Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Varnost in nevarnosti v apnei


Mnogi pravijo, da je apnea nevaren, ekstremen šport. Dejstvo je, da bo apnea le toliko nevarna in ekstremna kot boste želeli sami. A bi rekli, da je vsakodnevna vožnja z avtom ekstremno nevarna? Kaj pa če bi po cesti nekontrolirano divjali? Popolnoma enako je v apnei. Seveda pa je potrebno poznati določena pravila, zakonitosti, varnostne postopke in postopke reševanja.

Sledeči članki so namenjeni vaši varnosti. Preberite jih skrbno in v celoti preden se stopite v svet prostega potapljanja. 
 

Varnost pri treningu

Preden pričnete trenirati apneo, tako na suhem kot v vodi, vas moramo ponovno opozoriti, da je priporočljivo, nujno, vse vaje izvajati pod nazorom partnerja in to tako, da vas partner neprestano kontrolira, kontrolira vašo zavest.
 

20 pravil za varno prosto potapljanje v globine

Prevod članka Aharon & MT Solomons, 20 Safety Rules for Freediving na www.DeeperBlue.com.
 

Samba in sinkopa - po tanki liniji hodimo

Večina vas je verjetno že slišala, da lahko dolgo zadrževanje sape povzroči izgubo zavesti, nekateri so celo slišali že za sambo. V svetu apnee se trenutno uporablja več izrazov, pojmov, ki označujejo enako stvar.
Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke