Podvodni ribolov

Oprema

Glavni slabosti vseh komercialnih nizalk za ribe sta zanki s katero je na eni strani skozi luknjo pritrjena igla ter zanka na drugi strani na katero se s karabinom pripne na pas z utežmi ali bojo. Obe zanki se lahko kam zatakneta, poleg tega je težko ribe z nizalke sneti. Najbolj praktična se mi zdi nizalka, katere avtor je Jože Turk.

Skozi luknjo igle poteka vrvica, ki ima na koncu navadni ali dvojni vozel, drugi konec vrvice pa je pritrjen na pas z utežmi skozi luknjo kovinskega nosilca. Kovinski nosilec ima dve luknji in je na pas pritrjen z drugo vrvico skozi režo uteži. Konec vrvice, na katerem je igla, se skozi spodnjo luknjo nosilca zaveže z vozlom, ki se uporablja za privezovanje puščic na puške na zrak. Velika prednost te nizalke je hitro snemanje rib. Vozel s potegom odvežemo s kovinskega nosilca in ribe stresemo.

Nekaj vrst nizalk je objavljenih v vdeo posnetku:


Najslabša lastnost vseh vrst nizalk je, kadar na njih ni nobenega ulova. Takrat pa nizalko lahko poimenujemo Porta niente.

Izberite svoj tečaj

Vas zanima potapljanje na vdih ali podvodni ribolov? Pridružite se nam na naslednjem tečaju


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 2167896 bytes) in /home/h2otea21/public_html/wp-includes/functions.php on line 440