wej..no o lovu ugorja je vec al manj ze vse napisano... No, tako kot za vsako drugo ribo pa se je treba vprasati "čemu ubiti tako fascinantno žival" - kot je ze Klemen reku. Sam redko "odstrelim" ugorja; vcasih za brodet(kjer je nujen

), na gradele pa mi ni glih nevem kaj..Tako streljam take do 3kg - ni mi pa jasno kaj pocnejo "prvokategorniki" z 10, 15 kg ..se slikajo in ga vrzejo na gnoj -ali pa je vsak vikend vaska festa
ker je tema ze zasla...pa se to..
Strinjam se z Alešom in Klemnom glede puscanja rib..no vemo kaj bi se zgodilo ce bi ti prsu tak zubonja mimo a

hehe..i tata bi
ljudje smo pac taki ..vedno hocemo vec.!?
PR je selektiven ribolov in najmanj vpliva na okolje - vendar na dolocene vrste v jadranu pa kar (kirnja, kavala...) -mislim, da bi se z kakimi trajnimi lovostaji(par let) dalo marsikateri vrsti "pomagat". Vendar se mi zdi, da so ribiske zveze na Jadranu mimo- ce samo primerjam z sladkovodnim ribolovom je tam precej bolj "porihtano". Glede lovostajev, lovnih mer,
poribavanja, gojenja, ... zanimivo je tudi to, da za PR sploh ni nobenega izpita ..za sladkovodni ribolov ga je potrebno imeti( jaz sem ga delal pred kakimi 17leti) -eno leto sem imel mentorja, predavanja pa izpit. Da izpita za lovca sploh ne omenjam(zdravniska potrdila; leto pripravnistva, 60ur predavanj(ce koga zanima
klik), izpit.
PR lahko opravlja kdorkoli( se vpises - pa kupis karto) - ce bi se uvedu izpit, bi tecajnik locil ciplja od brancina, hamo od lica:D ,vedu o biologiji rib, varnosti (in prva pomoc) v potapljanju na dah, ravnanju z opremo - in nenzadnje nekdo bi zasluzu

- mogoce je to se dalec. Je pa res da se suslja okrog po forumih o prepovedi PR(predvsem tekmovanj) v nekaterih drzavah EU. Ceprav je PR trenutno v vrhuncu - toliko razlicnih proizvajalcev ni bilo se nikoli - Klemen bo recimo vedu prblizno kolko nas je ki lovimo na Hrvaskem- mislim da je kr velika cifra

..tko da o prepovedi dvomim- vsekakor pa slike z krvavo zaklanimi mega gofi, 3 kirnjami, polnimi skrinjami mecejo slabo luc na vse nas.
Zadnje case je vse bolj popularen khm..photokilling..no sej tui jst sm pregledu vse Dapiranove filme itd..sam tudi to gre nekaterim v nos... nism pa se vidu takih lovskih filmov; si predstavljate v eni uri 25 ubitih srn. Zadnic sm v Bohinju vidu nudijo lovski photoshooting- slikanje divjadi. ce nam slucajno prepovejo PR je tudi to alternativa
Drugo leto na drzavnem fotoaparat namesto lastik na pusko - in kdo poslika vec zubotov.
Ales: a nebi blo fajn met(kot pri sosedih) rubriko etika in biologija?
LP Nejc
Kdor se potaplja ve, da je še en svet...
Poskrbimo, da ne uničimo še tega!!!