Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com
19.7.2012

H2O team training camp 2011


Zgodaj spomladi se je na klubskem srečanju porodila dobra ideja. Odločili smo se, da bomo organizirali prvi slovenski tabor globinskega potapljanja na vdih imenovan '' H2O Team Training Camp'', ki smo ga izvedli čez podaljšan vikend od 12.8. do 15.8. Tridnevni tabor je bil namenjen vsem članom H2O teama, ki so si želeli pod budnim očesom varnostnih potapljačev preizkusiti kako globoko se lahko potopijo. Na taboru je potekalo tudi neuradno klubsko tekmovanje za naziv najglobljega člana H2O teama. Namen tabora ni bilo tekmovanje, ampak sproščeno potapljanje v morske globine in druženje s prijatelji v prijetni atmosferi. Tabor se je odvijal v avtokampu Sv. Marina pri Rabcu. Lokacija je primerna zaradi velikih globin, ki se nahajajo tik ob obali avtokampa. Na taboru se nas je zbralo 20 članov, med katerimi so bili štirje varnostni potapljači: Antonio Koderman, Jure Kompan, Andrej Ropret in jaz. V globine pa se je potapljalo 12 članov in 3 članice.

V petek dopoldan smo se začeli zbirati v avtokampu. Uredili smo tabor, postavili šotore, prostor za kuhanje in počitek ter postavili velik senčnik, da smo se lahko skrili pred poletno vročino. Za kosilo smo si spekli svežo palamido in šarga, ki sem ju ujel zgodaj zjutraj na poti do Sv. Marine. Zvečer je sledilo prijetno druženje in predavanje o varovanju, reševanju in reanimaciji ponesrečencev, ki sva ga pripravila Jure K. in D.

Ob sedmih zjutraj smo se prebudili v prelepem sončnem jutru. Po zajtrku smo se odpravili na prvo potapljanje, ki je trajalo skoraj 3 ure. Med povratkom iz vode proti taboru, je bilo možno slišati veliko zadovoljnih komentarjev glede novih osebnih rekordov in doseženih globin. Po kosilu je sledil daljši počitek in priprave na popoldansko potapljanje. Prvi dan potapljanja se je za vse udeležence zaključil uspešno, saj so vsi izboljšali osebne rekorde. Najgloblji trije so bili Miran Krajnc in Matej Bergoč, ki sta se potopila 43m globoko in Timotej Akrapovič s potopom na 35m. Zvečer je sledilo predavanje o skrivnostih lova na zobatce, ter druženje do poznih večernih ur.

Nedeljsko jutro je bilo še lepše kot dan prej. Po že utečenem postopku smo se pripravili za potope v globoko modrino in nadaljevali z lovljenjem osebnih rekordov. Sproščeno vzdušje tekom celotnega tabora je vplivalo na sproščenost pri potapljačih, ki so nizali odlične potope. Osebni rekordi so padali eden za drugim. Najgloblji je šel celo preko globine 50m, dva potapljača sta šla preko 40m, še 6 pa globlje od 30m. Take globine so več kot odlične, saj ni šlo za tekmovalce v tem športu, ampak povsem rekreativne potapljače, ki so si želeli globinskega potapljanja na vdih. Po zaključenem potapljanju je sledilo računaje raznoraznih statistik. Na taboru je bilo postavljenih 68 osebnih rekordov, osebne rekorde so udeleženci izboljšali za skupaj 139m ali v povprečju za 9,2m na osebo. Povprečna dosežena globina pri moških je bila 34.6m, pri ženskah pa 18m. Svoj osebni rekord je za največ metrov izboljšal Davorin Fink, ki je naredil skok iz 18 na 36m. Naziv najglobljega člana H2O teama je pripadel Mateju Bergoču s potopom na 51,3m (tekmovalci H2O teama so bili izvzeti iz konkurence). Zvečer je sledila zabava, kjer smo nazdravili na uspešne potope in se veselili še pozno v noč.

Ponedeljkovo jutro je bilo rezervirano za sproščeno potapljanje brez postavljenih poligonov, vrvi in lovljenja rekordov. V vodi smo izvajali raznorazne norčije, pozirali pred kamerami, tekmovali v raznih podvodni igricah in uživali v prelepem podvodnem okolju. Na žalost je še prehitro napočil čas, ko je bilo treba pospraviti šotore in se odpravit proti domu. Pred odhodom smo se odločili, da se vidimo naslednje leto, ob enaki priložnosti na enakem mestu. Glede na pozitiven odziv vseh udeležencev sem prepričan, da tale H2O team training camp ni bil zadnji. Se vidimo v 2012!

Dosežena maksimalna globina tekom tabora:
M:
1 Matej Bergoč 51m
2 Miran Krajnc 49m
3 Timotej Akrapovič 40m
4 Davorin Fink 36m
5 Robert Tašič 36m
6 Gašper Možina 36m
7 Milan Marko 32m
8 Jernej Kelbič 31m
9 Miran Rojko 31m
10 Rok 27m
11 Nino 25m
12 Miran Matis 22m

Ž:
1 Nuša Žgajnar 21m
2 Jana Semrajc 20m
3 Petra Filipič 13m

Avtor: Jure Daić


Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke