H2O team potapljanje

rekordi Carlosa Coste

  • Avtor
    Prispevki
  • #6237

    Pred dvema urama je padel nov rekord v spremenljivi obtežitvi (variable weight – WVT). Carlos Coste se je potopil na 140m in tako odvzel rekord Martinu Stepaneku. Prejšnji rekord je znašal 136m.

    #14089

    gnioco
    Član

    A je sodeloval kdo na tisti nagradni igri za plavutke ? :)

    #14090

    Jaz sem sodeloval ja :).

    Za VWT sem napovedal čas 4’24”.

    Dejanski čas je bil 4’14” tak da tukaj ziher nebo plavutk.

    Za FIM sem napovedal čas 3’43”.

    #14091
    #14092

    Danes se je Carlos Coste preizkusil še v Free Imersion (FIM). Rekord je poskusil odvzeti Martinu Stepaneku, ki se je prejšnji mesec potopil na -106 m. Carlosu je danes uspelo priti na -107m vendar je prišel na površino z vidnimi problemi in LMC. Seveda mu protokola ni uspelo narediti v 15 sekundah kot je po pravilih ampak je potreboval 21 sekund, kar je seveda pomenilo rdeči kartonček in neveljaven poskus.

    Kot zanimivost še to, da je potop trajal 4 min in 28 sec (zanimivo za tiste, ki ste sodelovali v nagradni igri Freedive Central) in da naj bi imel Carlos probleme z izenačevanjem na približno -100m. Jutri je na vrsti še poskus Williama Trubridga, dokaj neznanega potapljača, ki izhaja iz Apnea Academy šole. V konstantni obtežitvi brez plavuti (CNF) se bo poskusil potopiti na -81 metrov. V treningu je menda že naredil veliko potopov na -75 in nekaj na -80, včeraj pa enega na -78m, vsekakor pa ga jutri čaka težka naloga. Vso srečo. Malo sveže krvi med rekorderji bo sigurno dobrodšle.

    Btw. spet sem zgrešil čas… ampak tokrat mislim da jih je večina zgrešila, ker je Carlos res potreboval zlo dosti časa. Verjetno zaradi problemov z izenačvenjem. Upam da dobim profil potopa. Profil CW potopa pa si lahko ogledate na http://www.aida-international.org. Morate se prijaviti in potem lahko pod rekordi vidite profil.

    #14093

    Poskus rekorda v CNF. William Trubridge iz Nove Zelandije se je za rekord danes pripravljal od oktobra lani. Večkratni potopi na rekordno globino v treningu so že bili znak, da bomo mogoče videli novo ime na AIDA record listi, vendar pa je danes moral priznati premoč. V treh minutah se je potopil na -81m in blackoutiral malenkost pod površjem.

    Svoj poskus je kasneje zaključil takole: “I found out today that there is a huge difference between doing 82m in a calm, serene Blue Hole and doing the same thing with an official top, judges and spectators. I feel like I gave it my best shot, but in these conditions 81m is still beyond me, so full credit to Martin, whose 80m dive remains the greatest acheivement in this discipline.”.

    Profile lahko vidite na http://www.aida-international.org če ste zlogirani.

    Profil CNF izgleda kar lepo. Zelo gladko…

    Gor je tudi profil od včerajšnjega spodletelega poskusa Carlosa Coste v FIM, ki je nekaj govoril, da ni mogel izenačit na 100m, vendar pa se na profilu nič kaj ne vidi. Popolnoma lep profil je brez kakršnih koli motenj.

    #14094

    Na apnea-amsterdam forumu so objavili video posnetka Carlosovega VWT potopa na 140m in potop Williama na 81m CNF.

    Oba posnetka sta zelo zanimiva, sploh Carlosov, kjer se lepo vidi kako uporablja delno “mokro” izenačevanje. Na približno 100m se ustavi, sname ščipalko za nos in posrka vodo. In normalno naprej. Na dnu si jo spet nadene in se prične vračat…

    http://www.apnea-amsterdam.com/forum/index.php/topic,99.0.html

    in pa še poskus Williama. Čudno se mi zdi predvsem zakaj se postavi pokončno pred štartom potem ko se pripravlja na hrbtu. In tudi ne uporablja laneyarda?? Drsi pa kar lepo ob vrvi… A se komu zdi, da so njegovi zamahi nekam medli?

    http://www.apnea-amsterdam.com/forum/index.php/topic,98.0.html

    potop se je kot veste končal z BO.

    #14095

    Jure Daić
    Admin

    Zakon posnetka!!!

    To kaj dela Carlos pa je nehumano. Si lahko predatavljate kakšno psiho mora imet, da gre na -100m vlečt vodo skozi nos in da ga ne zagrabi panika!!! Vsaka čast! Tega pa ne bom probal nikoli 😆 !

    Williamov potop mi pa je nenormalno všeč, sploh prosti pad in brezročno izenačevanje. Zamahi se mi zdijo čisto OK. Škoda da je na koncu doživel BO. Stepanek se bo moral kar potrudit da obdrži rekord v CNF.

    Jure

  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh