Najprej hvala za čestitke!
Ponovno izkoriščam priliko dostopa na net. Vsak čas bo zaključna ceremonija, podelitev nagrad in fešta.
Na včerajšnjem sestanku sem dolgo premišljeval kaj napovedati. Vedel sem da se lahko potopim na 80m in da 75m ne bi smel biti problem. Na koncu sem se odločil za 77m, ker je pač lepa številka in 10m več od DR. Po sestanku sem se prenažl testenin in šel hitro spat. Že pred 6.30 sem bil zbujen in poln energije za potop. Po zajtrku smo šli na ladjo, se odpeljali do Golega otoka, kjer je bil tekmovalni poligon. Dobro sem se raztegnil, šel na zagrevanje in čakal na svoj nastop. Ker ni bilo dovolj globine so se začeli 20min pred mojim startom premikat colni s poligonom. To me je zelo motilo, ker se je dim iz motorjev kadil vse na okoli in je prav smrdelo po izpušnih plinih. Start so mi prestavili za 5min in na srečo sem se uspel kljub temu popolno sprostiti. Sam potop je bil skoraj kot pričakovan. Na 25m mi je začel piskat alarm, kar bi mi moral biti znak, da se pustim v prosti pad. Alarma nisem slišal, zato sem nehal plavat komaj na 32m. Do dna sem užival v prostem padu, izenačeval pritisk in po 1min 12s sem se obrnil. Po 20-30m povratka me je začelo kislit, zadnje metre pa sem že komaj migal s plavutmi. Na površino sem prišel po 2min 22s, čist in protokol opravil v 5s. Sledil je foto shooting, veselje,..... Probleme z izenačevanjem so imeli Peter Vala, Tomislav Sviličič, Goran Čolak, Luka Pengov in so se obrnili pred napovedano globino. Na tekmi ni bilo niti enega SWB, danes pa niti ene sambe.
Po tekmi smo se dobro najedli in naspali.
Včeraj je imela Tanja zelo uspešen lovski dan, tako da smo ribe jedli 2 dni. Včeraj smo si naredili odlično ribjo juho in testenine s hobotnico in zelenjavo. Danes smo pojedli preostanek testenin in si spekli 2 oradi ter pica. Sipe še čakajo v hladilniku.
Več info ko se vrnem.
Članek o tekmovanju je izšel v današnji številki Novega lista in jutri bo članek v Nedelu.
Ostale rezultate pripenjam v slikah.
LP Jure