Napisal/-a AndrejF. dne Pe sep 23, 2005 09:12
Obljubljeno storjeno.
Pečenje rib na žaru
Sam ne spadam med tiste lovce, ki ne jedo svojega ulova. Zelo rad imam ribe, uživam v njih, naravnost obožujem. Ko sem začel malo bolje loviti (ulovil več rib kot za eno dve osebi), se mi je dogajalo, da mi je kdo iz klape želel narediti uslugo (sicer zelo pohvalno) in mi, nam pripraviti ribe. Imel sem pač nesrečo, da je bil rezultat te priprave rib več ali manj stalno polomija. Zapečene ribe, suhe, razpadajoče, skoraj brez okusa, .... Nisem se mogel sprijazniti, da je tako opevana (in draga) dobrota (ribe) lahko tako ... .
Tisti, ki me bolje poznajo vedo, da je vsaka takšna stvar zame izziv. Odločil sem se sam naučiti še peči ribe in sedaj sem usposobljen za celotno kulinarično ponudbo rib od lova do postrežbe na mizo.
Res je, da so bile muke božje preden sem uspel vse kamenčke združiti v mozaik ribe na gardeli. Tako sem s svojimi izkušnjami in izkušnjami drugih dobil znanje, ki mi omogoča, da večkrat uspem speči ribo tako kot »treba«.
Upam, pričakujem, da bo še kdo dodal kakšno svojo izkušnjo in mogoče kdaj dokončamo ta mozaik.
"Recept" - navodila poslal Sandiju, ki ga bo obesil na splet in vam sporočil povezavo.
Andrej