Daić je napisal:Na svetovnem prvenstvu sem imel srečo, da sem srečal Finca, ki je uporabljal Sphero. Izkoristil sem priliko in sem odplaval par dolžin, žal samo na globini 2m.
Maska se odlično prilega obrazu in res ima neverjetno majhen volumen. Obstajata dva modela eden ima trda stekla (zdi se mi da so ravna), drugi ima zaukrivljene plastične šipice, ki se lahko zvijajo in malo popačijo sliko, zaradi česar niso primerne za podvodni ribolov. Vidno polje je dosti boljše kot pri ostalih maskah z majhnim volumnom.
Finec je to masko iskal zelo dolgo in enkrat je v Franciji po naklučju naletel na trgovino kjer so jih imeli, stala pa je manj kot 30 eurov. Sam pravi da je boljši ta model z mehkimi šipicami. Na filmčku pa ne vidim kakšen model uporablja Carlos.
LP Jure
SanSan je napisal:Sphera je očitno res trenutno najboljša maska za globinsko apnejo, vendar mislim, da je tista z ravnimi stekli vseeno boljša. Sam se že tauhal z maskami, ki so imele zaukrivljena stekla pa se vid kar fejst popači. Nebi rad na kaki hudi globini želel primit za vrv na obratu pa bi jo zgrešil...
In pa mislim, da je to tema, ki si že skoraj zasluži svoj topic.
AndrejF. je napisal:Zdravo.
To je običajna maska za plavanje: http://www.swim2000.com/product.php?pd_id=220531
takšnih in sličnih je kar nekaj na tržišču. Obstajajo variante z nosom, brez nosu, ..... . Če jo želiš imeti za globino, mora biti pravgotovo z nosom (za izenačevanje v masko-osnove pri teoriji potapljanja).
Nekaj sličnega imam jaz v svoji torbi sem lani kupil v Avstriji, vam pokažem na bazenu. Mislim, da sem vam že pa ste se samo zmrdovali. Sedaj ko jo ima pa Costa pa![]()
Kot je videti iz slike je steklo rahlo ukrivljeno in iz plastike. Dvomim, dajmo se presenetiti, da je uporabna za podvodni lov, po moje preveč popači sliko (že maske očala so problem, če ni okvir dovolj trden). Sicer pa sedaj obstajajo že takšni materiali, da bi bilo vse možno.
AndrejF. je napisal:Na isti strani list : http://www.swim2000.com/product.php?pd_ ... 01f7670a88
sem našel še vodotesen MP3 za statiko. Verjetno ga uporabljajo plavalci za dolgotrajne treninge.