Kaj naj rečem? Ne vem če sanjem ali se to res dogaja. Zdaj je Sarah rekla lahko noč, da se gre spočit za trening, Stig še vedno sedi zraven mene in tipka na svoj laptop, prej sta bila tukaj Carelos in Herbert,... vsi ki pomenijo karkoli v potapljanju na dah so na enem mestu. Sedimo na terasi, s pogledom na morje, debatiramo, pijemo hladne pijače, da nam ni prevroče. Mimogrede sedaj je tukaj 28°C, voda pa jih ima 27. Apartmaji so nadstandardni, hrana odlična, organizacija tipitopi, skratka nihče ne skopari s pohvalami organizatorja. Komaj čakam na jutrišnji prvi trening, posebej me zanima kako zgleda Rdeče morje pod vodo, saj ga vsi hvalijo. Tudi rezultati tekmovalcev so neverjetni. Prej smo se pogovarjali s Hrvati, ki so neverjetno napredovali, pravijo pa da je ogromno ljudi šlo na treningu preko 80m. Zaenkrat se še malo lovim, jutri pa bom že čisto udomačen. Pojutrišnjim računam na prve globoke potope in postavljanje osebnih rekordov, da vidim kje se bo ustavilo. pogoji za trening pa so baje res prfektni.
Še novica iz poti. Kot ponavadi sem malo zamujal in čas sem moral pridobiti na cesti. V preglednem ovinku na prazni cesti sem prehitel kamijon. Nisem se pustil zmotit, kljub polni črti, čez 500m pa so me že zmotile plave lučke. Povem vam, to je adrenalinski šport in ne potapljanje. Kako se je zadeva končala pa pustim vaši domišljiji.

Če kdo ugane, pa ga čaka lepa nagrada!
Veliko tekmovalcev se pritožuje nad zdravstvenimi težavami. Tako je par kandidatov za stopničke že nekaj časa brez pravega treninga. Winram ni treniral že tri tedne, tudi Lukeja, Derona ter par ostalih muči zdravje, Herberta boli zunanje uho,.....
Zaenkrat je to vse, več vam javim jutri. Zdaj pa padem v posteljo, da bom fit za prvi trening.
LP Jure