AndrejV.

Novi na forumu? Presdtavite se in spoznajte ostale člane.

Moderator: Daić

AndrejV.

OdgovorNapisal/-a AndrejV. dne Če mar 29, 2007 09:30

Moje ime je Andrej Vogrin.

Ker sem se odločil, da bom na tej spletni strani predstavil nekaj prispevkov je prav, da se na kratko predstavim.

Predstavitev bom začel s mojo povezanostjo z morjem. Zgodaj v osnovni šoli sem se seznanil z masko. Z njeno pomočjo pa s podvodnim svetom. Od takrat besedo morje povezujem s podvodnim svetom. Vedno sem se potaplja brez pripomočkov za dihanje pod vodo. Kmalu po potapljaških začetkih sem se seznanil s podvodno puško in od takrat je beseda morje povezana še s podvodnim ribolovom. Pred nekaj leti pa sem se seznanil še z enim načinom ribolova in to s panulo. Ta način ribolova ni direktno povezan s potapljanjem, so mi pa izkušnje, ki sem jih pridobil z leti potapljanja, pomagale. Ker smatram, da bo ta način zanimiv tudi za vas, vam ga bom predstavil v nekaj naslednjih prispevkih.

Pred kratkim sem dobil novo študentsko izkaznico. Kar pomeni, da sem študent. Vendar moram priznati, da je odkar sem prvič začel študirati do danes minilo več časa, kot od rojstva do začetka študija. Dodiplomski študij agronomije sem zaključil pred več kot 15 leti. Od takrat sem zaposlen na Fakulteti za kmetijstvo in se ukvarjam s predmetnim področjem sadjarstvo. Za to področje je vezan tudi velik del prostega časa.

Velik del prostega časa pa je seveda namenjen družini. Sem oče treh otrok (Ane, Aljaža in Gašperja).

Če pri vseh obveznostih ostane kaj prostega časa (običajno je to jeseni), pa ga poskušam preživeti na morju. Pod neko sliko ta teden v dnevnem časopisu je bilo zapisano: Tudi starejši lahko kdaj pomagajo mlajšim. Tudi jaz bom (seveda če bo kdo imel kakšno vprašanje) s svojimi nasveti poskušal pomagati. Sicer pa boste kaj več o meni uspeli izvedeti skozi prispevke, ki sem jih oz. jih bom še pripravil.

Maribor, 29. 03. 2007

Andrej Vogrin
AndrejV.
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a miros dne Če mar 29, 2007 10:25

Pozdravljen gospod Vogrin. Komaj čakam na prispevke v zvezi s panulanjem :pray: :pray: :pray: . Tudi sam namreč letos pričenjam s tem načinom lova :lol: :lol: , pa iz dosedaj razpoložljive literature, ki jo imam, še nisem "diplomiral". :roll:

lp

miros
miros
Calvo
Calvo

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če mar 29, 2007 11:18

Pozdravljen Andrej

Veseli me da si se predstavil in da boš z nami delil svoje znanje. Članki bodo vsekakora zanimi, prvega sem namreč že prebral :). Moram pa se tudi opravičiti, ker še ni objavljen, imam ga doma namreč že nekaj časa, vendar mi čas in pa povezava v internet nista dopuščala objave. Bo danes ali pa jutri objavljeno.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Daić dne Če mar 29, 2007 11:50

Andrej, lepo pozdravljen na forumu!

Me veseli da si se odločil za sodelovanje na forumu ter na spletni strani in da boš z mlajšimi, manj izkušenimi delil svoje izkušnje. Komaj čakam na prve članke, saj je to področje ki ga ne poznam. Do sedaj še nisem sprobal panule, me pa zanima tudi takšen način lova.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Mitch dne Če mar 29, 2007 12:12

Pozdravljen še z moje strani.

Tudi sam sem namreč strasten ribič, tako podvodni lovec kot "trnkar" v sladkih vodah. Preiskusiti sem se želel tudi v trnkarjenju na morju, vendar sem hitro obupal... vem samo to, da je popolnoma neuspešno, več pa upam, da bomo zvedeli od tebe.

Pozdrav, Mitja
Mitch
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a alesn dne Če mar 29, 2007 13:11

Dobrodošel Andrej!

Sam zelo rad spremljam panulaške forume, se mi zdi, da se da tako precej uporabnega potegniti tudi za podvodni lov.

Pa še en detajl - kar se uspešnosti ulova tiče, zlasti plemenite ribe (zobatec), so panulaši kar v precejšnji prednosti. No, kaj več o tem pa ko se odpre posebna sekcija foruma.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če mar 29, 2007 20:46

Kot obljubljeno sem dodal članek na splet. Najdete ga tukaj http://www.h2oteam.com/index.php?menu_item=panula

Upam, da jih bo še veliko vnaprej.. :)

V kratkem bomo razširili tudi forum s temami ribolova s trnkom.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Pe mar 30, 2007 06:49

Zdravo Andrej V.

Da ti se jaš zaželim dobrodošlico, na naši spletni strani, čeprav vem, da si bil z nami že dalj časa in jo redno prebiraš.
Za tiste, ki ne veste kdo je Andrej, se boste mogoče lažje spomnili, če vam povem nekaj stvari. Je že dolgoleten član H2Oteama, večkrat nas je obiskal v Pekarni, z nami gledal filme, jaz ga imam v tel. imeniku napisanega pod jagode, zakaj verjetno se spomnite, da nas je že počastil z jagodami, ki jih goji, je namreč eden največ vzgojiteljev jagod vsaj v MB ter okolici in tako svoje delo na fakulteti združuje še s poslom, ki ga opravlja privat.
Predstavil se je skromno, takšen je tudi kot človek. Nerad veliko govori, če ga kaj vprašaš, predvsem kar se tiče jagod in ribolova na morju, pa se razgovori, tako da mu oči kar žarijo. Se vidi, da to opravlja z veseljem, lov mu je v zadovoljstvo, ... . Andrej V. bo v kratkem doktoriral, ne vem mogoče pa je že in tako bomo med nami imeli tudi doktorje znanosti.
Tako kot je pri svojem rednem delu, strokoven, natančen, raziskovalen, ... je tudi pri lovu. Tako se je tudi lotil panule in to je vzrok njegovih lepih uspehov, ulovov, katerih bomo priča tudi mi na tej spletni strani.
Tako kot Vane pravi za slovensko šolo podvodnega lova, podvodni lov Jožeta Turjka in Staneta Vidmarja, tako se je Andrej lotil panule in bi lahko po njem poimenovali H2Oteam šolo panule - šolo Andreja Vogrina.

Mislim, da vas bodo njegovi prispevki navduševali, nekaj sem jih že prebral. Moram reči, da komaj čakam, da napiše še. Čeprav se z lovom s palco nisem nikdar ukvarja, pa me ta panula pričenja mikat.

Andrej V. upam, da nisi jezen, ker sem še nekaj dodal k tvoji predstavitvi. Vesel sem, da si tudi tako z nami.

Andrej F.
Zadnjič spremenil AndrejF., dne Pe mar 30, 2007 09:44, skupaj popravljeno 2 krat.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a Daić dne Pe mar 30, 2007 07:12

Ja jagod se spominjam!!!! Pmlad, toplo vreme, filmi o PL in prve velike jagodno rdeče jagode. :D :D :D

Spminjam se slik ulovov, ki jih je Andrej prinesel pokazat. Takrat sem tudi sam prvič misli. O mater, to pa bi bilo fajn obvladat.

Komaj čakam da se odpre nova rubriuka foruma in da začnemo komentirat članke.

Ob branju prvega lahko samo rečem, Hočem še!!!

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a pohorc dne Pe mar 30, 2007 09:09

Zdravo Andrej

Predno se zopet srečamo na rojstnem dnevu
bi te povprašal o "Štajerski Rdečki" je že kaj za poskusiti.

pohorc
pohorc
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a AndrejV. dne Pe mar 30, 2007 12:58

Lep pozdrav.

Najprej moram priznati, da si nisem predstavljal, da toliko ljubiteljev podmorja spremlja to spletno stran.

Vesel sem, da se vas je nekaj oglasilo in ste izrazili zanimanje tudi za ta način ribolova. Kot sem obljubil, bodo prvemu prispevku v kratkem sledili naslednji. V njih bom poskušal opisati moje izkušnje s panulo. Z veseljem pa bom odgovoril (če bom le znal) na morebitna vprašanja povezana s to temo.

Vidim pa, da je pogovor nanesel na jagode. Letos se je narava začela hitreje prebujat (če je sploh spala) in bodo tako tudi jagode zorele prej kot v preteklih letih. Tako "Štajerske Rdečke" cvetijo in bodo zrele predvidoma pred 1. majem.

Andrej Vogrin
AndrejV.
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a alesn dne Pe mar 30, 2007 13:35

AndrejV. je napisal: Najprej moram priznati, da si nisem predstavljal, da toliko ljubiteljev podmorja spremlja to spletno stran.

Vsi resni ljubitelji morja spremljajo naše spletne strani. :lol:
Tisti, ki pa jih še ne, pa še bodo.
Sploh zdaj, ko se vsebinsko še razširimo. :P :P
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Po apr 02, 2007 12:06

Andrej,

mene pa zanima ali bi mi bil pripravljen povedati ali pa pokazati kako se sploh pravilno pripravi panula da lahko z njo začnem loviti.
Zelo me zanima, saj sem eden tistih, ki na dopustu nikakor nimajo miru in morejo zmeraj nekaj početi na čolnu ali vodi.

Hvala za odgovor.

p.s. Ali mogoče kdo pozna knjigo: Panula-ribolov u pokretu in kaj misli o njej. Jo kar vneto iščem po hrvaških knjigarnah in je ne morem dobiti.
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne To apr 03, 2007 05:44

Predlagam, da najprej preberemo vsaj prve Andrejeve članke, ga mogoče povabimo na srečanje konec aprila ali maja
in tam naj pokaže kako se pripravi panula odgovori še na kakšno vprašanje.
Seveda lahko tudi na foromu, Sandi naj odpre na forumu nov glavni naslov Ribolov na morju s trnkom in podnaslov panula, tam pa naj kar pričnejo deževati teme. Andrej je obljubil, da bo odgovoril. Mogoče ravno ne bo vsak dan na spletu, se bo pa potrudil med enim in drugim obiranjem jagod.

Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne To apr 03, 2007 05:45

Še to Sašo.
Koliko teh konzerv si že pojedel.
Si že čist taprava tuna! :)

Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a AndrejV. dne To apr 03, 2007 07:45

Lep pozdrav.

Ko sem se odločil, da bom napisal nekaj prispevkov sem se tudi odločil, da bom svoje izkušnje predstavil drugim. Tako bom z veseljem sodeloval na forumu in upam odgovoril na vprašanja, ki bodo tisti, ki želijo probati ta načil ribolova omogočila, da to tudi storijo.

Sašo; kar se tiče knjige Panula - ribolov u pokretu, jo lahko dobiš pri meni. Napisal jo je Žarko Benčič in je kolikor vem njegova druga knjiga na podobno temo. Mislim, da je izšla 2002 in da je izšla po njegovi smrti. Tako so jo do konca napisali drugi in ima kar nekaj napak. Kasneje je v Hrvaščini izšla še ena knjiga s podobno temo: Lov gofova i zobataca teškom panulo, avtorja Tonči Žanko. Tudi to lahko dobiš pri meni. Obe ti bosta dali vpogled v svet panule. Vendar so vse te knjige bolj poljudne in v njih manjka tisti del o ... Če se misliš ukvarjati s panulo je prav da ju prebereš. Potem je potrebno stvar poiskusiti v praksi in šele takrat se ti bodo pojavila vprašanja, na katera boš želel odgovor. Sicer pa mislim, da je prav tako kot je predlaga Andrej Furman in gremo lepo po vrsti.

AndrejV.
AndrejV.
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Sašo dne To apr 03, 2007 09:41

ok, ni problema.

V bistvu je mene zanimalo samo kako se pravilno pripravi panula da lahko z njo začneš loviti, da lahko poizkusim praktični del, nato pa prebrati nekaj knjig da se pridobi teorija, in nato vse novo tudi takoj sprobati. (Da se ne spravim na morje z 10 m silkom in trnkom na koncu)
:oops: :lol:

Hvala vseeno, bom v polnem pričakovanju nadaljevanke o panuli, malo pa se bom še tudi pozanimal, da me poletje ne prehiti.

lp
s
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a Sašo dne To apr 03, 2007 09:51

AndrejF. je napisal:Si že čist taprava tuna! :)
Andrej F.

Še ne, še zmeraj sem zguba neštudirana. :lol: :lol:
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a AndrejV. dne Če apr 05, 2007 09:05

Lep pozdrav

Sašo: Malo sem pogledal obe knjigi od Žarka Benčiča. Poskusil bom povezati avtorja teh knjig in Joška Radmana, ki me je popeljal v svet panule. Na naslovnici prve knjige je ribolovec z velikim gofom. Ta človek je Radman. Spomnim se tudi članka pred leti v reviji More, kjer Benčič opisuje, kako je za svojo novo knjigo potreboval slike zobatca. Da bi jih dobil in da bi kaj več zvedel o lovu zobatcev s panulo se je odpravil na Šolto. Tam je nekaj dni preživel z Radmanom, ki mu je priskrbel zgodbo in željene informacije. Tudi na zadnji platnici knjige "Panula - ribolov u pokretu" je nekaj misli Radmana o knjigi in Benčiču.

Kot sem že napisal je knjiga le teoretična in je dobra za osnovno znanje o panuli. Vseeno pa ti jo priporočam in jo še vedno lahko dobiš pri meni. Pa tudi drugo literaturo ti bom rad posodil.

AndrejV.
AndrejV.
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Če apr 05, 2007 11:20

Andrej, hvala se zelo priporočam za knjigo.
Verjamem da jo bom z veseljem prebral več kot 1x.

Grem pa jutri v Zadar in bom malo pogledal po knjigarnah, mogoče jo kje najdem. Nič ne bo škodilo, če se tudi ta knjiga najde v moji zbirki.

Hvala še enkrat.

lp
s
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

Vrni se na predstavitev novih članov