Hrana na tednu PL

Pogovor o vaših najljubših jedeh.

Moderator: Daić

Hrana na tednu PL

OdgovorNapisal/-a Daić dne Ne nov 06, 2005 14:11

Med tednom PL je bila zraven lovljenja rib osrednja stvar konzumiranje vlovljenega plena. Ker obožujem morsko hrano in pripravljanje le te so izleti na morje še toliko lepši. Vsak dan sem bil prenažrt rib, zaradi ogromno plavanja in potapljanja pa sem vseeno izgubil 2 kg.

Spodaj bom napiaal jedilni list, ki smo ga imeli na programu med tednom PL, zanima pa me za katero hrano bi se odločili vi če bi lahko izbirali!!!

I. MORSKA HRANA:
1.) ribe na gradele, ki so jedilniku skoraj vsak dan
Slika Slika

2.) hobotnica izpod peke, s kruhom izpod peke (moja specialiteta)
Slika Slika

3.)brodet
Slika

II. NEMORSKA HRANA
1.) pizza
Slika

2.) palačinke
Slika

Dober tek!!!

P.S. Tisti ki ste bili doma ali se vam kaj cedijo sline?
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Ne nov 06, 2005 21:30

Ja Jure spet si se izkazal, brudet, hobotnica izpod peke in tvoj sedaj že tradicionalen kruh.
Glede na to da smo bili na Murterju (eno od najbolj znanih področij za školke) sem upal, da bomo imeli čas nabrati školke - kunke in si privoščiti le te na buzaru. Pa bo to ostalo za kdaj drugič.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a alesn dne Po nov 07, 2005 10:55

pohvaliti moram juretovo hobotnico izpod peke, ki je bila izvrstna. zame je bila ta jed novost. tudi andrej se je vsak dan zelo potrudil s pripravo rib na žaru. jaz jih običajno tudi začinim, andrejev že pregovorno ostaja pri "čisti ribi". za vse, ki imate morebitne pomisleke glede tega, moram povedat, da nisem pri tej obliki priprave rib pogrešal prav ničesar. sabina pa je ponudila tudi odlično solato iz hobotnice.
če poenostavim, jedli smo zelo dobro.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a rebeka dne To nov 29, 2005 12:40

tud mi na Istu smo se basali s hobami izpod peke, pa frigane ribe (največkrat ugor), pa leša, paškoljke, pa.... ma kr lačna postanem. slike so na naši strani, pa še pridejo http://www.pdmb.net - fotogalerija, Ist.

:-)
rebeka
dupin Flipper
dupin Flipper

Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a Wolfgirl dne Po mar 27, 2006 16:46

Torej,če si res to vse ti kuhu,pa če zgleda res tok dobr,pol ti priporočam d se pazi žensk k se bomo še steple zate :)

Okol receptov pa...js obvladam sladkiše-sploh čokoladne bonboniere in pite :) ampak recepti so pa skrivnost-navsezadn sm rabla ene par tednov d sm izumla...
no,pa vseen...mrbit pa kdaj na kaki tekmi dobite-zastrupljene seveda :twisted:
Uporabniški avatar
Wolfgirl
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a gnioco dne Po mar 27, 2006 18:33

moja izbira : hobotnica pod peko, še posebej ker je nisem še imel možnosti probat :(

...joj se mi cedijo sline :) ...se dobro da me cakajo sardele v savori u hladilniki :wink:

PS: kako pa potekajo tej tedni PL ? Je kje kasen opis?

LP
gnioco
Calvo
Calvo

Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po mar 27, 2006 22:30

Wolfgirl, po mojem ni take nevarnosti, čeprav po tvojem imenu sledeč zna bit zanimivo.

Gnjoco, hobotnica je tudi meni ena od najljubšik jedi, ampak na morju rajši jem ribe, ker so sveže dosti boljše. Hobotnice ponavadi zamrznem in jih pripravim na vseh piknikih, cagah,... ki jih imam na vikendu (odvisno koliko jih pač imam na zalogi).

Kako zgledajo tile tedni PL? Najboljše da se nam pridružiš in oceniš sam. V glavnem se zjutraj vsi lovci odpravimo v vodo in lovimo do popoldneva. Ob povratku se očistijo ribe in se začne pripravljat večerja-kosilo, ki je skoraj vedno pripravljena iz vlovljenega plena. Zvečer sledijo pogovori ob rdečem vinu,.... Nasklednji dan pa se stvar ponovi. Novembra so bili dnevi zelo kratki in nas je prehitro preganjala tema, ko pa so dnevi daljši pa počnemo še karkoli se nam zljubi (izleti, sončenje, izležavanje,...).

Sedaj se mi že počasi meša, ker nisem lovil rib od novembra, tako da vsak dan komaj čakam da bomo spet na tednu PL tokrat na Dugem otoku.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Vrni se na kuhanje in recepti