DRŽAVNO PRVENSTVO V APNEI BO V LJUBLJANI 21.-22.aprila

Svetovna, državna, odprta prvenstva...

Moderator: SanSan

OdgovorNapisal/-a Mitch dne Če apr 19, 2007 08:49

Pozdravljeni!

Sporočam, da se bosta državnega prvenstva 2007 kot tekmovalca udeležila dva člana H2O teama, Jure Dajič in Mitja Štampfer.

Bilo je kr nekaj pomislekov glede udeležbe na tem tekmovanju, predvsem zaradi pomanjkanja treninga v bazenu in s tem padca forme, velikih stroškov, motivacije....ampak na koncu je vendarle premagal razum. Gre vendar za DP, kjer preprosto ne smemo manjkati saj bi po moje s tem tudi tekma zgubila na pomenu, organizator pa je v organizacijo tudi vložil veliko truda, pa še našo neudeležbo bi si kdo lahko razlagal po svoje.

Kaj pričakovati? Glede na formo ne prav veliko, vendar z Juretom stavima na "svežino", kot se je izvirno izrazil eden od tekmovalcev, ko je postavil nov državi rekord v statiki.

lp, mitja
Mitch
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a alesn dne Če apr 19, 2007 09:19

Svežina? :lol: To mi je všeč.
Vso srečo in dobre rezultate v Ljubljani!
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Daić dne Če apr 19, 2007 09:28

V zadnjem času je res zmanjkalo časa in motivacije za treninge v bazenu, zaradi tega smo dolgo razmišljali kaj naredit. Zadnji treningi so pokazali, da vseeno nismo izven forme. Svežina in želja po treningih pa je narasla, škoda samo da tako pozno.

Na tekmi ne pričakujem nič posebnega, cilj sem že izpolnil v BG in MB, to je bila uvrstitev v reprezentanco.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a alesn dne Če apr 19, 2007 12:13

Pubeci, ne se zajebavat! 8)
Društvo od vaju pričakuje vrhunske rezultate! :lol:
Srečno!
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če apr 19, 2007 21:34

No jaz sem ziher da bodo rezultati zelo dobri... Pa srečno obema. Pa brez medalj ne hodit domov :D.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

.

OdgovorNapisal/-a absu dne Pe apr 20, 2007 07:06

..... se vidimo v soboto .... pa brez rdečih kartonov želim vsem tekmovalcem
TASMANIAN DEVIL INSIDE
absu
Nemo
Nemo

Kraj: koper

OdgovorNapisal/-a Daić dne Pe apr 20, 2007 07:54

Absu, naj se tvoje besede pobelijo!!! :D

Sandi hočeš medalje. Euer wunsch ist mein befehl!!! :lol:

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a SanSan dne So apr 21, 2007 15:55

Evo prve informacije iz statike:

Jure 6.05 = 2. mesto
Mitja 6.01 = 3. mesto

IN

zmagovalec, državni prvak v statitki in tudi ponovni državni rekorder:

Aleš Seliškar z zavidljivimi 6.55. S tem je popravil star rekord za kar 20s :shock:. Čestitke Aleš za izjemen rezultat!

Ko bo pa kaj več o dinamiki znanega pa se spet slišimo.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a SanSan dne So apr 21, 2007 18:55

Spet lahko poročamo o novih državnih rekordih. Izjemni rezultati na državnem prvenstvu se nadaljujejo. Tokrat:

1. mesto = Mitja Štampfer z novim državnim rekordom 164m
2. mesto = Luka Pengov z le metrom manj 163m
Jure Daič je odplaval le 116m in bo jutri verjetno brez plavuti spet odplaval več.

Omenit je potrebno spet Aleša Seliškarja, ki je odplaval 150m vendar pa ni opravil protokola.

Ne vem pa kak so kaj uvrščeni ostali.

Pa jutri spet več.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Tomo dne Ne apr 22, 2007 16:59

Pa treba je omenit državni rekord Mojce Studen DYN 100m. :wink:
Skydive,Freedive sam ,da nisi na tleh.
Uporabniški avatar
Tomo
Nemo
Nemo

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a gnioco dne Ne apr 22, 2007 19:50

Čestitke vsem za dosežene rekorde, pa organizatorjem za dobro izpeljano tekmo in super vzdušje :wink:
gnioco
Calvo
Calvo

Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a Daić dne Ne apr 22, 2007 21:50

Državno prvenstvo je za nami in veseli me, da je v Maribor prišlo toliko medalj in naslovov DP. :D Posebej sta izstopala Mitja, ki je dobil 3 naslove DP + nov DR in Aleš z odlično STA 6'55''. Pehtran se je izkazal z izjemnim nastopom DNF 128m in je žal bil DQ, s tem je meni in Mitji olajšal delo. Tudi organizacija je tekla tako kot treba in na tekmi je vladalo dobro vzdušje.

Kaže se realnost prelepega športa s katerim se ukvarjamo, saj se DP udeležuje 5-6 tekmovalcev, ženske konkurence pa pravzaprav ni. Kako dolgo še bodo sploh obstajala tekmovaja na nivoju Slovenije? Apnea za 99,9% pupolacije ni šport,... ni gledalcev, ni sponzorjev, ni športnikov, ni napredka,... Tako pač je, če se sprijaznimo z resnico. V katerem resnem športu lahko po mesecu in pol dni brez trenininga odneseš 3 naslove DP (z rezultati, ki so dobri tudi na svetovnem nivoju)??? :roll:

Če napišem še par rezultatov:

STA
1. Aleš Seliškar 6'55''
2. Jure Daič 6'05''
3. Mitja Štampfer 6'01''
4. Miha Pribožič 5'49''

DYN
1. Mitja Štampfer 164m
2. Luka Pengov 163m
3. Jure Daič 116m
4. Nejc Likar 109m

DNF
1. Mitja Štampfer 105m
2. Nejc Likar 100m
3. Aleš Seliškar 100m
4. Jure Daič 100m

Na tekmovanju je prišlo do napake, ki je bila storjena tudi po moji krivdi in me je stala 2. mesta pri DNF. Z Mitjo sma zamenjala napovedi pri DNF in DYN. Zato so bile na papirjih sprintane napačne najave, organizator je popravil Mitjeve najave, moje pa so ostale nespremenjene. Pred štartom sem vprašal glavnega sodnika koliko sem najavil in povedal mi je, da je moja najava 100m in vedel sem da bo 100 odplavanih m zadostovalo za 2. mesto. Na podelitvi pa zvem, da sem dobil negativne točke zaradi neodplavane najave??? :? :evil:

LP Jure

Na koncu pa še najlepše presenečenje v 2h urah so mi sredi belega dneva vdrli v avto in odnesli nov avtoradijo. :twisted: P....... jim m...... c.........,.... Pustili pa usnjeno jakno v kateri je bila denarnica. :lol:
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Po apr 23, 2007 06:46

Najprej - vsem čestitke za dobre rezultate.

Jure napisal:
'Apnea za 99,9% pupolacije ni šport,... ni gledalcev, ni sponzorjev, ni športnikov, ni napredka,... Tako pač je, če se sprijaznimo z resnico. V katerem resnem športu lahko po mesecu in pol dni brez trenininga odneseš 3 naslove DP (z rezultati, ki so dobri tudi na svetovnem nivoju)???'

Na žalost se boste morali s tem sprijazniti. V slovenskih potapljaških društvi ne trajbajo drugega kot busines in rekreacijo in to na račun športa. S tem, da se nekateri zavaljeni potapljači in reševalci samookarakterizirajo kot športniki. Brez besed. To trobim že 25 let v SPZ, pa očitno v prazno, sem se že naveličal. Ne vem kako je lahko nekdo potapljač reševalec, inštruktor potapljanja, če nima niti osnovne kondicije, ki bi mu omogočila opravljanja tega dela.

Ne bi več o tej zadevi. Saj ste verjetno prebirali dopis, ki je pred letom krožil, od enega visikega funkcionarja pri SPZ in je govoril o njegovem mišljenju do potapljaških športov.

To je to!
Kako te naj spoštujejo drugi, če te v lastnih krogih ne.

Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po apr 23, 2007 08:04

Andej, to je že druga stvar. Jaz nisem mislil na busines, nešportnike, ki se majo za športnike,....

Dejstvo je, da med potapljači na dah ni pravega interesa za tekmovanja, da ni publike,.... to potegne za sabo verižno reakcijo,.... ni podmladka, sponzorjev in šprta. Če bo lahko potapljač na dah živel od svojega športa, bo tudi napredek in pravi rezultati, bo pa moral tudi trenirat kot v ostalih športih.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a pehtran dne Po apr 23, 2007 08:16

Jure, če se ne motim si ti v Kranju obračal na 100 samo zato, da bi presegel mojih 103 metre, čeprav si rabil pol manj za državni naslov, pa si se opekel. No, jaz tudi nisem mogel iz svoje kože, pa sem obračal na 125 samo zato, da bi presegel tvojih 125 metrov iz Maribora. In sem se seveda opekel.
Drugače pa čestitam vsem, jasno pa posebej Alešu za izjemno statiko, Mitji za dinamiko, Mojci za dinamiko, Nejcu za osebne rekorde in seveda najboljšemu novincu - špikerju Tomotu! Najbolj me je presenetil pa Luka, ki je po ponesrečeni statiki odplaval dinamiko kot profesor.
Miha
A-ba-ba-ba-ba!
Uporabniški avatar
pehtran
Calvo
Calvo

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Po apr 23, 2007 08:31

Jure.
Ravno to je to.
Če klubi za šoport niso zainteresirani, ne pomagajo športnikom, je to to. Nihče ne pride na tekmovanja, ni podmladka, ni sponzorjev, .... ni tekmovanj, .... .

Glede živeti od apneje, pa moraš biti realen. Malo je športov od katerih zaslužka lahko živiš?? Apnea pravgotovo ne bo med njimi. Ali pa je potreben drugačen pristop, pa še to je ???

Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Po apr 23, 2007 08:38

Čestitke vsem rekorderjem tudi od mene.

Kar se pa tiče Juretove izjave pa se deloma z njo strinjam, deloma pa tudi ne. Predvsem se ne strinjam da ni napredka. Če samo pogledam kaj smo dosegli v zadnjih dveh letih, koliko smo napredovali...
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po apr 23, 2007 08:43

Tu imaš na nek način prav. Če pa pogledaš novince v tem športu, ki potrebujejo pol leta treninga pa že obračajo 100m DNF, STA preko 5',.... To je še vedno rekreativni nivo športa. Kako bi zgledalo, če bi tekmovalci trenirali 2 krat na dan 1 leto, tako kot je to normalno pri ostalih športih,....

Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Po apr 23, 2007 09:21

To se definitivno strinjam, da nekateri hitro dosežejo dobre rezultate, je pa tudi res, da recimo 5min statike več nič ne pomeni v tem športu. Drugo je, da je takšnih ljudi malo in imajo verjetno telesne predispozicije zelo dobre. Tretje je, da ne vem kdo bi bil sposoben to trenirat 2x na dan 1 leto. Šport je psihično hudo naporen in pomoje se ti odpelje po 1 letu.

Po drugi strani pa če pogledamo res najboljše smo še vedno zelo zelo zadaj in 1 letno treninga niti približno nebo dovolj, da jim kdo pride blizu.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a pehtran dne Po apr 23, 2007 09:36

Ja, samo teh res najboljših je hudo malo. Naši top rezultati so povečini med 15 najboljših na svetu, če pogledaš lansko AIDA lestvico. Miha
A-ba-ba-ba-ba!
Uporabniški avatar
pehtran
Calvo
Calvo

Kraj: ljubljana

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na apnea tekmovanja