Murter slanica

Večna lovišča Jadrana...

Moderator: Daić

Re: Murter slanica

OdgovorNapisal/-a roky dne Sr avg 29, 2007 18:55

Zdravo vsem pl lovcem!Na Murterju kampu Slanici sem priživel obilo najstniških in ostalih dni :D . Stvar je sledeča -sanitarije so v kampu ki je sedaj v privatni lasti ok.Izven sezone če je vreme lepo in so tudi gosti" kemperji"le ta ostane dolgo odprt. Po sezoni se sanitarije zaprejo z rešetkami-možnost nabave ključa od prijaznih najemnikov.Glede boj... v vodi najdeš obilo bet.blokov ki so neaktivni in na nji pritrdiš bojo.Pazi na včasih močan jugo.Na zahodni stranikampa boš opazil otoček ki je bil prej priljublje kotiček FKK-jevcev sedaj pa je povezan z alsf.cesto.Tam je tudi pomol za kakšne dnevne priveze ,tudi ponoči.Opozorilo-veži na kraj pomola ponoči pridejo ribiške barke z ulovom.Pri pomolu pazi na burjo ter tranmontano odvisno kje vežeš.Lokacije za lov...tja saj veste ....Samo namig Ponoči zmečejo ribiči dosti pod.rib čez krov ggrrrr.Zjutraj pa lahko tam naletite na kaj zanimivega kateremu dišijo ribji ostanki.Je pa v okolici obilo pozijdonije ter morske pene pri močnem jugu,,,Brancini.Apropo hotel Slanica je uporaben samo za spanje PREVERJENO četudi nisem gurman in gost za zvezdice.Upam da sem vam vsaj malo pomagal,če pa še imate vprašanja pa se še čujemo....ali vidmo na Murterju na pomolu.LP ROK
roky
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a borutb1 dne To mar 25, 2008 15:02

Živjo!

Verjetno kdo od ciljne publike razpolaga z informacijo, če je avtocamp KOSIRINA za majske praznike že odprt??

Hvala !

lp
borut
borutb1
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a alesn dne To mar 25, 2008 15:12

borut, ne, ni še odprt.
v lanskem letu ni obratoval niti junija (WC zaprti, vode ni bilo niti v sosednjem kampu Plitka vala).
lep pozdrav, aleš
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a borutb1 dne Če mar 27, 2008 16:29

Hvala za ta podatek!

Upam, da je v severni Dalmaciji še kaj campov odprtih za 1. maja.

lp
borut
borutb1
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a borutb1 dne Po mar 31, 2008 08:08

Še vedno bi rad dobil informacijo o tem ali je kakšen camp v severni Dalmaciji za 1. maja odprt ali bo treba kar lepo v apartma it. Upam, da ne bo treba:))

lp
borut
borutb1
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a zubatac dne Po mar 31, 2008 17:02

še vedno bi rad dobil :evil:
včasih so nas drugače učili :mrgreen:
lahko pa malo prebrskaš ata google ali pa hr.portal in podobno :geek: :butt:
Uporabniški avatar
zubatac
Calvo
Calvo

Kraj: Ljubljana-Maribor

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po mar 31, 2008 17:55

Kampiranje 1. maja v kombinaciji s PL se mi zdi extremno. Noči so v tem času hladne in čez noč se obleke ne posušijo ter segrejejo. Mene bi zazeblo še preden se spravim v vodo. aprtmajih se zjutraj najem umijem in dobro oblečen odpravim na lov. Če kampiraš je to nemogoče. Kose vrneš iz lova mora spet sijat sonce, drugače je kriza. Borut kaj do sedaj si že večkrat kamiral in lovil v tem času?

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a borutb1 dne To apr 01, 2008 08:31

Letos bi šel po možnosti kar v kamp, imam neko manjšo kamp prikolico (ogrevano). Mislim predvsem zaradi lažjega dostopa do vode, na splošno je vse bolj pri roki (tudi glede rabe čolna).
Sem pa medtem našel kamp Jezera, 1km od mesta Tisno na Murtru, odpre se 27. aprila. Zgleda kar uredu. Pa upam, da nam bo vsem vreme čimbolj naklonjeno.

lep pozdrav!
borut
borutb1
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a zubatac dne To apr 01, 2008 08:59

borutb1 je napisal:Letos bi šel po možnosti kar v kamp, imam neko manjšo kamp prikolico (ogrevano). Mislim predvsem zaradi lažjega dostopa do vode, na splošno je vse bolj pri roki (tudi glede rabe čolna).
Sem pa medtem našel kamp Jezera, 1km od mesta Tisno na Murtru, odpre se 27. aprila. Zgleda kar uredu. Pa upam, da nam bo vsem vreme čimbolj naklonjeno.

lep pozdrav!
borut

:clap:
dobra ideja :wink:
Uporabniški avatar
zubatac
Calvo
Calvo

Kraj: Ljubljana-Maribor

OdgovorNapisal/-a alesn dne To apr 01, 2008 10:35

borutb1 je napisal: Letos bi šel po možnosti kar v kamp, imam neko manjšo kamp prikolico (ogrevano).
borut

Borut, to pa zveni nobel. A jo moraš priklopit na elektriko, da ti greje? Ene so tudi plinske....Čeprav vode ti pa najbrž ne segreje, ali pač?
No, pol pa se bomo najbrž kaj na vodi srečali, če bomo tako blizu doli... :wink:
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Rafter dne To apr 01, 2008 20:45

alesn je napisal:Ene so tudi plinske....Čeprav vode ti pa najbrž ne segreje, ali pač?

Če ima Trumo, mu segreje oboje. :D
----------------------
+386 41 757-257, +386 40 757-257
rafter@siol.net
http://www.rafting-klub-mb.si
Slika
----------------------
Rafter
Paglavec
Paglavec

Kraj: Southern District of Maribor

OdgovorNapisal/-a lasulja dne Če maj 08, 2008 12:59

Pozdravljeni

Mene zanima, glede na to da vas kar nekaj hodi na Murter, kako je s privezi za čolne v kampu Kosirina in ali je v kampu rampa za spust čolna oziroma kje je najbližja. Sem že po netu gledal samo imajo hrvati tako slabe informacije da skoraj nič ne dobiš :(
lasulja
el Tonno
el Tonno

Kraj: vipavska dolina

OdgovorNapisal/-a alesn dne Če maj 08, 2008 13:08

lasulja je napisal: Mene zanima, glede na to da vas kar nekaj hodi na Murter, kako je s privezi za čolne v kampu Kosirina in ali je v kampu rampa za spust čolna oziroma kje je najbližja. Sem že po netu gledal samo imajo hrvati tako slabe informacije da skoraj nič ne dobiš :(

Privezov na obalo v Kosirini ni. Potrebno si je narediti svojo bojo (in seveda tudi korpomorto). Rampa za spust je v kampu, je pa taka, da sem že nekajkrat razbil avto. Sicer pa ti odsvetujem, da hodiš v Kosirino, ker smo Mariborčani že vse... :wink: , tako da rib več ni. :lol: :twisted:

(V tej šali je seveda tudi nekaj resnice, zlasti zato, ker kolegi lovci Hrvati sedaj množično migrirajo iz srednjega na južni Jadran, zlasti v okolico Dubrovnika. Na srednjem, tako so mi sedaj pripovedovali, se jim ne splača več lovit. Murter, ki je bil nekdaj res zanimiva lokacija, je v zadnjih (desetih in več) letih neprestano oblegan. Večino dosegljivih lokacij sistematično čistijo domačini z vsemi oblikami ludara in migavice, vedno ko sem tam jih tudi vidim. Kolega ravnokar poroča, da so se z migavico lotili plitvin okoli Murtera in Vrgade in čistijo zobatce. Ribiče (profesionalce) nekoliko čudi, da so v tem času zobatci nekoliko "debeli" - le kaj so žrli so se zadnjič spraševali. Drst za njih ne obstaja, da o lovostaju ne izgubljam besed. Ludar tolčejo praktično vsepovsod, tudi v samem zalivu Kosirina, sredi turistične sezone, kar se mi zdi nepopisni škandal. To je sicer že za kako drugo temo, a na tej lokaciji je resnično daleč preveč ribičev, profesionalnih in športnih. Sam otok Murter je bil včasih odličen priobalni teren, sedaj pa vsako leto znova vidim upad ribje populacije, ki je resnično občuten. Zato mojemu gornjemu predlogu o kaki drugi lokaciji velja povetit resen razmislek.)
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a lasulja dne Če maj 08, 2008 14:06

Aleš hvala za odgovor ta info sm rabil :D

Kar se tiče rib sem pa slišal ja da ste mariborčani hujši kot ludar :lol: da ste vse počistili :D
Sploh pa glede na moje zdravstveno stanje sem omejen na potope do 5m in niti ne pričakujem kaj dosti :D mejbi kaka pirka za brodet :D če bo sreča cipelj :lol: važno mi je da se lahko vržem u morje in preživim kako urco notri 8)
Kako je pa kaj z gužvo na Murterju začetek julija?
lasulja
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a alesn dne Če maj 08, 2008 14:42

lasulja je napisal: Kako je pa kaj z gužvo na Murterju začetek julija?

Hja, meni se zdi polno, začetek avgusta pa še huje. Čehi in Slovaki so okupirali Murter, potem se pa vsak vikend pojavijo Zagrebčani in je potem kar hudo. Meni ta gužva res ne odgovarja več, težko pa rečem, kako je drugje. Bi pa ugibal, da gre za enega od turistov najbolj obleganih krajev v severni dalmaciji. Kot posebno opozorilo si vzami k srecu možnost naleta plovila, ta je v poletnem času res visoka, sploh če loviš okoli Murtera. Poseben problem je, ker vsi glisirajo par metrov od obale, pa še osrednja plovna pot iz smeri Zadra proti Vodicam, Šibeniki itd gre točno tukaj mimo. Previdno torej!
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a lasulja dne Pe maj 09, 2008 11:14

Aleš hvala. Probleme ki si jih opisal poznam iz Krka :D ni nič boljše, sem lani parkrat prekinil lov ker je bilo prenevarno :x pa drugje tudi mislim da ni kaj dosti boljše, sploh ne v avgustu in drugi polovici julija. Kar se tiče samega lova pa nisem nameraval prav na Murterju lovit, ker bom imel čoln na razpolago, pa se bom lahko malo zapeljal okrog, zdaj moram samo preverit meje nacionalnega parka :D
Pa če bo kdo dol med 6-20 julijem naj javi da popijemo vsaj kako pivice pa kako rečemo 8)
lasulja
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a alesn dne Po maj 12, 2008 13:38

lasulja je napisal:lnega parka :D
Pa če bo kdo dol med 6-20 julijem naj javi da popijemo vsaj kako pivice pa kako rečemo 8)

Običajno sem doli cel julij, letos pa ne, šele septembra. Če pa bomo vmes skočili za kak vikend dol pa se Lasulja vidimo. 8)
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Po maj 12, 2008 13:56

Premaknil sem poste o ludaru in migavici, ker so bili offtopic...

http://www.h2oteam.com/podvodni-lov-spl ... t1289.html
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

Prejšnji

Vrni se na lokacije