Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Oprema


Vedno novi materiali in izkustva, ki jih dajejo najboljši potapljači na vdih in podvodni lovci, so v zadnjih letih omogočili nagel razvoj opreme. Vedno modernejša oprema znatno doprinese k varnosti in boljšim rezultatom tako začetnikom kot tudi izkušenim potapljačem.

Pri izbiri opreme ni absolutnih pravil zato vam bomo podali le niz koristnih nasvetov med katerimi pa se boste morali nato odločiti sami.


 
 

»BOJA« - edina obvezna potapljaška oprema

Potapljanje na dah, na vdih, prosto potapljanje ali potapljanje v apnei kakor imenujemo potapljanje, pri katerem človek (potapljač) z zadrževanjem sape, zraka, vdihnjenega na površini, preplava določeno razdaljo pod vodo. Ta način potapljanja je star praktično toliko, kot je staro človeštvo. Po eni od evolucijskih teorij naj bi se človek razvil v vodi in iz nje prišel zaradi potrebe, ž...
 

Lanyard

Na vseh tekmovanjih globinske apnee je lanyard obvezen del opreme in predstavlja povezavo med potapljačem ter vrvjo, ob kateri se potapljač spušča v globino. Dobro ga je uporabljati tudi med treningi, saj je njegov namen povečanje varnosti med izvajanjem globinske apnee. V primeru, da se potapljaču na globini karkoli zgodi, ga reševalci iz vode v kratkem času potegnejo s pomočjo vrvi, na ...
 

Maska, plavuti in dihalka za apneo in podvodni lov

Začetniki potapljanja so koristili primitivna očala podobna plavalnim, ki so se zarezala ob očesu in s tem povzročala velike bolečine, saj takšnih očal ni bilo mogoče kompenzirati za razliko v pritisku.
Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke