Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Novice

 
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>
 
17.11.2017

8. H2O Team Pool Challenge

H2O team 16. decembra, pred novoletno zabavo organizira interno rekreativno tekmovanje v bazenskih disciplinah potapljanja na vdih za vse svoje člane. Dogodek je namenjen druženju in testiranju svojih sposobnosti v sproščeni atmosferi. Udeleženci se bodo pomerili v statični apneji (STA), dinamični apneji s plavutmi (DYN) in dinamični apneji brez plavuti (DNF).

Tekmovanje je namenjeno predvsem rekreativcem, ki bodo lahko v simulaciji tekmovanja preizkusili svoje zmogljivosti. V posebno kategorijo bodo razvrščeni tudi aktivni tekmovalci. Ker promoviramo varno potapljanje na vdih, bo vsak ''black out'' kaznovan s plačilom runde vsem udeležencem.

Pričetek tekmovanja bo 16.12. ob 15.00 v kopališču Pristan, predviden zaključek pa ob 18.00. Vsi zainteresirani pošljite svoje prijave do 13. decembra na info@h2otem.com. Ob prijavi pa morate podati tudi čim bolj realne najave rezultatov glede na vaše sposobnosti. Vsak tekmovalec plača štartnino 6 EUR, v katero je vštet vstop na bazen.

H2O Team Pool Challenge (3 ure, 3 discipline, 3 pravila)
1. sodelujejo lahko samo člani H2O team-a
2. obvezna dobra volja
3. če kdo izgubi zavest časti rundo

Primer najave:

IME: Janez Novak
STA: 3:32 min
DYN: 78 m
DNF: 52 m

Se vidimo v čim večjem številu!Avtor: Jure D.
 
14.11.2017

Človek delfin

Na redni spored Kinodvora 20.11. prihaja film Človek delfin, dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja, ki je navdihnil kultni film Velika modrina. Premierni projekciji filma (20.11. ob 19h) sledi pogovor v Kavarni. Pogovarjali se bodo: Alenka Artnik, Samo Jeranko in Arne Hodalič. Več je objavljeno tudi na FB dogodek, ki je narejena za premiero filma.

Avtor: Jure D.
 
14.11.2017

Strožja kontrola krivolova

Z letom 2018 se obetajo strožje kontrole ribolova na vseh področjih. Hrvaška je pooblastila 156 uradnih oseb iz pomorske policije, lučke kapitanije, carine in obalne straže, ki bodo izvajala poostren inšpekcijski nadzor na morju. Med drugim bodo izvajali strožjo kontrolo nad športnim in rekreacijskim ribolovom.

V pričetku leta se obeta tudi nov pravilnik, ki bo predpisoval označevanje rib, tako da se jim bo na čolnu moral odrezati rep. S tem bi naj preprečili prodajo rib ujetih med športnim in rekreacijskim ribolovom.

Informacije povzete po članku v Slobodni Dalmaciji.

Svoje mnenje o strožjih kontrolah lahko podate na forumu.

Avtor: Jure D.
 
13.11.2017

Grošeta zmagal v Avstriji

4. in 5. novembra je v Salzburgu potekalo odprto državno prvenstvo Avstrije po kategorizaciji CMAS. Tekmovanja se je udeležilo 24 tekmovalcev. Od Slovencev se je tekmovanja udeležil tekmovalec H2O team-a Robert Grošeta, ki je prikazal odlične potope. Tekmovanje je potekalo v vseh treh bazenskih disciplinah. Pri statični apneji je Robert žal storil tehnično napako pri izvedbi protokola in bil diskvalificiran. V obeh dinamičnih disciplinah (dinamika s plavutjo in dinamika brez plavuti) pa je zasedel 1. mesti. Brez plavuti je preplaval 140,90m in s plavutmi 201,00m.

Robertu čestitamo za odlične potope!

Avtor: Jure D.
 
5.11.2017

Rekordno leto Alenke Artnik

V letošnjem letu sta bila na sporedu kar dva velika globinska tekmovanja. Konec avgusta je v Hondurasu (otok Roatan) potekalo AIDA globinsko svetovno prvenstvo. Kmalu za tem v začetku oktobra, pa še CMAS globinsko evropsko prvenstvo v Turčiji (mesto Kas). Na obeh tekmovanjih je na najboljši možen način Slovenijo zastopala Alenka Artnik, saj si je priborila več naslovov evropske in svetovne prvakinje, pri tem pa je celo postavila nova svetovna rekorda.

Alenkini rezultati:

AIDA Wch

-100m CWT, naslov svetovne prvakinje
-75m FIM, postavljen državni rekord
-54m CNF, postavljen državni rekord

CMAS Ech

-95m CWT, naslov evropske prvakinje in svetovni rekord po federacija CMAS,
-85m BI-fins, naslov evropske prvakinje in svetovni rekord po federacija CMAS,

V letošnjem letu je Alenka postavila 11 državnih rekordov (skupaj že 25) in si trenutno lasti vse bazenske in globinske državne rekorde. Ob tako izjemni sezoni ji lahko samo čestitamo!

Avtor: Jure D.
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 ... 58 > >>
Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke