Vidim, da ste spremljali dogajanje.
V Kranju se je končalo 4. državno prvenstvo v apnei SLO OPEN 08. Tekmovalo je 19 tekmovalcev iz Češke, Hrvaške, Srbije in seveda Slovenije. Državni rekordi tokrat niso padali, z izjemo Jarmile Slovenčikove, ki je v disciplini DNF s 131 m postavila češki DR, bilo pa je kar precej osebnih rekordov. Spektakularen pa je bil tudi nastop Čeha Michala Rišiana, ki je v prvi dolžini dinamike brez plavuti z vso silo treščil z glavo ob zid in si pri tem prebil čelo, kljub temu odplaval okoli 140 m a žal potopil usta pri izvedbi zaključnega protokola.
Absolutno je Jure Daič in dokazal, da je v tem momentu verjetno najbolj kompleten freediver pri nas. Domov je odnesel privlačno nagrado. Vprašajte ga kaj. Mičo je pa spet nekako Luki Pengovu speljal zmago pri dinamiki. Dosegla sta enak rezultat (162m) pa je Mičo imel boljšo napoved. Po moje je to naredil namenoma.

Statika se je odvijala v hecnih pogojih, saj je bila vseskozi zraven vaterpolo tekma a očitno tekmovalcev to ni preveč motilo. Padlo je kar nekaj 6+.
Predvsem me veseli, da se je prvenstva udeležilo precej mladih novih tekmovalcev, ki že dosegajo lepe rezultate. Prava popestritev so bili tile novi obrazi (Kristjan, Tadej, Luka, Alen, Nina, Jakica in Katjuša).
Hvala vsem pomočnikom, ki so nam priskočili na pomoč iz vseh koncev in krajev.
Na srečo Tomotu ni bilo treba posredovati pri mojem nastopu pri dinamiki brez plavuti. Ni pa bilo daleč od tega. Protokol sem izvlekel iz pete. Rezultate si lahko pogledate tule.
LP Aleš
http://www.dpdbled.si/sekcije/apnea/tek ... kupno.aspx