Včeraj sem šel spat malo po pol noči, danes pa že pred 7 uro auf. Najprej sem naredil dihalne vaje, pojedel zajterk, pocakal da se hrana poleze in sel na prvi trening. Voda je bila enkratna, super vidljivost, dosti rib, koralni grebeni,.... skratka paša za oči, probleme je povzročal močan tok. Po par negativnih potopih in adaptaciji je sledil prvi globji potop. S plavutmi sem šel na 51m na površino prišel z ogromno rezerve. Sledil je dolg počitek in priprave za CNF. Med tem se je zelo ojačal veter in dvignilo morje. Zaradi slabih pogojev sem se slabo pripravil in potop zaključil na 41m. Pot na površino enostavna, sem pa bil nezadovoljen, da nisem šel globje. Odločil sem se za pavzo in sem se vlegel v posteljo za eno uro. Večina tekmovalcev danes sploh ni trenirala, ker se jim ni dalo v valove. Po počitku sem se ponovno zagrel, adaptiral na globine in šel na tekmovalno vrv, kjer so mi globino nastavili na 50m. Brez plavuti sem se brez problemov spustil do uteži in protokol opravil v par sekundah. Tudi med tem potopom sem imel obupne priprave. V zadnjih 2h minutah so me valovi parkrat zalili preko glav in med pakiranjem mi je vodo metalo v obraz,.... Za prvi dan sem zelo zadovoljen z rezultati, jutri pa planiram 10m globje s plavutmi, pa 5 brez plavuti.
Jutri začnejo uradni treningi in vsak ki bo doživel SWB bo diskvalificiran iz tekmovanja, kar se mi zdi glupo. Do sedaj je imel hujši BO Carlos Costo, ki je baje imel uteži spuščene na 120m, je pa en Japonček fasal že 3 BO-je, teknika NIČ-NI-NIČ-NI,.....
Na treningu je okoli Stiga in Heninga plavala velika mečarica, en tekovalec, pa je povedal da je na globini do njega priplavalo nekaj zelo velikega, ne ve pa kaj, ker je bil brez maske. Upam, da se kaj takega ne zgodi meni.
Popoldan sma šla s Tanjo malo freedivat po koralnih grebenih in se nisma mogla nagledat prečudovitega podmorskega sveta. Tolko raznih vrst rib še nisem videl niti v akvariju. Večinoma se mi zdijo neužitne. Vmes sta do naju priplavala 2 gofa ravno prave velikosti za nahranit večji krog kolegov. Če bi bil na Hrvaškem bi......
Še par besed o poligonih za treninge. Vse je res super pripravljeno, poskrbljeno za varnost in na visokem nivoju. Safetyji kar sami pridejo do tekmovalcev, ponudijo pomoč, neglede kaj rečeš te imajo na očeh. Zanimiva je predvsem vidljivost. Ko se potopiš na 25m se zelo lepo vidijo uteži, ki so na 55m in več, ko pa se obrneš navzgor pa vidiš ostale potapljače, vrvi,.... to se mi zdi nekaj najlepšega.
Spodaj pripenjam še eno sliko, slikano iz naših aparmajev, ki so super opremljeni. Problem so extra nadležni komarji, ki jih je ogromno. Na sliki se v ozadju vidijo boje na katere so privezane vrvi za trening in 2 counter weigt sistema.
Več info sledi jutri. Upam da bom lahko poročal o novih osebnih rekordih.
LP Jure
P.S. Kompan, glede policije si kar blizu.