Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com
18.12.2012

Bazensko državno prvenstvo 2011


V petek in soboto, 25. in 26. novembra, je v kopališču Pristan v Mariboru potekalo bazensko državno prvenstvo v prostem potapljanju 2011. Tekmovanje je organiziralo Športno društvo H2O team pod okriljem SPZ. Na državno prvenstvo se je prijavilo 7 tekmovalcev in ena tekmovalka iz Slovenije. Tekmovanje je bilo odprtega tipa, tako se je na tekmovanje prijavilo še pet tekmovalcev iz Hrvaške in trije iz Srbije. Tekmovalci so se pomerili v vseh treh bazenskih disciplinah: dinamična apneja brez plavuti (DNF), dinamična apneja s plavutmi (DYN), statična apneja (STA) in v skupni razvrstitvi.

V petek zvečer je bila na sporedu dinamična apneja brez plavuti. Kot prvi tekmovalec je štartal domačin Jure Daić in z novim osebnim rekordom 130m napovedal boj za najvišja mesta. Vodstvo je branil vse do zadnjega nastopa, ko je štartal državni rekorder Samo Jeranko iz DPR Tjulnji, ki je Jureta prehitel za 3m. Samo in Jure sta prepričljivo ubranila stopničke tudi v mednarodni konkurenci. Zanimiv je bil tudi nastop debitantke Maše Šorn, članice H2O teama iz Ljubljane, ki je s preplavanimi 80 m postavila nov državni rekord, a je bila zaradi prepočasnega protokola diskvalificirana. Dobro je kazalo tudi članu H2O teama Andreju Ropretu, ki je odplaval 125m, a je bil zaradi krajše izgube zavesti prav tako diskvalificiran.

Sobotno jutro so tekmovalci pričakali bolj ali manj naspani in se že ob 9.00 uri pomerili v statični apneji. Kot prvi je ponovno štartal glavni organizator Jure, ki se ni uspel najbolje sprostiti, a je kljub temu ostal pod vodo 6 min in 2 s, kar je bil v takšnih razmerah vrhunski rezultat. Že v naslednjem štatru ga je prehitel Samo, ki je pod vodo ostal 6 min in 16 s ter si s tem zasluženo priboril že drugi naslov državnega prvaka. Ostali tekmovalci so prikazali dobre potope s samo eno diskvalifikacijo. V zadnji skupini je štartal Hrvat Tomislav Sviličić, ki je s časom 6 min in 30 s osvojil prvo mesto v mednarodni konkurenci.

Popoldan je sledilo še zadnje tekmovanje in sicer v dinamični apneji s plavutmi. V prvi skupini je Jure odplaval solidnih 154m, kar je zadostovalo za 3. mesto na DP. Sledili so izvrstni potopi debitantov iz H2O teama, ki so se s potapljanjem na vdih začeli ukvarjati komaj lani, ko so pri Juretu opravili začetni tečaj potapljanja na vdih. Kot prvi je osebni rekord s 103m postavil Martin Mali, ki bo kmalu dopolnil 58 let. Sledil je izvrsten potop Maše Šorn, ki je s preplavanimi 104m postavila nov DR in pokazala, da je sposobna še veliko več. Kot zadnji debitant pa je blestel Matej Bergoč, ki je s preplavano dolžino 163m osvojil več kot odlično 2. mesto. Zmago si je z naskokom priboril Samo in z 192m pokazal, da je trenutno nedvomno najboljši slovenski tekmovalec v bazenskih disciplinah. Samo je osvojil naslove državnega prvaka v vseh treh bazenskih disciplinah in v skupni razvrstitvi. Na letošnjem državnem prvenstvu sta debitirala še dva tekmovalca. Uroš Logonder iz DPD Kranj in Aleš Kostomaj iz DPD Bled, ki sta pokazala solidne potope, a bosta morala še malo napredovat, preden bosta dohitela ostale tekmovalce. Tako so si letos vse medalje razdelili Samo Jeranko iz DPR Tjulnji in tekmovalci društva H2O team.

Po tekmovanju je sledilo kosilo in proglasitev najboljših na tokratnem tekmovanju. Tekmovalci in organizatorji so v izredno sproščeni atmosferi ugotavljali, da je bilo tudi letošnje tekmovanje uspešno v vseh pogledih. Vrhunski nastopi tekmovalcev, sproščeno vzdušje in dobra organizacija so prav gotovo zaznamovali DP 2011.

REZULTATI DP 2011
DNF:
1. mesto Samo Jeranko DPR Tjulnji 133m
2. mesto Jure Daić H2O team 130m
3. mesto Martin Mali H2O team 75m
4. mesto Aleš Kostomaj DPD Bled 54m
5. mesto Uroš Logonder DPD Kranj 50m
. Andrej Ropret H2O team DQBO
. Maša Šorn H2O team DQSP
. Matej Bergoč H2O team DNS

STA:
1. mesto Samo Jeranko DPR Tjulnji 6min 16s
2. mesto Jure Daić H2O team 6min 2s
3. mesto Matej Bergoč H2O team 4min 47s
4. mesto Uroš Logonder DPD Kranj 4min 15s
5. mesto Martin Mali H2O team 3min 46s
. Aleš Kostomaj DPD Bled DQSP
. Andrej Ropret H2O team DNS
. Maša Šorn H2O team DNS

DYN:
1. mesto Samo Jeranko DPR Tjulnji 192m
2. mesto Matej Bergoč H2O team 163m
3. mesto Jure Daić H2O team 154m
4. mesto Maša Šorn H2O team 104m
5. mesto Martin Mali H2O team 103m
6. mesto Uroš Logonder DPD Kranj 58m
7. mesto Aleš Kostomaj DPD Bled 60m
. Andrej Ropret H2O team DNS

Skupna razvrstitev:
1. mesto Samo Jeranko DPR Tjulnji 237,7 točk
2. mesto Jure Daić H2O team 214,4 točk
3. mesto Matej Bergoč H2O team 136,9 točk
4. mesto Martin Mali H2O team 134,2 točk
5. mesto Uroš Logonder DPD Kranj 105,0 točk
6. mesto Maša Šorn H2O team 52,0 točk
7. mesto Aleš Kostomaj DPD Bled 44,5 točk
. Andrej Ropret H2O team 0 točk

Vse rezultate lahko vidite na forumu.

Avtor: Tanja D.


Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke