MAD CUP 2007

Svetovna, državna, odprta prvenstva...

Moderator: SanSan

OdgovorNapisal/-a pehtran dne Po mar 05, 2007 09:18

Res lepa tekma. Tekma v DNF je bila nora: neverjetno veliko stotic. Na statiko bom pa jaz (upam) čimprej pozabil. Žur v KŠM-ju je bil pa itak vrhunec...
Uporabniški avatar
pehtran
Calvo
Calvo

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Po mar 05, 2007 11:48

Joj točno. Na tebe bi skoraj pozabil. Definitivno zelo dobra DNF bravo. Ampak statika... jebi ga. Dogaja se i najboljim. Ziher bo naslednjič boljše.

Pa tudi Nejc je pokazal da bo vedno boljši. Škoda le za DQ v statiki. Me veseli da nismo več sami in da prihaja tudi podmladek...
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a gnioco dne Po mar 05, 2007 11:58

Pa ne pozabiti na norvežanko Elizabeth, ki je pobrala vse kar se je dalo in pometla s vsemi nami 8)
bravo
:wink:
gnioco
Calvo
Calvo

Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a Tomo dne Po mar 05, 2007 13:37

Gnioko,kaj ko bi po tekmi pometla še tebe :lol:
Ja res punca je nesramno dobra,take rezultate ne vidiš vsak dan,kapo dol.

Lp T.
Skydive,Freedive sam ,da nisi na tleh.
Uporabniški avatar
Tomo
Nemo
Nemo

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Mitch dne Po mar 05, 2007 15:05

Ja čudna je bila ta tekma. Predvsem veliko DQ in napak, ki so nas stale boljših rezultatov (predvsem za tekmovalce H2o teama). Če se samo spomnim tekme v BG pred 2 tedni..... čisto drugačno vzdušje, brez treme, brez ene DQ vsi trije iz slo, sedaj pa vsak najmanj eno. V Mb pa trema in čisto druga zgodba, plavanje na "jezo", širjenje bazena z zaletavanjem z glavo v steno (Smiljko) :doh: , pozabit na štart statike....

Definitivno je lažje tekmovat kje v tujini kot pa doma. Ampak izkušnja je pa vseeno prava.

Lp, M
Mitch
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a Jastreb dne Po mar 05, 2007 16:40

bravo za rekorde,
pa tud vsem ostalim iskrene čestitke za dosežene rezultate.
Če te je strah
IDI
Uporabniški avatar
Jastreb
el Tonno
el Tonno

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Tomo dne Po mar 05, 2007 20:12

Mitja vseeno svaka čast v DYN res lepa metraža,škoda zaradi DQ,ampak verjamem ,da na naslednji tekmi brez pritiska domačega okolja pade še ta državni. :wink:

Lp T.
Skydive,Freedive sam ,da nisi na tleh.
Uporabniški avatar
Tomo
Nemo
Nemo

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a pehtran dne Po mar 05, 2007 21:36

Kaj je, Jure, a ne boš komentiral KMŠ-ja? Si bil edini Slovenec, ki je zdržal dlje kot jaz.
Elizabeth je pa očarala našega Nejca, to se je pa videlo na 100 kilometrov.
Uporabniški avatar
pehtran
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po mar 05, 2007 22:54

Ja Pehtro, v nedeljo sem moral najprej k sebi prit,.... danes pa maratonski šiht in trening.

Če začnem pri čagi. Še enkrat več je blo noro!!! Vzdržim pa vedno do konca, bil sem zadnji, ki ga je redar prepričeval, da zapirajo. Je pa bla čaga všeč vsem, Francozom, Švicarjem, Hrvatom,..... Žal se ne spomnim vseh podrobnosti.

Sama tekma se mi je zdela super. Prvič da nisem bil niti malo nervozen, brez volje, motivacije,.... kar se mi ponavadi dogaja. Prvi dan sem bil v mislih pri organizaciji in sem se sprostil komaj v zadnjih 5-ih minutah. Mislil sem plavat 100m, saj sem v BG naredil svoje, potem pa je bilo toliko rezerve, da sem naredil še tiste 3-4 zamahe do 125m.

Pri STA je šlo vse kot v sanjah. Pri nadihavanju sem naredil 2 napakici in kljub temu sem bil med samo satiko prepričan, da bo šlo še dosti dalje. Potem pa se mi je pri 6:20 začelo temnit, zato sem na 6:25 prišel ven in med sambo potopil usta. S časom sem zadovoljen, bo pa naslednjič boljše.

DYN nisem plaval zaradi bolečin v gležnju. Če bi stisnil zobe bi šlo, samo se mi po prvi DQ več ni dalo mučit za povprečen rezultat. Na tekmi obstaja samo max.

Rezultati pri DNF so bili prav neverjetni. Šena SP v Švici je 124m zadostovalo za 3. mesto, v MB pa je to bilo 7.,....

Vsaka čast Dancem, ki so pokazali kaj je rutina in svetovna klasa. Stig je tekmoval s sposojenimi plavutmi, utežmi za vrat in očali (s seboj ni imel nič) in odplaval 186m. Pedersen pa je stoj, kontrakcije na 75m, izgubljena klupica za nos na 35m in vseeno je šel na 205m. 8) 8) 8)
Pripomogel je tudi k mojemo osebnemu rekordu v DNF. Že od nekdaj mi je vzor in ko sem plaval v sosednji progi sem se počutil močnejšega. Med samim plavanjem sem se dvignil, da sem lahko spremljal kako plava on. :D Me prav zanima posnetek mojega plavanaja, ker so me snemali s podvodno kamero.

Norvežanka, to je stroj!!! :shock:

Še nekaj o Slovencih. Vska čast Mičotu in Alešu za DR. Vsi so imeli odlične nastope, prav vsak pa je zamočil v eni disciplini. Se pa vidi da dosegamo vrhunske rezultate, ki so zelo blizu tistim najboljšim.

Pohvalil bi tudi Sandija in Aleša, ki sta skrbela, da je vse teklo tako kot treba in sta ob tem porabila ogromno žjucev. Na koncu je bil ves trud poplačan.

Zaenkrat vse, se vidimo na MADCUP 2008!!!!

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po mar 05, 2007 23:39

Na youtube so že prvi filmčki iz MADCUP-a. Zaenkrat so Hrvati poskrbeli za 2 filmčka:

Lidija Lijić DYN 121m:
http://www.youtube.com/watch?v=eoUDEnhTx3I

Nikola Štorga DYN 131m:
http://www.youtube.com/watch?v=5tgxu0fkbTI

Čestitke tudi Hrvatom, predvsem ženski ekipi. Karla je postavila 3 DR in z DYN 135m prišla na AIDA top 10 list!!! Neverjetno je nostopila tudi Lidija, ki je s stero plavutmi odplavala 121m.

Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a Daić dne To mar 06, 2007 16:39

Na hrvaški strani Adventure sport je izšel članek o MADCUP-u. Tukaj imate link: http://www.adventure-sport.net/index.ph ... Itemid=240

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a Đuro dne To mar 06, 2007 20:37

Uporabniški avatar
Đuro
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a Daić dne Če mar 22, 2007 07:46

Na uradni spletni strani so dodane fotogalerije, sodniški video posnetki, podvodni video posnetki, prispevki s televitije,... kar nekaj za videt, predvsem pa par neverjetnih potopov.

Poglejte si: http://sl.mad07.h2oteam.com/home/

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a Mitch dne Če mar 22, 2007 08:41

Bravo organizatorju tekme za snemalca pod vodo. Kljub dolgoletnim izkušnjam sem komaj zdaj dejansko videl svoje plavanje pod vodo, posebej z novo tehniko, ki sem jo začel prakticirat dejansko par dni pred tekmo. Zgleda noro lepo, škoda le za neuspešen zaključek.

Škoda tudi, ker sem zdaj malo zmeden kaj je bolje, stara in preizkušena tehnika s katero sem dosegel 161m ali ta nova na posnetku.

Ali ima kdo kako varianto, da bi mojo tehniko (in učinkovitost v apnei) pokomentiral kak vrhunski plavalec (Molchanova, Stig....). Zanimivo, da Pedersen plava drugače.

Mitja
Mitch
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a Đuro dne Če mar 22, 2007 08:48

ja mitch, če te ne moti ti bom kr jaz pokomentiral (ne moram razumet zakaj me nisi omeno med stigom in molchanovo?!) :lol: :lol:

hec hec!

ja glede podvodnih posnetkov je res, mega stvarca! nikoli se mi ni zdelo da se dejansko zvijam pod vodo ko jegulja....treba delat na tem da se jegulja efekt odpravi :)

zanimivi so tudi sodniški posnetki, lahko bi blo edino malo več BO-jev?!

slikice tistega podvodnega fotografa pa so tak in tak :shock: :shock: ...ded obvlada!!
Uporabniški avatar
Đuro
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a pehtran dne Če mar 22, 2007 09:52

Mitja, jaz sem tvoj posnetek pogledal že najmanj desetkrat... če lahko jaz pokomentiram, bi rekel temu poezija pod vodo. Glede na to, da si novo tehniko šele prvič preizkusil na tekmi, si boš pa moje hitro prišel na jasno, katera tehnika ti bolj odgovarja.
Pa res: vsaka čast snemalcu, da imamo možnost videt kaj takega. Škoda, da te niso snemali pod vodo še med DNF - to me še bolj zanima.
Miha
Uporabniški avatar
pehtran
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če mar 22, 2007 09:59

Ja tudi jaz se moram zahvalit Brankotu, ki je snemal pod vodo. Resnično se je izkazal in mislim, da bomo naredili še več skupnih projektov.

Mitja pomoje plavaš najlepše izmed vseh in pomoje bo ti bo tudi tale tehnika zelo ustrezala z manjšimi modifikacijami. Imam dva predloga:
poskusi malo manj energično potiskat plavut nazaj gor in
malenkost pospešuj tempo proti koncu

pomoje bi se znalo obrestovat.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Daić dne Če mar 22, 2007 10:29

Tile posnetki so res zakon!!!

Prvič sem videl kako plavam - razočaranje,... s tem da tokrat nisem bil pozoren na tehniko ampak me je bolj zanimal Predersen. Sprobal sem nekaj novega pri drsenju in sem že med plavanjem čutil da gre dugače kot na treningih. Bo treba še parkrat posnet in odpravit napake.

Mitja, tvoje plavanje pa je blizu top 3 na svetu. Ni dvoma s katero tehniko plavat. Sam si videl kaj si naredil na treningu. Tretja disciplina na tekm pusti posledice, to sem sam že 2x skusil. Po mojem če bi štartali v petek z DYN bi naredil kak meter več. pa brez BO.

Glede tehnike pa smo se že pogovarjali s Stigom. On se odriva samo navzdol in pomojem bi moral tudi ti to sprobat. Pa na koncu bi moral absolutno pospešit oziroma začet s staro tehniko.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a pehtran dne Če mar 22, 2007 10:46

Tole je zanimivo: zakaj mislite, da je treba na koncu pospešit? To počnem tudi jaz, ampak pravega razloga pa ne vidim...
Uporabniški avatar
pehtran
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a gnioco dne Če mar 22, 2007 10:50

ja..res poezija :shock: :shock:
gnioco
Calvo
Calvo

Kraj: Sežana

PrejšnjiNaslednji