Murter slanica

Večna lovišča Jadrana...

Moderator: Daić

Murter slanica

OdgovorNapisal/-a delfin dne Ne jul 09, 2006 17:11

Zanima me ali je že kdo bil v slanici v avtokampu, kakšne ima iskušnje?
ali je še kakšen dober kamp na Murterju?
Drugo leto imam namen doli postaviti prikolico ker je lepo izhodišče za podvodni lov.

Hvala za odgovore, Delfin :D
Življenje je v morju!!!!!!!!!!
Uporabniški avatar
delfin
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Po jul 10, 2006 08:23

Na Murterju je kar nekaj kampov.

Slanica kot si že ugotovil, Kosirina, ki sta obrnjena na zunanjo stran otoka.

Plitka vala, Lovišta, in še nekaj privatnih, ki gledajo na notranjo stran otoka, ter eden ali dva kempa (privatna), ki so na celina nasproti otoka.

Mariborčani, hodimo na Murter že skoraj 30 let in smo večina v Kosirini. Jaz sem se pravkar vrnil od doli, bom zvečer obesil nekaj fotografij ulovov.

Lep pozdrav. Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a delfin dne Po jul 10, 2006 13:17

Hvala Andrej, ravno jutri grem na ogled omenjenih kampov nekako se mi bolj dopadejo kampi na zunanji strani murterja saj veš dobro izhodišče za odhod z čolnom na podvodni lov kako pa je kaj z lovom ob zunanji obali (Slanica,Čigrađa,Kosirina)
Rad bi postavil prikolico za celo sezono tako, da iščem nekaj primernega lokacija Murter pa se mi zelo dopade do sedaj sem hodil na Žirje a me moti povezava(trajekt enkrat tedensko)
Tako, da murter bi bil super.... :lol:
Uporabniški avatar
delfin
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne To jul 11, 2006 06:01

Na obalah otoka smo bolj malo lovili. Le ob slabem vremenu in izven tudristične sezone. Je pa tudi na obali otoka in v njeni neposrednji bljižini kar nekaj dobrih pozicij. Otok je v času turistične sezone zelo naseljen s turisti, ki okupirajo domala vsak prost kotiček obale.

Naj omenim še, da so murterini znani kot gusarji (starodobni in novodobni). Na zunanji strani otoka je "veliko" potopljenih ladij. O tem veliko piše tudi Hans Hass. Letos v začetku junija so eno od ladij prvič raziskali arheologi. O zadevi je kar nekaj pisalo v Slobodni Dalmaciji in Otvoreno More (to sem zasledil jaz).

Lahko omenim še resnično zgodbo: da je eden o znanih hrvaških podvodnih lovcev (starejše generacije) pred 15 leti na plitvini ob otoku ulovil več kot 50kg šargov. Pozicijo smo poznali tudi mariborski potapljači, res je bilo tam toliko rib. Takšne stvari (pozicije) gredo med lovci od ust do ust kot narodne pesmi, zato ne bi več o njih. Malo se potrudi in sam kaj najdi. Če se bomo kaj družili, šli skupaj lovit pa ti bomo kakšno tudi pokazali.

Mislim, da je v Slanici tudi nekaj podvodnih lovcev (enega celo na videz poznam iz Maribora). Sedaj jih je na murterju že kot listja in trave, pred 20 leti smo lovili samo štirje.

Lep pozdrav. Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a delfin dne To jul 11, 2006 08:20

Andrej še enkrat hvala za lov ob obali sem se zanimal za sina ki je začel spoznavati ta šport sam vem kako je z pozicijami in jasno je da jih moreš sam najti pa tudi občutek je dosti boljši.
Jutri grem doli pa se ti javim kaj sem se odločil za skupni lov se pa priporočam ker se večinoma potapljam sam oziroma sedaj me spremlja sin (14 let), ki pa je strup za hobotnice... :lol:
Se slišimo jutri.....
Uporabniški avatar
delfin
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a delfin dne Pe avg 04, 2006 10:43

Andrej res, da z zamudo ampak vseeno ti dajem odgovor.Bil sem na Murterju in si ogledal kampe. Notranja stran mi nekako ne odgovarja tako, da sem izbiral med Kosirino in Slanico.V Kosirini pa ne sprejemajo pavšalistev tako, da mi je Slanica najbolj ugodna.Všeč mi je okolica in pozicija za lov je tudi super.Bencinska črpalka je pa tudi blizu(Murter).
Kako pa vi v Kosirini z bencinom ali nosite z kantami ali greste na črpalko?
Hvala še enkrat za vse informacije... :D
Upam pa tudi, da se kdaj srečamo

Lep pozdrav delfin
Priponke
delfina.jpg
delfina.jpg (85.68 KB) Videno 9160 krat
Uporabniški avatar
delfin
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a alesn dne Pe avg 04, 2006 16:52

če grem lovit gor proti severu, potem včasih natočim kar s čolnom v murterju.
letos sem večkrat natočil tudi v jezerih, ko sem šel na jug.
drugače pa vzamem večji kanister, ko grem v mesto, in natočim takrat.

kje si pa doslej kapiral na žirju? nisem vedel, da je tam možno kampiranje? žirje je sicer super izhodišče za PL....
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a delfin dne So avg 05, 2006 11:21

alesn je napisal:če grem lovit gor proti severu, potem včasih natočim kar s čolnom v murterju.
letos sem večkrat natočil tudi v jezerih, ko sem šel na jug.
drugače pa vzamem večji kanister, ko grem v mesto, in natočim takrat.

kje si pa doslej kapiral na žirju? nisem vedel, da je tam možno kampiranje? žirje je sicer super izhodišče za PL....

Zdravo Aleš

Na Žirjah sem bil v apartmajih je super izhodišče ampak daleč do bencina.
Sam imam rezervar 110 litrov(80 km-4takt)in mi je kar daleč se vozit po bencin.Zato sem kupil malo večjo prikolico in jo bom drugo leto postavil v Slanico kjer pa je tudi super izhodišče, tako za na sever kot jug.
Čestitke za lepe ulove in prvega zubatca,vidim pa, da si jo mahnil tudi na Blitvenico super.
Je pa res, da je sedaj tudi kamp na Žirjah,ampak je le več komoditete na kontinentu.Septembra se grem pa dogovorit za prostor kamor bom postavil počitniško prikolico.Jaz jo bom imel doli od maja do novembra.

Mislim pa, da sem te videl, ko sem bil v Kosirini si se ravno odpeljal iz zaliva.Žal pa me je preganjal čas in otroci tako, da nisem obiskal niti Mateja(Baggio) a za vse to bo še čas....
Evo pa še ena slikica iz Žirij.....
Priponke
muna.jpg
muna.jpg (58.14 KB) Videno 9063 krat
Uporabniški avatar
delfin
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a alesn dne So avg 05, 2006 18:40

delfin je napisal:Mislim pa, da sem te videl, ko sem bil v Kosirini si se ravno odpeljal iz zaliva.Žal pa me je preganjal čas in otroci tako, da nisem obiskal niti Mateja(Baggio) a za vse to bo še čas....
Evo pa še ena slikica iz Žirij.....

ja, če ne prej, pa se bomo kaj dobili drugo poletje. lahko bi kak večer (datum določimo vnaprej, pred dopusti) naredili kakšno druženje, povabimo še Mateja, pa vsi ki smo doli in kakšno rečemo....

tudi jaz sem videl kar nekaj gumenjakov z lovci, a kaj, ko na daleč ne veš kdo je kdo...se bomno prihodnjič bolje dogovorili.

ja, od Žirja do črpalke pa je precej daleč, tam se je potrebno drugače organizirati....
Zadnjič spremenil alesn, dne So avg 05, 2006 19:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a alesn dne So avg 05, 2006 18:59

..pa še to...za otroke in tudi sicer se mi zdi ugoden kamp Plitka vala (gotovo si ga videl). predvsem za manjše otroke, plitka voda, dobra infrastuktura...zelo dober porivez za čolne.
vendar tudi tukaj ne vem ali jemljejo pavšaliste. morda se ob priliki oglasiš še tam in povprašaš.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a delfin dne So avg 05, 2006 20:38

Ja res je, ne sprejemajo pavšaliste ampak saj imam že kar velike otroke(8 in 15) tako, da jim je Slanica zelo odgovarjala.sin pa že tako lovi z mano, da loviva na preskok ali pa me počaka, ko grem na kakšno globjo čeko.
Ja na Žirjah imam pa eno parcelo za stare dni tako, da upam, da bo še prav prišla.
Sigurno pa se srečamo in tudi z Matejem ter ostalimi pa še kakšno ribiško rečemo... :D
Uporabniški avatar
delfin
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Po avg 07, 2006 06:28

Še eden na Murterju. Kot pravi Jože T. Dve kili rib manj.

Res je, da v Plitki vali in Kosirini (ista firma) ni mogoč pavšal, lahko pa imaš notri prikolico celo poletje, zaračunajo ti pač 2 ceno za prikolico, ko je prazna.

Koliko boš ti plačal pavšal?? Ali lahko kot pavšalist pustiš prikolico v kampu.

Kako pa pridejo do bencina na Žirjah domačini. Verjetno ga dobijo z ladjo ali trajektom. Bi se še ti tako zmenil. No sedaj si že v Slanici.

Jaz v svoj čoln tankam 170l bencina, ga večina tankam iz morja, le če je sila imam dva 10l karnistra in grem po njega z avtom. Imam slabe izkušnje s prelivanjem bencina. Kaj hitro dobiš v karnistre smeti, predvsem to rdečo zemljo, ki gre celo skozi Yamahinih filtrov za bencin.

Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a delfin dne Po avg 07, 2006 08:58

AndrejF. je napisal:Še eden na Murterju. Kot pravi Jože T. Dve kili rib manj.

Res je, da v Plitki vali in Kosirini (ista firma) ni mogoč pavšal, lahko pa imaš notri prikolico celo poletje, zaračunajo ti pač 2 ceno za prikolico, ko je prazna.

Koliko boš ti plačal pavšal?? Ali lahko kot pavšalist pustiš prikolico v kampu.

Kako pa pridejo do bencina na Žirjah domačini. Verjetno ga dobijo z ladjo ali trajektom. Bi se še ti tako zmenil. No sedaj si že v Slanici.

Jaz v svoj čoln tankam 170l bencina, ga večina tankam iz morja, le če je sila imam dva 10l karnistra in grem po njega z avtom. Imam slabe izkušnje s prelivanjem bencina. Kaj hitro dobiš v karnistre smeti, predvsem to rdečo zemljo, ki gre celo skozi Yamahinih filtrov za bencin.

Andrej F.

Zdravo Andrej

Ha ha Andrej morda pa bo res sedaj kakšna kila ribe manj a za lovca kot si ti to ne bo problem nadoknadit.
Pavšal v Slanici je 1400 evrov od maja do novembra plus 200 evrov zimovanje.Novembra pa ti oni umaknejo prikolico na mesto za zimovanje in spomladi vrnejo na tvojo lokacijo.
Žirjani si pomagajo z bencinom. da hodi nekdo, ki ima malo večjo barko iskat v Šibenik, ker se z ladjo ne sme prevažati vnetljivih stvari.Gre pa po večini za barkice z malo konjsko močjo in posledično tudi manjšo porabo kot manjši rezervarji.Tudi jaz najraje točim gorivo v morju(110 litrov).
Ja odločil sem se za Slanico mi odgovarja tudi ker nisem vezan na trajekt in v primeru,da se moram vrniti nazaj v firmo lahko hitro odidem.
Žirje(parcela, ki jo imam)pa naj počaka na dni, ko bom v penziji ter bom imel priložnost biti na morju od aprila do novembra, a to so zaenkrat samo želje....

Lep pozdrav delfin
Uporabniški avatar
delfin
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Po avg 07, 2006 11:44

No ja tisti dve kili bomo že preživeli.
Še vedno upam, da bom za svojo družino ulovil, kolikor oni popapajo. Bodo pač prijatelji prikrajšani.
Sicer pa dokler se bo vsaj še kaj videlo pod vodo bom plaval, tudi če se ne bom mogel več potapljati. Tako pa jaz razmišljam za stare dni.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a delfin dne Po avg 07, 2006 16:29

Mislim, da so to zdrava razmišljanja :D
Uporabniški avatar
delfin
Nemo
Nemo

Re: Murter slanica

OdgovorNapisal/-a Roman dne So avg 18, 2007 08:22

Živjo.Mene pa zanima lokacija kampa Plitka Vala?Ali je mogoče blizu Kosirine?
Roman
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a alesn dne So avg 18, 2007 09:31

Je zelo blizu Kosirine, vendar preko hribčka. Morda je razdalja okoli 300 - 400 m. Povezuje ju cesta. Plitka vala gleda na notranjo stran otoka - proti celini - in je veliko lepše opremljen in tudi vzdrževan kamp. Sanitarije so lepo urejene, veliko sence in na splošno nekoliko manj gneče za postavit prikolico ali šotor. Imajo tudi urejeno pristanišče / pomole za plovila. Kosirina je glede tega v bolj poraznem stanju in to takoj opazijo vsi, ki jo obiščejo ali si jo ogledujejo. V Kosirini je tudi precej težko postaviti prikolico ali šotor, ker je manj m2 na voljo.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Roman dne So avg 18, 2007 10:18

Hvala za pomoč Ales saj na netu ni nikjer teh podatkov ali pa jih ne znam najti.Ali mogoče veš kako je kaj v Slanici glede sanitarij in privezov za čolne pa dostop do morja?Kakšen se ti zdi ta kamp v primerjavi z Plitko Valo.LP Roman
Roman
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a alesn dne So avg 18, 2007 19:43

Slanico pa žal poznam samo od "zunaj" - torej iz morske strani, ko se peljem s čolnom mimo. Mislim, da je bil tam letos eden od naših forumašev - bo on kaj več povedal. Predvidevam pa, da je ta kamp v redu, ker ga obiskuje veliko ljudi - ima tudi eno pomembno prednost - možnost pavšala in prezimovanja prikolice. Mislim, da je tudi v redu vzdržavan in z dobrimi sanitarijami. Za plovila si je potrebno (kvalitetno) postaviti bojo, ker je Slanica na zunanji strani in pod direktnim vplivom maestrala. Je na sami obali, tako da je dostop do obale perfekten - kamp je do samega morja.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Roman dne So avg 18, 2007 20:50

Hvala Aleš bom počakal da se še gdo javi ki je že bil v tem kampu.Še letos nameravam malo do Murterja. LP Roman
Roman
el Tonno
el Tonno

Naslednji

Vrni se na lokacije