Državno prvenstvo je za nami in veseli me, da je v Maribor prišlo toliko medalj in naslovov DP.

Posebej sta izstopala Mitja, ki je dobil 3 naslove DP + nov DR in Aleš z odlično STA 6'55''. Pehtran se je izkazal z izjemnim nastopom DNF 128m in je žal bil DQ, s tem je meni in Mitji olajšal delo. Tudi organizacija je tekla tako kot treba in na tekmi je vladalo dobro vzdušje.
Kaže se realnost prelepega športa s katerim se ukvarjamo, saj se DP udeležuje 5-6 tekmovalcev, ženske konkurence pa pravzaprav ni. Kako dolgo še bodo sploh obstajala tekmovaja na nivoju Slovenije? Apnea za 99,9% pupolacije ni šport,... ni gledalcev, ni sponzorjev, ni športnikov, ni napredka,... Tako pač je, če se sprijaznimo z resnico. V katerem resnem športu lahko po mesecu in pol dni brez trenininga odneseš 3 naslove DP (z rezultati, ki so dobri tudi na svetovnem nivoju)???
Če napišem še par rezultatov:
STA
1. Aleš Seliškar 6'55''
2. Jure Daič 6'05''
3. Mitja Štampfer 6'01''
4. Miha Pribožič 5'49''
DYN
1. Mitja Štampfer 164m
2. Luka Pengov 163m
3. Jure Daič 116m
4. Nejc Likar 109m
DNF
1. Mitja Štampfer 105m
2. Nejc Likar 100m
3. Aleš Seliškar 100m
4. Jure Daič 100m
Na tekmovanju je prišlo do napake, ki je bila storjena tudi po moji krivdi in me je stala 2. mesta pri DNF. Z Mitjo sma zamenjala napovedi pri DNF in DYN. Zato so bile na papirjih sprintane napačne najave, organizator je popravil Mitjeve najave, moje pa so ostale nespremenjene. Pred štartom sem vprašal glavnega sodnika koliko sem najavil in povedal mi je, da je moja najava 100m in vedel sem da bo 100 odplavanih m zadostovalo za 2. mesto. Na podelitvi pa zvem, da sem dobil negativne točke zaradi neodplavane najave???
LP Jure
Na koncu pa še najlepše presenečenje v 2h urah so mi sredi belega dneva vdrli v avto in odnesli nov avtoradijo.

P....... jim m...... c.........,.... Pustili pa usnjeno jakno v kateri je bila denarnica.