MAD CUP 2007

Svetovna, državna, odprta prvenstva...

Moderator: SanSan

OdgovorNapisal/-a Daić dne Če mar 22, 2007 11:10

Na koncu potopa, ko se pojavlja agonija ja potapljaški reflefs v celoti vzpodbujen in tudi če pospešuješ se ne dviguje srčni utrip. Telo je v fazio šparanja s kisikom,... Sprobaj doma s polajem, dokler delaš v apneji je utrip nizek, ko pa zadihaš ti hitro poskoči.

Razlika je v pospeševanju, ki ga vidimo pri začetnikih. To je ponavadi zaradi panike kar ni dobro. Pospeševanje mora biti zavestno, kontrolirano,...

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Mitch dne Pe mar 23, 2007 15:42

Zanimiva razmišljanja. Tudi sam sem pri svojem plavanju ves čas pozoren na močan udarec dol in gor, katerega pa se na posnetku ne da dobro videti, delam pa ga. To je v prvi vrsti verjetno zaradi modela plavuti, ali pa je tu še kaj rezerve. Stig mi je rekel, da s to tehniko, ko vmes veliko počivaš, preprečiš zakislenje mišic, kar je tudi logično, vendar jaz ob tem novem modelu plavuti zakislitve sploh ne čutim tudi pri stari tehniki.

Kar se pa pospeševanja na koncu tiče.....saj bi, samo se zadnjih par metrov ne spomnim najbolje :oops:

Kdaj bomo spet snemali?

Pa še moje mnenje: plavanje s to tehniko je pravi užitek, si ko puščica, čutiš drsenje v vodi....probajte. Bi pa bilo mogoče proti koncu res smiselno spremeniti tehniko in hitrost, da te malo prebudi.
Mitch
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a alesn dne Pe mar 23, 2007 15:46

Odslej je naš član tudi Branko M., lastnik podvodne kamere in avtor posnetkov, ki jih tukaj komentirate, in prepričan sem, da bo tudi kdaj na treningu z veseljem posnel kak kader za kasnejšo analizo in razvoj posameznikove tehnike, če ga bomo prosili.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Đuro dne Pe mar 23, 2007 16:36

ja to drsenje je najbolj učinkovito, če je plavut pozitivno plovna, moja oz. tvoja, stara, je pa negativna in je tako drsenje dosti težje! :)
Uporabniški avatar
Đuro
dupin Flipper
dupin Flipper

Prejšnji

Vrni se na apnea tekmovanja