Pred dopustom sem imel hude lovske plane, ki se niso v celoti izpolnili zaradi previsoke termokline in pregostega prometa na morju. Želel sem se posvetiti globinski čeki, lovu na zobatce in nasploh večjim ribam. Termoklina je bila okoli globine 8m, kar je preplitko za zobatce. Ponovno sem imel več neljubih dogodkov z brezobzirnimi vozniki gliserjev in jaht. Ko sem lovil na zelo izpostavljenih lokacijah, me je Tanja varovala iz čolna. Vsaj trije gliserji so glisirali med mano in obalo od katere sem bil oddaljen cca. 100m, zraven mene pa je Tanja v čolnu kazala voznikom, da je v vodi potapljač.
Le en dan sem lovil na oddaljeni lokaciji, kjer se je termoklina spustila pod 13m in ta dan sem končal z izjemnim ulovom gof +5kg, zobatec 4kg, šarg 1kg. Od jutra do večera sem lovil na čeko, ignoriral sem vse manjše ribe, videl pa sem le 4 zobatce, od tega 2 manjša od 1kg.
Predzadnji dan dopusta sma s Tanjo imela izjemno srečo in sma naletela na jato delfinov. Čolnu so se približali do 50m in parkrat so v celoti skočili iz vode. Po pol ure vožnje z delfini sma se odpeljala v drugo smer. Letos žal nisem imel te sreče, da bi plaval z delfini tako kot lani.
Na obali ob ribogojnicah sma naletela tudi na odvržene brancine. Par 100 porcijskih brancinov je gnililo na obali in pogled na ribe je bil grozljiv.
Več o dopustu pa v slikah.
LP Jure

. Male sem ignorirala, velike pa niso prišle, tako, da sem par dni ostala brez ulova. Ko pa so velike ribe prišle, pa sem od strahu skoraj pobegnila na kopno