Dvodnevna avantura 30-310508

Jaz sn zadnjič tako ribo pokno....

Moderator: alesn

Dvodnevna avantura 30-310508

OdgovorNapisal/-a baracuda dne To jun 10, 2008 12:39

V četrtek po službi se z Bahlijem odpraviva proti Lošinju. Loviva zadnji trajekt in prideva v Nerezine okrog 23.30. Priprave za naslednja dva dneva potekajo do enih.

Glede na to, da imava pred sabo cela dva dneva lova, si privoščiva spanje do šestih. Spakirava čoln, ga spustiva v vodo in...odveslava do pomola. Akumulator, ki je doma še brezhibno delal, je le še zakašljal. Trgovina je le dve minuti stran in na hitro se olajšam za 600 kun ter nabavim nov akomulator, zmontirava in pičiva proti bencinski. Od dveh črpalk dela le ena in še ta po 20 litrih usahne...svašta... Bencinkelner nekako usposobi črpalko, da sva lahko natankala, in tako sva ob 10h na prvi poziciji. Padejo tri male lice, brancinček, nekaj drobiža.

IMG_1692_res.jpg
Oruda in Palancol v ozadju

Počasi se pomikava proti jugu in proti večeru prispeva do Premude, kjer probava najti primeren zalivček, da bi postavila šotor. Prvi zaliv za vasjo je izgledal še najbolj zaprt in primeren za prenočitev... če ne bi bilo tone smeti.

IMG_1701_res.jpg
Plaža in petkov ulov

IMG_1704_res.jpg
Čistilna akcija

Po kratkem premisleku se odločiva za nočitev z eno zvezdico – čoln. Urediva si »bivak«, povečerjava in spijeva vsak »samo 2 pira«. (Morala bi jih več, ker sva se celo noč nekaj zbujala, pa še zeblo me je ko norca.)

31052008_res.jpg
Bivak

Bujenje okrog 5ih, zajtrk v postelji, potem pa oblačenje mokre obleke (the ultimate moments of spearfishing!!).
Ura je nekje 6.30, midva sva na super poziciji in načrtujeva obdelati Premudo. Žaj je bil to račun brez krčmarja. Ko se zapeljeva iz zaliva vidiva, da morje neusmiljeno buta ob obalo in ugotoviva, da sva brezveze rinila na jug. Vseeno poizkusiva z lovom, a se kmalu potrdi, da je tokrat narava močnejša. Sedaj nama ne preostane drugega, kot da obrneva in poizkusiva srečo na notranji strani otokov. Tako sva se počasi pomikala nazaj k izhodišču in v pomanjkanju akcije ta dan sva okrog štirih zaključila najino avanturo. Tole je rezultat...cca. 15 kg materiala.

31052008(007)_res.jpg
Skrinja

31052008(004)_res.jpg
Dvodnevni ulov

Spesnil Bahli, uredil in objavil Baracuda.
Zadnjič spremenil baracuda, dne Sr jun 11, 2008 09:07, skupaj popravljeno 1 krat.
baracuda
Nemo
Nemo

Re: Dvodnevna avantura 30-310508

OdgovorNapisal/-a alesn dne To jun 10, 2008 13:24

baracuda, vesel sem, da si objavil zgodbo, v teh dnevih smo jih že pošteno lačni. (eno za nazaj dolgujem še jaz!) všeč mi je bivak sistem na čolnu in tudi to, da sta prenočila zunaj. upam, da bo tvoj post vzpodbudil še koga, da bo objavil kaj podobnega. pa čeprav bo ulov morda skromnejši od vajinega.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a baracuda dne To jun 10, 2008 13:32

Ma takšno dvodnevno varianto sva planirala že ene 2 leti, pa se nikoli ni vse poklopilo. Tokrat nama je uspelo, samo se je potem izkazalo, da sva brezveze spala tako južno, ker je bil lov na Premudi zjutraj nemogoč, pa še riba ni delala. Je bila pa super dogodivščina.
baracuda
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a SanSan dne To jun 10, 2008 14:20

Super zgodbica! Zgleda res kot prava "lovska" avantura z vsemi presenečenji, užitki in tegobami. Pa seveda s super ulovom. Morda manjka le še kak kapitalec pa bi pomoje bilo popolno. :mrgreen:
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Kamši dne To jun 10, 2008 20:20

najbolj mi je padel v oči skrajno desni del slike, :D hobotnicaaa, ravno zdaj jo dela(v solati) moja zlata mamica(ki sta jo z atitem ujela čez vikend, ko sta bila na morju), za posladek pred spanjem...komaj čakam da pokliče: Tjaaaašaaa jeeest :D:D:D
“I do not try to be better than anyone else. I only try to be better than myself.”
Uporabniški avatar
Kamši
Nemo
Nemo

Kraj: Volavlje

OdgovorNapisal/-a Daić dne To jun 10, 2008 22:08

Vidim da sta lepo uživala!!! Ob takšni zgodbicah samo sanjarim, kdaj bom lahko spet lovil. Tudi sam letos planiram podoben izlet s šotorom,.... Obdelal bi rad zunanjo steno Dugega otoka. če bo le vremenska napoved dovolj stabilna.

Barakuda, želim ti še dosti podobnih dogodivščin.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a baracuda dne Sr jun 11, 2008 10:43

Dvodnevni lov na Dugem mora biti krasen. Če pa še riba dela...
baracuda
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Če jun 12, 2008 07:25

Zanima me ena stvar.
Se je kdo vpraša, ve odgovor, kaj bi se zgodilo, če bi na koncu takšne dvo, trodnevne avanture, dva lovca in v čolnu 15 ali več kg rib, rekla policija???

Kolega je lovil s sinom, postalo mu je slabo. ker je bil v bljižini prajatelj, ki se je nameraval vrniti na obalo, se je sin odpeljal z njim. Pustil je ribe in svojo dovolilnico v čolnu od očeta. Po naključju obisk policije, pregled rib in glej ga zlomka preveč jih je bilo. Nadaljevanje zgodbe je verjetno znano!

Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a alesn dne Če jun 12, 2008 07:37

AndrejF. je napisal: Zanima me ena stvar.
Se je kdo vpraša, ve odgovor, kaj bi se zgodilo, če bi na koncu takšne dvo, trodnevne avanture, dva lovca in v čolnu 15 ali več kg rib, rekla policija???

to vprašanje je že pred kakim letom na forumu nekdo postavil, mislim, da Sašo. Nihče ni dal pametnega odgovora. Jaz mislim, da bi lahko nastopili resni problemi, je pa res, da bi kazalo pokazati kompletno opremo za kempiranje. potem pa je nadaljevanje odvisno samo še od dobre volje policaja.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a baracuda dne Če jun 12, 2008 07:49

Na sosednjem forumu se je moja zgodba končala s praktično enakim vprašanjem, pa ne vem, če obstaja enostavna rešitev. Na koncu smo po moje odvisni od subjektivne odločitve policaja. Aleš, to kar praviš ti, je lahko spet težava. Kampiranje na divje (npr. Premuda) ne vem, če je dovoljeno. Po moje je bolje, da rečeš, da si prespal pri kakšnem kolegu na otoku na poti. Olajševalna okolišćina je najbrž tudi, če vidi, da imaš pol rib spucanih. Je pa res, da bi po tej logiki lahko zmeraj imel s sabo še karto od prejšnjega dne, nalovil do dopustne meje, spucal ribe in nadaljeval na današnjo karto. (ne me narobe razumet, samo kakih dvakrat sem nalovil do dopustne količine) Ena od rešitev je naprava, s pomočjo katere lahko določijo, kako sveža je riba.
baracuda
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a Daić dne Če jun 12, 2008 08:00

Napravi za ugotavljanje kako svež je ulov se reče gradeli. Policista se pvabi na kosilo, kjer se bo jedel ulovljen plen. Svežim ribam se bodo zvili repi in oči bodo izstopile, starim pa ne. Zaključek zgodbe: Policaj sit, denarnica cela! :lol: :lol: :lol: Tudi če se bodo vsem ribam zvili repi bo policaj ostal brez dokaznega materiala,.... :evil:

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a baracuda dne Če jun 12, 2008 08:47

Mogoče je to še najboljša taktika. :lol:
baracuda
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Če jun 12, 2008 08:48

alesn je napisal:
AndrejF. je napisal: Zanima me ena stvar.

to vprašanje je že pred kakim letom na forumu nekdo postavil, mislim, da Sašo. Nihče ni dal pametnega odgovora. Jaz mislim, da bi lahko nastopili resni problemi, je pa res, da bi kazalo pokazati kompletno opremo za kempiranje. potem pa je nadaljevanje odvisno samo še od dobre volje policaja.

Ja, prav imaš, jaz sem ga postavil in še vedno nisem našel pametne rešitve.
Namreč zelo me mantra, da ponovim avanturo z gumenjakom od zadra do korčule. V enem kosu ne bi šel ampak bi si vzel kakšne tri do štiri dni za pot. Zraven bi lovil in malo potoval. Pa da hipotetično rečem, vsaki dan nalovim 5 kg, mene pa 4 dan ustavijo policaji :shock: . Kako dokazati da sem jih nalovil v štirih dneh, načeloma jih lahko sproti čistim.

Tukaj je miljon "kaj pa če-jev"

Enako vprašanje se mi postavlja, kako bi lahko šel lovit na zunanjo stran dolgega otoka, skozi nacionalni park kornati in če me ustavijo policaji medtem ko se vračam in vozim skozi nacionalni park, (spet hipotetično z 5kg rib) kako jim naj razložim da nisem lovil v parku.

Verjetno bo vse kar se bomo tukaj pogovarjali samo neko predvidevanje oziroma ugibanje, nikakor pa ne bomo izvedeli dokler se to dejansko ne bo nekomu zgodilo.
Treba bo probat.
Se kdo javi.
:twisted:
lp
s
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a alesn dne Če jun 12, 2008 09:27

kar se tiče vožnje skozi park je zgodba jasna - ni dovoljena. tudi brez rib in z opremo za PL ne. zdaj se bo sigurno javil kdo, ki bo rekel, mi pa smo to delali in ni bilo problema. vem, da so se mariborčani (in ostali) pogosto vozili na dolgi otok skozi park (drugače se ne da), vendar je to pač izzivanje sreče.

kar se dvo in več dnevnega lova in kvote rib tiče mislim, da je Soldo enkrat v Otvoreno more zapisal, da je to prepovedano. skratka, da se vsa riba na plovilu smatra za ulov enega dneva. če ima kdo čas pa lahko zastavi vprašanje in ga pošlje na redakcijo revije Otvoreno more.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a baracuda dne Če jun 12, 2008 11:42

Sašo je napisal:Treba bo probat.
Se kdo javi.
:twisted:
lp
s

Pa sej midva sva šla to sprobat, sam nisva imela sreče, pa naju ni nihče ustavil. :D

Drugače pa, Aleš, bi kar verjel, da je to pač prepovedano, čeprav, če lahko na tekmah ugotavljajo svežino ribe, bi jo lahko tudi policija v takem primeru.
baracuda
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a Ziga dne Če jun 12, 2008 12:20

Glede na to, da cela hrvaška premore en torimeter ne vem kako boš prišel do njega, bi pa bilo to lahko rešeno na tak način, samo verjetno ne bo nikoli.
Glede vožnje skozi park je pa tako, da lahko pelješ skozi, če daš prej zapečatit na luško kapetanijo, dokler je zapečateno ni problema. Tako je v teoriji, kaj je pa v praksi pa ne vem, glede na to, da gre poleti dnevno skozi park sigurno 500 jadrnic in ostalih plovil, pa predvidevam, da je na vsaki drugi tudi kakšna puška, vsaj majhna zračna.
Ziga
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a Daić dne Če jun 12, 2008 14:17

Še ena opcija, ki bi lahko razumevajočega policaja prepričali, da lovimo 2 dni. Z ribami, ki smo jih ulovili prvi dan se slikamo ob sončnem zahodu. Seveda mora biti slika takšna, da se na njej prepoznajo ribe,.... V primeru, da nas policaj ustavi naslednji dan, ko imamo na čolnu več kot 5 kg, mu enostavno pokažemo sliko. Tudi slika ni zagotovilo, da nas bo policaj pustil pri miru, je pa en + v našo prid.

O vožnji s puškami preko NP pa sploh nisem razmišljal. Jaz sem smatral, da je takšno pravilo kot v avtokempih. V avtokempih je lov med sezono prpovedan, puške pa lahko imamo v avtu. Tudi če imamo v avtu puške in SCUBA opremo nas policaj ne more kanovat.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a alesn dne Če jun 12, 2008 15:10

Daić je napisal: Tudi če imamo v avtu puške in SCUBA opremo nas policaj ne more kanovat.
Kar pa še ne pomeni, da isto velja tudi za plovilo :!: :!:
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Če jun 12, 2008 16:45

Ja, saj v bistvo gre zdaj tu za nategovanje.

Peljem skozi nacionalni park, ti pa mi dokaži da sem lovil. Policaj pa mi reče dokaži da nisi.

Spoštovati je treba njihova pravila v kolikor obstajajo, če pa jih ni oz. so taka "baba čula baba rekla", pol pa, če imaš čas in voljo se lahko nateguješ kako dolgo želiš. Policaj tam (sploh pa na morju) je še vedno bog i batina
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

Vrni se na splošno o podvodnem lovu