branko vikend

Jaz sn zadnjič tako ribo pokno....

Moderator: alesn

Re: zubi vikend

OdgovorNapisal/-a Tajna dne Po jun 30, 2008 22:58

BRANKO VIKEND

Ker je bilo prejšnji vikend na Krku tak fajn in ker so Jureta čakali še neporavnani računi z zubiji, sva šla ta vikend spet tja lovit. V soboto sva zgodaj vstala in se odpravila proti Juretovi priljubljeni lokaciji za zobatce.Vendar sva se morala razočarana zaradi razburkanega morja odpovedati lovu na tem mestu in poiskati mirnejši zaliv, zaščiten pred burjo. Po dolgotrajnem lovu (7 ur) sva se dobila na obali in ugotovila, da sva vlovila skoraj enako veliki ribi. Jure je vstrelil 1,5 kg težkega brancina- debeluharja, jaz pa 1kg ciplja- suheca. Jure je poleg brancina dobil še 2 salpi, 2 oradi in sipo. Vse ribe smo zvečer spekli na gradilah in z užitkom pojedli. Tokrat sva imela pri večerji pomoč še 7 ljudi, tako, da ni bilo težav- kam z ribo (tako, kot prejšnji vikend). :D
Naslednji dan pa sem se morala lovu na žalost odpovedat, ker sem zbolela. Tako sva preživela turistično nedeljo na plaži. Za kosilo pa sva se morala zadovoljiti s pico. :?
Priponke
Copy of P6280008.JPG
Copy of P6280014.JPG
Copy of P6280018.JPG
Uporabniški avatar
Tajna
Paglavec
Paglavec

Re: zubi vikend

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po jun 30, 2008 23:13

Pred globinsko tekmo je treba izkoristit vsak prosti vikend za privajanje na globine. Tako sma se s Tanjo tudi ta vikend odpravila na morje. Kolegu sem bil dolžen še obljubljeno ribje kosilo in tako smo se dogovorili še za en vikend na morju.

Prvi dan sem bil prisiljen zaradi prevelikih valov loviti na neatraktivnio lokaciji. Kljub temu se mi je nasmehnila sreča in uspel sem vloviti do sedaj svojega največjega brancina. Rib je delala zelo slabo, razen tega dveh brancinov nisem videl nič pametnega. Bilo je precej majhnih orad ravno na meji, da nisem vedel ali naj streljam ali ne.

V nedeljo je lov kljub zbujanju ob 5.00 in zgodnjem odhodu na lov žal odpadel. Zdravje je vseeno na prvem mestu. Sma se pa s Tanjo vsaj dobro spočila in naužila poletnega sonca. Pot domov je bila prava nočna mora. Od Njivic do mosta na Krku nepremična kolona, ki se je nadaljevala skoraj do priključka na avtocesto.

LP Jure
Priponke
P6280004.JPG
Branko cca. 1,5kg
P6280010.JPG
branko in cipelj enake dolžine, razlika v teži pa 0,5kg
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

Vrni se na splošno o podvodnem lovu