Spet sem zbrisal cel mail.
Še enkrat.

Prvi tekmovalni dan se je zame končal odlično, čeprav je včeraj zvečer zgledalo čisto drugače. Po večerji sem imel vročino, vrtoglavice, glavobol, lažje prebavne motnje,.... Po aspirinu sem že ob 9h zaspal. Ob 4h sem bil pokonci in nič boljše se nisem počutil, pojem še en aspirin, rehidracijske tablete. Ob 8h zajterk in še vedno nič boljše. Naredim plan kako se bom pripravljal na potop in se odločim da grem v vodo v vsakem primeru. Še vedno se lahko obrnem. Po 2h urah počitka naredim dihalne vaje, (še enkrat letim na WC), se dobro raztegnem in grem proti vodi. Takrat sem se prvič malo boljše počutil, še vedno sem imel glavobol. Med "warm up" potopi kakšnih 20 minut do starta sem se pocutil tako kot vedno in bil sem 100% da mi bo uspelo. Počasi se je približeval potop, varnostni potapljači mi prinesejo 2 lanyard, uradni globinomer in Stromberg začne z odštevanjem. Prvi metri potopa gredo super. Na novi vrvi, ki so jo namestili včeraj so bile globine označene na vsak meter (na stari pa vsakih 5m). Zaradi tega nisem vedel na kakšni globini se nahajam. Na 25m sem se nameraval pustit v prosti pad, ko pa sem pogledal na uro sem že bil preko 40m. Pot do dna je minila hitro, na dnu primem za tag, si ga zalepim za pas in začnem vztrajno plavati proti površini. Zaradi pregostih označb na vrvi sem bil brez občutka koliko še imam do vrha, noge pa so me že pošteno bolele. Kmalu se pojavita varnostna potapljača, takrat vem, da več ni daleč. Noge me več niso ubogale začnem gonit pecikl, pa še kar nisem na površini. Zadnjih 10 m pustim, da me vzgon odnese proti površini. Protokol v 5s, držim se za vrv, okoli mene mi že čestitajo, Bill pokaže bel karton, jaz pa mastno rignem.

Vsi v smeh, jaz pa presrečen od veselja. Globinomer pokaže -67.3m, čas potopa 2min 16s, obrat po 1min 8s. Planiran čas potopa je bil 17s daljši.
Po potopu veselje, slikanje,... sedaj pa kosilo in počivanje. Kmalu po potopu me je spet začela boleti glava in počutje ni najboljše. Po kosilu grem ležat in bom zamudil najglobje potope. Do CNF bom samo počival in upam da se pozdravim.
Luka je imel probleme z izenačevanjem in se je obrnil 5m pred napovedano globino. Njegova Marjeta se je na večerji zastrupila s hrano. Dosti ljudi ima prebavne motnje.
Še par slik:
LP Jure