Dopust 2008

Jaz sn zadnjič tako ribo pokno....

Moderator: alesn

Dopust 2008

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po avg 18, 2008 22:05

Pa je za mano prelep dopust, ki sem ga s Tanjo preživel na Ižu. Skoraj vsak dan sma vstajala med 6.00 in 8.00 se odpravila na lov, potapljanje, izlete,... s seboj sma vzela lovsko opremo, gradeli, olivno olje, sol in vžigalnik. Domov sma se vračala malo pred sončnim zahodom. Tako je 14 dnevni dopust minil skoraj preden se je začel.

Pred dopustom sem imel hude lovske plane, ki se niso v celoti izpolnili zaradi previsoke termokline in pregostega prometa na morju. Želel sem se posvetiti globinski čeki, lovu na zobatce in nasploh večjim ribam. Termoklina je bila okoli globine 8m, kar je preplitko za zobatce. Ponovno sem imel več neljubih dogodkov z brezobzirnimi vozniki gliserjev in jaht. Ko sem lovil na zelo izpostavljenih lokacijah, me je Tanja varovala iz čolna. Vsaj trije gliserji so glisirali med mano in obalo od katere sem bil oddaljen cca. 100m, zraven mene pa je Tanja v čolnu kazala voznikom, da je v vodi potapljač. :twisted: Ne čudim se, da je toliko nesreč. Skoraj vse ribe sem vlovil na globini do 5m. Parkrat pa sem lovil na odličnih terenih na na globini od 20 do 30m, a žal ni bilo uspeha, kljub temu, da sem videl velikanske orade, šarge, kantarje,...

Le en dan sem lovil na oddaljeni lokaciji, kjer se je termoklina spustila pod 13m in ta dan sem končal z izjemnim ulovom gof +5kg, zobatec 4kg, šarg 1kg. Od jutra do večera sem lovil na čeko, ignoriral sem vse manjše ribe, videl pa sem le 4 zobatce, od tega 2 manjša od 1kg.

Predzadnji dan dopusta sma s Tanjo imela izjemno srečo in sma naletela na jato delfinov. Čolnu so se približali do 50m in parkrat so v celoti skočili iz vode. Po pol ure vožnje z delfini sma se odpeljala v drugo smer. Letos žal nisem imel te sreče, da bi plaval z delfini tako kot lani.

Na obali ob ribogojnicah sma naletela tudi na odvržene brancine. Par 100 porcijskih brancinov je gnililo na obali in pogled na ribe je bil grozljiv.

Več o dopustu pa v slikah.

LP Jure
Priponke
3.8..JPG
3.8.
4.8.JPG
4.8.
5..8.JPG
5.8.
7.8..JPG
7.8.
9.8..JPG
9.8. (ribiška palica najdena na 21m)
10.8..JPG
10.8.
Zadnjič spremenil Daić, dne Po avg 18, 2008 22:31, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

Re: Dopust 2008

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po avg 18, 2008 22:09

Še...
Priponke
13.8..JPG
13.8.
14.8..JPG
14.8.
15.8..JPG
15.8.
P8060026.JPG
Bežanje v neurju.
P8060050.JPG
Romantika :)
P8100097.JPG
Maketa
Zadnjič spremenil Daić, dne Po avg 18, 2008 22:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po avg 18, 2008 22:12

več...
Priponke
P8120066.JPG
Dupinčiči
P8120079.JPG
pet cemetery :(
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a alesn dne To avg 19, 2008 08:21

lepe slikice in kot je to običajno super dopust. tudi ulovi so lepi. letošnja brezobzirnost navtikov je zastrašujoča, res je. toliko hudih nesreč ne pomnim. kako pa je šel PL tanji? PS čestitke za zobatca in gofa!
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a baracuda dne To avg 19, 2008 12:43

Bravo, odlično sta lovila. Dej povej, po čem prodaš kilo "oborite" ribe, ker tolk nista mogla pojest. :lol:
baracuda
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a Daić dne To avg 19, 2008 17:50

Tanja je prve dni lovila solidno, potem pa se ji je ustavilo in je billa par dni brez ulova. Staknila je tudi neprijetno vnetje ušesa in je sedaj na antibiotikih. Kljub temu je lehko izenačevala in lovila. Pozna se začetniško nihanje pri lovskem uspehu. Počasi bo že naštudirla tehniko, važno da jo lov veseli, kaj več bo pa povedala sama. Zgodba z brancini je posebej zanimiva in iskušeni lovce je ne razumemo. Primer: "Velika ovčica je izgledala žalostna, imela je čisto povešena usta,..." in Tanja ni mogla vstrelit žalostne ribe,.... :roll: :roll: :roll:

Tine tolko rib se res ne da pojest. Se je pa razvedlo za dober ulov in sma na obisk dobila dosti lačnih ust, zmrzovalna skrinja pa je pripravljena za suho obdobje. :wink:

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a pehtran dne Sr avg 20, 2008 08:32

Jure, čestitam še preko foruma. res lep zobatec - vztrajnost se je splačala. Jaz sem letos videl kar nekaj velikih in popolnoma nezainteresiranih, ampak tudi veliko boljši mojstri od mene so ostali praznih rok. Sem bil pa poplačan z obiskom treh ogromnih tun skoraj na dosegu roke in to zamenjam za vsakega zobatca! :) Miha
A-ba-ba-ba-ba!
Uporabniški avatar
pehtran
Calvo
Calvo

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Đuro dne Sr avg 20, 2008 14:31

heh, kaj tista iglica je bla na trneku od palce ki si jo našo? Al si samo malo treniral če še znaš cilat? :lol:

Torej kdaj sem vabljen na večerjo??? 8)
če bi jaz to vedo...
Uporabniški avatar
Đuro
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a Tajna dne Če avg 21, 2008 20:33

Pa še nekaj o najinem dopustu iz ženskega zornega kota... :D Rib sva se res najedla do sitega!! Za kar je poskrbel večinoma Jure, ker jaz tokrat nisem imela pretirane lovske sreče. :cry: Zelo sem si želela vstrelit kako res veliko ribo in sem se držala Juretovega nasveta: ti samo ignoriraj male ribice, ker za njimi potem pridejo velike in potem :realmad: . Male sem ignorirala, velike pa niso prišle, tako, da sem par dni ostala brez ulova. Ko pa so velike ribe prišle, pa sem od strahu skoraj pobegnila na kopno :oops: , namesto, da bi jih :realmad: . Saj potem mi je bilo ful žal, ampak prepozno :( Prestrašila sem se petih ogrooomnih brancinov, ki so jezno gledali in plavali direkt proti meni medtem, ko sem na čeki oprezala za salpami. Srce mi je padlo v hlače in odplavala sem v plitvino k obali ter jih še kratek čas opazovala iz varne razdalje dokler niso odplavali naprej. Z njimi pa je bila še ena mega igla (sploh nisem vedela, da lahko zrastejo tako velike! Koliko največ?), ki bi jo tudi ob kaki drugi priliki z veseljem počla. Cel dopust sem namreč neumorno streljala po iglicah in končno tudi eno uspela prijeti preden se mi je vtrgala. Sicer pa je moj ulov obsegal razne bele ribe (orade, pice, šarge, salpe,brancina, kavalo...) manjših velikosti.
Izpostavila in vsem priporočala pa bi še krasen izlet v park prirode Telaščica in prosto potapljanje na nasedli ladji na skrajnem severnem delu Dugega otoka.
Uporabniški avatar
Tajna
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Tajna dne Če avg 21, 2008 22:45

Še slikice.
Priponke
P8100079.JPG
čudovita Telaščica
P8080006.JPG
še zadnji trenutek sem jo prijela
P8040049.JPG
krona izleta
P8030038.JPG
tipičen ulov :(
Uporabniški avatar
Tajna
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a mylo dne Če avg 21, 2008 22:49

lepi ulovi, ni kaj ... prav zavidam :) tudi jaz se vsekakor povabim na večerjo.
Because I've played before
Uporabniški avatar
mylo
Calvo
Calvo

Kraj: Videm@Ptuj

OdgovorNapisal/-a asja dne Pe avg 22, 2008 01:37

Tajna je napisal:Izpostavila in vsem priporočala pa bi še krasen izlet v park prirode Telaščica in prosto potapljanje na nasedli ladji na skrajnem severnem delu Dugega otoka.

Haha, sm hotla ravno vprašat na katerem otoku je tisto jezero :D , se mi je tak znano zdelo :lol: .

Na tej ladji pa smo se maja mi potapljali ..mislim, da se prav spomnim. :D
Ful lepo, ne? Mi smo videli tam lepe jate rib.

Sicer pa najboljše, da nardita kar za vse večerjo... :wink: :wink:
Lepe reči morš guštirat na lahnu, da nebeš usahnu, še prej ku boš zdahnu...
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

Kraj: Kraška vrtača

Vrni se na splošno o podvodnem lovu