Lokacija v osrednji Dalmaciji

Večna lovišča Jadrana...

Moderator: Daić

Lokacija v osrednji Dalmaciji

OdgovorNapisal/-a miros dne Po jan 23, 2006 12:18

Evo mene pored Vi!

Zanima me, katero mesto v osrednji Dalmaciji je najboljša "odskočna" deska za PL. Ali je to južni del Pašmana, Šibenik, Murter ali katerikoli drug kraj. Kot odskočno desko mislim na kraj od koder so "dobre" ribiške lokacije najbolje dosegljive. Nagibam se k južnemu delu Pašmana ali pa severnemu delu Ugljana. Prosim za Vaše mnenje (še posebej izkušenih ribičev).

za domovino s Titom naprej

miro
miros
Calvo
Calvo

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a alesn dne Po jan 23, 2006 16:11

katere lokacije na tem področju pa se ti zdijo "dobre"? 8)

odvisno od številnih dejavnikov, predvsem pa od čolna, ki ga boš imel.
če imaš hiter čoln, ti je vse v dosegu 1 ure, kjerkoli boš stanoval.

bi moral nekoliko bolj podrobno povedat, kaj te zanima, kje bi rad lovil...

J rob Pašmana je sigurno dobro izhodišče. Blizu imaš Sitski kanal, pa južni akvatorij Žuta.

Tudi S rob Ugljana, z vsemi otoki v bližini. Na teh lokacijah so naši člani veliko in dobro lovili.

ampak stanuješ lahko kjerkoli med Zadrom in Šibenikom, ker gre za eno boljših področij za ribolov, s številinimi otočki in otoki.

če te pa kaj bolj konkretnega zanima, pa kar vprašaj...saj ni nujno, da bomo tudi kaj povedali. :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po jan 23, 2006 16:12

Miro, na tem delu jadrana je ogromno dobrih lokacij, odvisno samo kakšen čoln imaš. Od Zadra pa do Šibenika je vsepovsod dobro, če imaš možnost da se s čolnom pelješ na številne otočke, sike,.... ki so na tem delu Jadrana. Preliv med Ugljanom in Pašmanom je dobra izhodiščna točka, tam sta v bližini otoka Žut in Iž okoli katerih je polno dobrih lokacij.

Kaj več bo lahko povedal Andrej ali pa kateri drugi lovec, ki več lovi na tem delu Jadrana.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Re: Lokacija v osrednji Dalmaciji

OdgovorNapisal/-a SINKO dne To sep 11, 2007 12:32

Za Ugljan ti lahko povem dve lokaciji:

- Sušica rt proti Mulinam-sever ugljana
- Kali od ribogojnice, kjer imajo mreže v morju je lepi rt obrežje in lokacije za brancine in orade
SINKO
Paglavec
Paglavec

Kraj: Sp. polskava

OdgovorNapisal/-a mrandrej dne To sep 11, 2007 13:12

SINKO je napisal:Za Ugljan ti lahko povem dve lokaciji:
- Sušica rt proti Mulinam-sever ugljana

Ta del je v sezoni smrtno nevaren, ker je tak promet, da nima smisla, ob obali pa imaš pod bori na vsake 50 metrov v vodi nudiste, tako da ... to je bolj teren za prvega maja ali pa jeseni, ko se zadeve umirijo.

SINKO je napisal:- Kali od ribogojnice, kjer imajo mreže v morju je lepi rt obrežje in lokacije za brancine in orade

Ne vem, kje je to mišljeno, sklepam, da ne pri Kali-ju, temveč na drugo stran, proti Ižu, uvala Lamljana, kjer je manjša ladjedelnica in ribiška luka. No, v lukah je prepovedano, tako da po zalivu ravno ni preveč za plavat, peš okoli hodit, pa je kar daleč. Potem je boljše eno uvalo naprej - uvala Svitla, pa plavaš proti Lamljani. Sam sicer ne bi šel lovit v bližino ribogojnic, ker je vse polno malih brancinov in orad (recimo tako do 20 dag), ki niso ravno neka zahtevna tarča, no nekateri imajo tudi s tem veselje.

Že z malim čolnom si si bistveno povečaš možnosti za dobre terene na tem področju, v bistvu kamorkoli boš šel se da kaj pametnega ujet.

LP, Andrej
mrandrej
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a alesn dne To sep 11, 2007 20:33

mrandrej, ko smo že pri tej lokaciji, vedno me je zanimalo, kako je s PL na notranji strani ugljana in pašmana, v kanalu, kjer je voda zelo plitka, vendar najbrž zelo ugodno konfigurirana za mrest brancina in orade? se kaj lovi na notranji strani proti zadru? mislim, da so tukaj kapitalne orade in verjetno bolj slaba vidljivost...podobno kot zaščitena cona pri Pirovcu.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a mrandrej dne To sep 11, 2007 21:32

alesn, ko se bova nasledjič srečala, ti bom povedal, spomni me, drugače pa je na tej strani nenormalen promet in seveda kopalci. Pa vsak ki ima puško plaši ribe, jaz tu zadnja leta več ne lovim.

LP, Andrej
mrandrej
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a SINKO dne Če sep 13, 2007 10:34

Ja res je promet v Sušici proti Mulinam, pri Kaliju pa sem mislil tam ja kjer je tista tovarna, drugače pa se popolnoma strinjam s tem izrekom:

Že z malim čolnom si si bistveno povečaš možnosti za dobre terene na tem področju, v bistvu kamorkoli boš šel se da kaj pametnega ujet.

Ker sem bil letos prvič na Ugljanu so to moje prve lokacije poleg še lokacija Bolnica na ugljanu kjer pa se mi teren ni dopadel saj delalo neki nasip in preveč naravno pa še vse je rdečkasto ob obali.

Bom pa si nabavil čoln vsekakor saj si potem sam svoj gospodar.
SINKO
Paglavec
Paglavec

Kraj: Sp. polskava

Vrni se na lokacije