Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Nemo 33


nemo 33Par dni nazaj smo med novicami pisali o spletni strani www.shark-bait.nu, kjer je bil tudi filmček potopov v bazenu. No takrat se mi ni zdelo da je ta bazen Nemo 33, pa vendarle je bil del, ki je globok 10m. No tokrat bomo, kot obljubljeno rekli še kakšno več o najglobljem bazenu na svetu, o bazenu Nemo 33.

Verjetno vas najbolj zanima koliko pa te je globok?
Odgovor ni 33m ampak 35m. Ja najgloblji bazen je 35m globok. Ne vem zakaj ga niso poimenovali raje Nemo 35?
Nemo 33 se nahaja v Belgiji v kraju Uccle blizu Bruslja.
Voda je ogrevan s solarno enegijo na uradnih 30o C, v resnici pa ima voda kar prijetnih 33o.
Prvič se je odprl oktobra 2003, stroški izgradnje pa so našali 3.2 mio EUR.
Bazen vsebuje 2.5 mio litrov sveže izvirske vode, ki je le minimalno klorirana.
Velik je 20x16m in je razdeljen na 3 različno globoke dele: 5m, 10m in 35m.
Pod vodo je nekaj lukenj in zvonov v katerih je tudi zrak, ki ga redno menjavajo.

nemo 33

nemo 33nemo 33Tako nekaj osnovnih podatkov imate, sedaj pa tista najbolj grozna novica. Potapljanje na dah je dovoljeno le do 10m. Ja, in smo spet izpadli. Na svoj račun bodo predvsem prišli scuba potapljači. Za njih imajo posebej pripravljen program, ki traja eno uro. Vse kar potrebujete sabo je maska, dihalka in kopalke. Pa ne pozabit na potapljaško izkaznico in 20 EUR, koliko zanša vstopnina. Vsak potapljač si mora s seboj pripeljati tudi svojega "buddya". Ostalo opremo lahko mirno pustite doma, saj vam je zaradi skrbi za higieno ne bodo pustili vzeti v bazen. Tudi obleke kar pustite doma. Dovoljen je le shory, pa še to če še ni bil namočen v morju ampak le v bazenu. Tudi navadne kratke majice ne smete vzeti pod kompenzator.

nemo 33

Program se prične z 10 min izvajanjem apnee, nato pa lahko sestavite svojo opremo. V vodi sta običajno vsaj 2 "varnostnika", ki pazita na red. Običajno je v bazenu kar nabito polno zato je priporočljivo, da se v stolp na 35m odpravite čimprej, pred ostalimi, saj se boste drugače znašli v roju mehurčkov zaradi česar ne bote nič videli. Preostali potop poteka čisto običajno in navadno traja nekje 35 min. Vmes lahko malo pogledate skozi okno in pomahate obiskovalcem restavracije, ki je zgrajena pod gladino bazena. Resnično nekaj posebnega.

nemo 33

Vse skupaj zelo fina zadeva, ko le nebi bila oddaljena 1200km od Maribora. No, če ste pa kdaj kje v bližini pa se le pojdite okopat. Če imate čas lahko greste tudi zvečer na "nočnega". Nebo vam žal.

Več o dogajanju, otvoritveni časi, rezervacije in še kaj na: www.nemo33.com

nemo 33


Avtor: SanSan


Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke