Napisal/-a AndrejF. dne Pe okt 21, 2005 07:00
Da se oglasim še enkrat jaz.
SPZ zadnjih 5 let (za vladavine tega predsedstva za šport ni naredila ničesar, zelo malo). Postavili so se na položaj, naredite si sami in boste imeli, na drugi strani pa kreijo usodo s svojimi odločitvami in čudnimi previlniki (neživljenskimi). Prej je šport dobil vsaj nekaj sredstev in vsaj nekaj denarja za organizacijo državnih prvenstev in udeležbo na tekmovanjih (to kar je sedaj namenjen vsem so prej dobili samo plavalci, mladinci) V športu se trudijo le redki posamezniki (res voluntersko) vsi ostali to delajo ..... .
Glede PDM pa tako.
PDM je zelo veliko dajal in še daje za šport, verjetno največ od vseh klubov in zato ima to kar ima česar nima skoraj noben klub v Sloveniji. Pekarno, bazen, se pojavlaj v medijih, je poznan v ožji in širši okolici, ..... . Spet me boste skušali demantirati. Kdo še pozna DRM, še v potapljaških krogih so ....
Vendar je od novega predsedstva dalje (no začelo se je že za časa prejšnjega) v predsedstvu prevladovalo mnenje (da rečem omalovaževalno) nekaterih scubekov. Češ oni prinesejo denar (izpiti), je največ članov, ..... Vnedar ravno ti, ki to govorijo pa ne vedo, da je večina marketinga naredil ravno šport. Marketing pa je v svetu ovrednosten s 25% stroškov. Še pramlo se izkorišča ta marketing. In če bi bilo realno bi za ta marketing šport moral dobiti vsaj 10% sredstev od tečajev.
Vsi govorite, da sem jaz bil za profesionalizacijo (delo na ekonomskih osnovah) določenih zadev v društvu. Res je, vendar ne na takšen način, sedaj eni dobijo, "se okoriščajo" drugi pa ne.
Da dam kar konkreten primer. Eden izmed njih je marketing. Zelo pereč pa je tudi izdelava in delo na spletnih straneh. Društvo, določeni "podjetniki" (tu mislim kar nekaj ljudi, da se ne bodo videli samo nekateri), se z njimi okorišča, ljudje ki so jih izdelali, delajo na njih pa to delajo prostovolno, za badava. Še več je takšnih zadev.
Na zadnjem sestanku sem dobil pod nos, da kako nekdo propagira društvo z zastavami, emblemi društva. Pa je kdo poomislil, da je emblem PDM tradicija, znak, ki je prepozvanev v določenem okolju in ob pogledu nanj vsi vedo za kaj gre. Verjetno v Sloveniji (in tudi širše) ni takšnega potapljaškega znaka, ki bi toliko povedal kot naš in da je izobesitev našega znaka nekje, pred objektom, ki je popolnoma neprepoznaven v bistvu reklama za tistega ne pa reklama za PDM.
Sam sem zato, da v športu še več delamo. Menim, da lahko s športom dobimo skoraj toliko članov, kot jih ima SPZ. Kaj to pomeni za .. (da rečem društvene podjetnike) pa verjetno samo vedo(mo).
Tudi za SPZ je šport edina rešitev. Verjetno se bo to početje, če se ne bo v kratkem spremenilo kmalo kmalu poznalo na članstvu in pomebnosti SPZ.
Upam, da spet nisem pokazal s prstom na preveč ljudi in bodo sedaj ti zavreščali. Sicer pa če se bodo zamislili in premislili bodo videli, da je v tem veliko resnice.
Andrej