoli. OK, pustimo to,ko gremo z nekom na pijačo, da ne bomo preveč švabski.Za ostale stvari pa je kar prav, ker če ne se vedno kdo najde, ki bi se samo šlepal na račun drugih. Sem imela dovolj slabih izkušenj in NE HVALA VEČ.
Lepe reči morš guštirat na lahnu, da nebeš usahnu, še prej ku boš zdahnu...
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

Kraj: Kraška vrtača

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Sr maj 07, 2008 10:08

Seveda je prav, da se stroški razdelijo.
Ne gre za nobeno kilometrino, servise, zamenjavo opreme itd. Gre enostavno za direktne stroške, ki natanejo zaradi lova (seveda tudi ne za servis in kazni, če so se zgodile v tem času). Tako je zadevo enostavno izračunati.
Na mestu odhoda natankaš bencin in beležiš vse stroške do povratka, ko natankaš spet bencin v avto do polnega. To razdeliš med udeležence. Če so vsi ves čas na čolnu, skupaj je nostavna delitev po dležih. Sedaj ko smo pa bili različni različno, pa smo mi delili prevoz čolna (če pelješ avto s prikolico je cestnina večja- to razliko smo delili) po dnevih lova in v okviru njih po deležih (lovcih, ki so ta dan lovili). Gorivo pa po dejanski porabi tisti dan. Fer in pošteno.
Vsak ki ima čoln ve koliko je vzdrževanje te stvari, saj imate verjetno vsi avtomobile, za katerih vzdrževanje damo več kot za svoje zdravstveno zavarovanje.

Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

Vrni se na splošno o podvodnem lovu