V naših krajih (srednja dalmacija) se lica prikaže v tem obdobju, se pravi od sredine junija pa do konca oktobra! Lico lahko srečaš vsepovsod, jaz jih srečujem od 3-20m globine, na braku ali ob obali, posidonija ali kamen. Običajno ga švigajo po površini in pridejo pogledati ko narediš čeko v globini! Večkrat so mi prišle jate tudi do cca. 30 kom. vse nekje med 10 in 12kg, fantastično izgleda in takrat zadeti lico, skoraj da ni problema! Največje lice okoli 30kg vsaka, sem pa videl prav v 3m globine ampak mi niso hotele pred puško! Nikoli ne streljaj v večjo ribo brez mulinela in močne puščice in jakih gum na puški, ker ta riba je res divja, vleče kot konj, skače po površini in v globini želi prerezati vrvico ob kamen! Kako so pa te ribe društvene ti pa opišem dogodek! Vstrelim lico v večjem jatu, skozi škržni poklopec in del glave, ona štarta in vsa jata z njo! Ko se ji po nekaj minutah približam nisem mogel verjeti svojim očem, ostale lice so se smolile po puščici ki ji je visela iz glave in so jo poizkušale rešiti težave! Ostale lice so se odmaknile šele ko sem prijel vlovljeno lico! Rad jo lovim zaradi njene borbe do konca in tudi meso je zelo okusno!
Tale je bila vstreljena na površini, komaj da sem usidral gumenjak, skočil v morje in že so bile 3 pred mano, izbral sem to lepotico, 11.5kg in sedaj jo bomo roštiljali z prijateljim